Mit tudnék tenni? Olyan érzékeny vagyok mint egy lány!
Egyébként nem vagyok ilyen mert ha az iskolába beszólnak, én visszaszólok de nem törődök vele különösebben. Viszont amikor a testvérem bánt meg az olyan mint ha ketté repedne a szívem. Ma is éppen a kocsiját takarítottam vele és éppen meg kért hogy szedjem ki a gumi szőnyeget az ülések alól én meg véletlen nem fogtam össze a szőnyeget és noshát ami rajta volt kosz annak kb. a fele vissza esett. Erre ő el kezd velem ordibálni hogy "Hééé hát te meg mit csinálsz?? Mi a ....ért nem figyelsz oda ....? Olyan béna vagy mint egy lány!" Nah és én már nem bírtam vissza tartani a könnyeimet Nem tudom miért csinálom ezt de nem akarok gyengének látszani nem is értem miért csinálom ezt!!! meg akarok változni! Kérlek segítsetek
13/F
Nekem nincs tesom de voltam hasonló helyzetben :)
Az nem baj hogy érzékenyebb vagy . Szerintem probáld meg ugy felfogni a helyzetet hogy a tesod mérges volt . Biztos nem akart megbántani ....csak idegs lett .
És neked biztos fájt mert nagyon szereted őt . 13/l
Azért vetted magadra, mert a testvéred, ami azért más, mint egy iskolatárs. Mert az iskolatársak mit számítanak neked? Végigkísérnek az életed során? Számít a véleményük?
Nem!
Egy testvér az mindig a testvéred marad, többet ér. Nem kell megváltoznod. Addig jó, amíg az ilyen rosszul esik mert az azt jelenti, hogy szereted a testvéred. Mondd el neki, hogy rosszul esett és szeretnéd, ha legközelebb toleránsabb lenne.
Szerintem természetes, hogy mélyebben érint az, ha a testvéred bánt meg, mint az, ha egy random gyökér a suliból. Elvégre a testvéreddel való kapcsolatod sokkal fontosabb.
Talán azt érdemes ilyenkor észben tartani, hogy ha a tesód haragszik rád pillanatnyilag, az semmit sem von le abból, hogy egyébként nagyon is szeret téged. Én is kisebbik testvér vagyok, engem is le szokott ordítani, és nekem is baromira tud fájni... de mindemellett tudom, hogy a haragja hamarosan elpárolog és bármit megtenne értem, ha úgy alakulna. Le merném fogadni, hogy ez nálatok sincs másképp.
Írtad, hogy meg akarsz változni. Gondolom ez arra vonatkozott, hogy nem szeretnéd elsírni magad hasonló szitukban. Viszont az sem megoldás, hogy elfojtsd az érzelmeidet. Mert az érzelmek nagyon hasznosak abból a szempontból, hogy jelzik nekünk a saját határainkat. Például ha egy szeretett személy lekáromkodja a fejünket és mi erre szomorúak leszünk és sírunk, akkor ez jelzi számunkra, hogy a másik fél átlépett egy határt, megbántott minket, olyat tett, ami számunkra fájdalmas. Ezeket a határokat nagyon meg kell őrizni, mert bár nagyon jól hangzik az, hogy sérthetetlenné váljunk és minden sértés leperegjen rólunk, de ha ez megtörténik, szerintem olyan érzéketlenek leszünk, mint egy sültkrumpli.
Nem neked kell megváltoznod, hanem a testvérednek. Az nem túlérzékenység, ha ekkora modortalanság miatt sírhatnékod lesz, akár fiú vagy, akár lány.
Brutál nagy bunkóság ilyen stílusban beszélni valakivel, aki épp abban segít, amit egyedül is megcsinálhatna.
Ilyenkor kell eldobni ami épp a kezedben van, és azt mondani: "oké, tesó, utoljára segítettem neked bármiben is, mert egy gyökér vagy..."
Ha bocsánatot kér, jó, ha nem, akkor meg nem kell többé a kedvét keresned. Az, hogy idősebb, nem jogosítja fel a szemétkedésre.
37/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!