Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A gyorshajtó/szabálytalan...

A gyorshajtó/szabálytalan családtagokra rá szoktatok szólni?

Figyelt kérdés

Tudom, nem mindennapi kérdés, de leírom miért kérdezem.

Nálunk a bátyám az aki rendszeresen gyorsan hajt, illetve még többször követ el szabálytalanságokat.

Például pirosnál,ha kicsit nagyobb a sor, kielőzi, és beáll az első autó elé, ugyan így ezt megcsinálja vasútnál is, de olyanra is volt már példa,hogy átment a piros jelzésen.

Mentünk már Budapesten 150-el is, mert úgy engedte a forgalom, cikázik az autók között, néha hajmeresztő amit művel.

Rengetegszer volt,hogy nem sokon múlott a baleset, és régen ilyenkor mindig kicsit visszavett, és látszott,hogy megijedt.Manapság már egyik életveszélyes előzés után csinálja a másikat, ha dudálnak rá nem érdekli.

Korábban egy kis teljesítményű városi autóval csinálta ezt, de fél éve vett egy jóval erősebbet, azóta a maradék gátlása is elveszett, már ha volt neki.

Elsősorban mégsem a gyorshajtás az ami a vesztét fogja okozni, hanem az,hogy olyan elképesztő szabálytalanságokat hajt végre, és ilyenkor nem is a tempó a veszélyes, hanem maga a szituáció.

Soha nem kapott még bírságot, balesete sem volt soha.

Jól vezet, és egy nagy adag szerencse is kíséri, de ez előbb-utóbb talán véget ér.

Tudom,hogy sokan azt fogják írni,hogy meg is érdemli majd, meg remélitek,hogy majd csak ő hal meg ha úgy van, de én ezt nem szeretném,hogy így legyen.Nem szeretném,hogy bárki is meghaljon.

Régen mindig rászóltam, de ha többször rászól valaki, akkor ingerült lesz, és csak azt mondja,hogy lehet tömeg közlekedni,gyalogolni.

Korábban ittasan is beült a volán mögé, de erről valamiért leszokott, nem tudom mi történt, de ha már egy pohár sört megiszik, akkor a város másik végébe sem visz el, mert azt mondja ivott.

Ugyan így remélem,hogyha ebben tudott változni, akkor másban is tud, de nem tudom mi váltotta ki.

Bárkinek hasonló családtag?Rászóltok?Mit csináltok vele?

Tudom,hogy az lesz az egyik fő válasz,hogy ne üljek be mellé, de ha ott vagyok, akkor úgy érzem,hogy tudok majd segíteni, vagy megelőzni a bajt, vagy a bajban.Biztos vagyok benne,hogyha utoléri a baj, akkor egyedül lesz, és senki sem tud majd segíteni.

Még ha irreális elképzelés is, de így gondolom.

2016. ápr. 10. 12:34
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

Hülye vagy hogy mellé ülsz.

Azzal nem véded meg, hogy te is otthagyod a fogad.

Igen, van szabálytalanul vezető ismerős, aki észérvekre nem hallgat, de nem is utazok vele.

2016. ápr. 10. 12:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz segiteni, hiaba vagy ott. Es igen, ne ulj be melle, de mondd is meg neki oszinten, h miert nem.
2016. ápr. 10. 12:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagybátyám 26 évesen ugyanilyen vezető volt mint a bátyád. Még a pofátlan előre tolakodást is csinálta mint a te bátyád, egészen addig, amíg emberére nem akadt. Egyszer rossz ember elé tolakodott. Ne kérdezd, hogy rendezték le, de azóta nem tolakszik.

Egyébként nem sokkal rá totál károsra törte a kocsiját, és úgy berezelt, hogy ma már igyekszik normálisan vezetni vagy egyáltalán nem vezet.

Amúgy én sosem ültem a kocsijába, meg is mondtam neki, hogy inkább megyek busszal, mint, hogy 20 évesen meghaljak. Végül már senki nem ült be mellé.

2016. ápr. 10. 13:01
 4/8 meggyőzödött válasza:
89%
Hát igen, kedves kérdező! Nem kéne beülnöd mellé, mert ha valami történik, biztos, hogy te iszod meg a levét. És jó lehet, hogy ez fog változást hozni az életében! Az én párom sem szereti betartani a szabályokat, főleg a sebességkorlátot és a jobb kéz-szabályt, de ha mellette vagyok szóvá teszem. Akkor is ha nem is tetszik neki. És bizony már büntetést is kellett fizetni, nem is keveset, mert hússzal többel ment, mint szabad. Van egy jó mondás, ami nagyon igaz! Addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik.
2016. ápr. 10. 13:07
 5/8 A kérdező kommentje:

Egyszer neki is kiszálltak amikor én is ott voltam, bekopott az öreg nagy darab férfi, a bátyám résnyire lehúzta az ablakot, az öreg elmondta mi a baja, a bátyám egykedvűen bólintott, mondta,hogy szálljál vissza öreg, felhúzta az ablakot, és amint zöldre váltott a lámpa mentünk is.

A másik sofőr mutogatott, felment a vérnyomása, de ennyi volt, egy biztos nem ő volt az embere, de kiszállni nem fog, szerintem ha kiakarnák szedni, inkább átmenne a piroson.

2016. ápr. 10. 13:15
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is csak azt tudom mondani, hogy mondd meg kerek perec, hogy nem ülsz be mellé. Sajnos rengetegen halnak meg az ilyen felelőtlenség miatt. Igen, először én is arra gondoltam, hogy remélem csak ő hal meg, más ártatlan ember megússza, illetve eggyel kevesebb baromtól kell az úton féltenem a saját és gyermekeim testi épségét. DE inkább azt kívánom, hogy találkozzon egyszer valakivel, aki jól pofánvágja, de úgy hogy többet eszébe se jusson. Szerintem egyre nagyobb az ilyennek a valószínűsége. Egyre több a kamera, balta, baseball ütő az autókban. Ránk már egyszer fegyvert is fogtak (igen itt Magyarországon), pedig nem mi voltunk a hülyék...
2016. ápr. 10. 13:28
 7/8 anonim ***** válasza:
86%

A gázpedálhoz nem kell ész!

Voltak már telekocsis tag, aki mellé nem ültem be, mert decemberben nyári gumi volt az autón, ami ráadásul túl kopott volt. Kapott is értékelést

Relatív gyorshajtókra rászólok. Óvoda mellett 30as táblával f.nak megy 60al. Városon kívül, szerpentinen, ködben 110 sem volt túl kellemes. Szimplán megmondtam, ha nem akar hányást takarítani a műszerfalról, vegyen vissza. De ha a pályan megy 160al, megkéredezem, hogy mennyit akar gyorshajtásra költeni, mert ott felőlem tolhatja, ha biztonságosan vezet.

2016. ápr. 10. 13:28
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a mostohaapám volt ez...

12 éves voltam, mikor szokás szerint a megengedett sebesség több, mint kétszeresével hajtott, kanyaroknál kifaroltunk és teli torokból üvöltöttem bátyámmal, hogy álljon meg. Nemrég állt el az eső, csúszott minden út, megpróbált egy kanyart bevenni: villanyoszlopnak vágódtunk. A kocsi nyiffant ki teljesen, miket csak a biztonsági öv zúzott meg előrecsapódáskor. Szóval hiába sírtunk és könyörögtünk, eddig a pontig nem volt semmi hatása. Utána is folytatta, bár nem akkora sebességgel, miután megszületett a saját gyereke leállt teljesen.

2016. ápr. 10. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!