Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A tesóm állandóan azzal...

A tesóm állandóan azzal cs**szeget, hogy ne tanuljak az egyetemen. Mit mondjak, hogy leszálljon rólam?

Figyelt kérdés
A tesóm mentalitása más, mint az enyém, én szorgalmas vagyok, ő kevésbé. Ő az idősebb, ő is egyetemet végzett, én még csinálom, és állandóan azzal jön, hogy ne tanuljak már. Egyes esetekben megértem, például amikor valami programra invitál, de nagyon sokszor nem hív sehová, nem arra próbál rávenni, hogy valami mással töltsem az időmet, csak megjegyzéseket tesz: "te máshogy csinálod azt az egyetemet, mint én" (és gúnyosan nevet), vagy "figyelj ide, ne tanulj az egyetemen, ott nem kell tanulni". Azért is idegesít ez, mert olyan lekezelően mondja, mindenig mindent lekezelően mond nekem, mintha meg kéne tanítania nekem, hogy hogy kell egyetemistának lenni, pedig nem idén kezdtem, és amúgy is kit érdekel a véleménye? Tudom, legyek érett, és oldjam meg, de amikor ő az idősebb, már van egy diplomája, és mégis ilyen éretlen szövegekkel idegesít, elég nehéz.
2015. nov. 4. 13:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Lol, örüljetek, hogy tanul.
2015. nov. 5. 01:44
 12/16 A kérdező kommentje:
Rólam van szó, kösz a biztatást. :)
2015. nov. 5. 18:09
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy tűnik a testvéred kicsit el van szállva magától, mert sikerült egy diplomát összehoznia. Lehet más szakon végzett, ami könnyebb mint a tied, vagy egyszerűen még ha csak a képességei is jobbak, akkor sem vall bölcs dologra az, ha valaki állandóan ezzel kérkedik, mégpedig úgy, hogy másokon élcelődik.

Az, éretlen, gyerekes, önfényező, olyan igazi seggarc :-)

2015. nov. 9. 23:40
 14/16 anonim ***** válasza:
Szüleitek ehhez mit szólnak? Milyen volt a kapcsolatotok gyerekkorotokban?
2015. nov. 10. 06:47
 15/16 A kérdező kommentje:

Nem a szakja könnyebb, csak neki sose volt igénye arra, hogy a dolgokra ráfeküdjön, és úgy odategye magát, hogy jó, akkor most ebbe fektetem az energiáimat. Én tudom, hogy vannak szakok, ahol 2-est is nehéz kapni (azért az övé nem ilyen volt teljesen), de ismerve őt sose volt szorgalmas. Szeret lekezelően is beszélni, mint aki meg akarja tanítani, hogy kell egyetemre járni.

A szüleink velem értenek egyet, de túl sokat nem tesznek, vagy nincsenek ott, vagy van nagyobb bajuk. Nem voltunk rosszban gyerekként, de nem is olyan, mintha az ikertesóm lenne. Idősebb több évvel.

2015. nov. 10. 23:42
 16/16 A kérdező kommentje:
Én tudatosabb is vagyok. Abba nem értem, hogy egy korábbi válaszoló miért kötött bele, hogy az én szakom a könnyebb, mert ez épp akkor lenne logikus, ha fordított eset állna fenn, és amúgy is kit érdekel? A hozzáállásról van szó. Én 19 évesen hoztam egy döntést, neki meg anyánk keresett valami pótfelvételi lehetőséget amikor 20-on valamennyi volt, mert magától be sem írta a netre. Járt előtte másik egyetemre, de otthagyta, mert nem szerette.
2015. nov. 10. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!