Indítanál e polgári pert a testvéred ellen?
Testvérem kölcsönkért 3 millió forintot tőlem 2010-ben.Mai napig nem adta meg és szerintem soha nem is fogja.Nekem is nagy szükségem lenne most erre a pénzre már többször kerestem de kitérő választ ad ,vagy üvölt,de az anyám is mellé áll.Nektek van pénzetek gazdag a férjed!
A férjem azt mondja indítsunk polgári pert,de én nem merem a családomat beperelni.
Ti mit tennétek?
Én csak annyit írnék azoknak akik aztmondják hogy a kérdező a hülye mert adott. Mindeni tegye a szívére a kezét ha a saját testvére kérne ki nem adna?
DE aki azt mondja h nem perelné be és inkább nyelje be a kérdező a 3 miliót mert fontosabb a kapcsolatuk (hozzáteszem h ez nem testvéri kapcsolat) az adjon már nekem is 3 milliót vagy akár a testvérének ugy hogy sohasem fogja látni. Akik ezeket mondták mind álszentek.
Én kevesebbért is beperelném pedig nagyon jo a kapcsolatom a testvédeimmel. És nem a pénz miatt hanem mert igy beszél velem ő is meg a saját anyám is.
A másik dolog hogyha én és a férjem megdolgozunk a pénzért jogom van dönteni hogy mit csinálok vele.
Én nemhagynám hogy a házasságom rámenjen egy ilyen dologra! Az meg "vicces"a történetben h 300at keres a testvéred ugy hogy se kutyája se macskája és nem adja meg. Anyád meg őt védi. Biztos hogy egy darabig feléjük se néznék! Az biztos hogy nem vesztesz velük sokat
62: Hat tudod, en szivemre teszem a kezem es ugy mondom: nem adnek senkinek, (plane nem csaladtagnak) annal tobbet, mint amit nem sajnalok elveszteni. Szimplan azert, mert nem teszem kockara a jo viszonyt emiatt..
Dontesi jogrol beszelsz, de hol marad a dontessel jaro felelosseg? Vegulis az osszes dontesnek az az ertelme, h felelosseget vallalunk erte. El kene mar idaig jutni.. Fel kene noni es vallalni, ha valamit elbaltaztunk. Ezt kevesen ertik, mert a mai vilag arrol szol, h elj, mint Marci hevesen, koltsd el azt is, amit meg meg sem kerestel.. Aztan meg jon a siras-rivas.. Szanalmas..
A Kerdezo mar reg beperelhette volna a testveret, ha olyan beallitottsagu lenne. Az hogy nem tette, pontosan azt mutatja: nagy esellyel meg fogja banni, ha megteszi.
Racionalisan uvoltheti az agyad, hogy neked van igazad, a belso hang megis mast mondhat. Es kesobb majd kiderul, h az utobbinak volt igaza, de akkor mar keso. Vagy ilyen meg senkivel nem fordult elo? Ha valakivel nem, akkor az pereljen nyugodtan, O nem fogja megbanni. De az emberek nem egyformak. En pl biztos nem kockaztatnek 3 misiert. Es tobbet er a nyugalmam is annal. Mert egy pereskedes sokminden csak nem nyugalmas, meg akkor is "dolgozik" az emberben, mikor amugy honapokig nem is hall semmit az ugyrol es nem gondol a dologra.. Akkor mar egyszerubb elengedni a dolgot. Ez nem alszentseg, csak logika. Van, aki nem hiszi persze, hogy az ilyen hosszu tavu, melyben megbuvo stressz megbetegit, de sebaj, az ilyen megrohad majd rakban es rafogja a cigire, meg a legszennyezesre, lelke rajta..
"nem maga a pereskedes gyilkolja az embert, hanem a gyulolkodes, ami sok esetben vele jar"
Ez így viccesen hangzik annak fényében hogy te is gyűlölködve beszélsz a másikról...
"a legnagyobb bajod, h 300.000 Ft-os kocsival jarsz.. Sokaknak meg autojuk sincs, sokaknak meg arra kene 3 Millio, hogy a rakban haldoklo gyerekuket megmuttethessek es megmentsek.."
Most hogy is jön a kettő egymáshoz? Persze, szar dolog ha valakinek az élete múlik rajta, de attól a kérdezőnek nem lesz jobb, pont ugyanúgy meglopták.
"Egyszeruen cseszi a csorod, h igy "kibabraltak" veled, es Te hagytad."
Hát jó hogy cseszi, kinek ne cseszné az agyát ha meglopja a saját testvére...
"Okostoni89" :)
Te meg mit idezgetsz itt?? Azt sem tudod, merre vagy arccal. Meg beszelni sem tudsz rendesen komam, mert aki ilyeneket ir, hogy "hagy ne", annak nem csak a helyesirassal van gondja, ugye ezt nem kell magyarazni?
Tapasztalatlan kolyokkutya vagy a magad 26 evevel, a nevedben szereplo szam sem kell hozza, h megmondja barki. Mit osztod itt az eszt? Bivalyb.sznadon nem valsz tapasztaltabba. Menj csinalj valami hasznosat inkabb! ;)
Nem indítanék, de nincs is ennyi kölcsönadnivaló pénzem, sajnos.
DE ,az érdekes, hogy valaki írta, hogy a kölcsön 5 év után elévül. Ez biztos? Hogy évülne el, hiszen nem fizették ki, és kérte is a kérdező, hogy adja meg, nem is egyszer. Nem csak elfelejtette és nem is kérte. Nem évülhet el szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!