Tudtok rá választ?

Figyelt kérdés
Van egy nővérem 14 éves.2 évvel idősebb nálam. Vágdossa magát, amire én is ma jöttem rá véletlenül,úgy hogy ő még nem is tudja hogy én is tudom a titkát.A szüleink is úgy látszik tudják,és én erről mit sem tudtam...vagyis "feketén" tudom ezt.Szeretnék valahogyan a nővéremnek segíteni de úgy hogy ne legyen feltűnő neki.Hisz tudom nem lenne jó neki ha én is tudnám mivel,az egész család csak szorongana.Kérlek segítsetek mivel tudnám akárcsak lelkileg segíteni?Azt még el kell mondjam h zárkózott és elég mogorva de nagyon vicces és szerethető lány. Vagyis hangulat ingadozás xdd néha az egyik néha a másik xdd szal kérek segítsetek mivel tudnák én segíteni neki?

2015. márc. 3. 08:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem beszélj vele őszintén, talán arra vágyik, hogy valaki végre meghallgassa és elmondhasson neki olyan dolgokat is, amiket másnak soha.

Általában azok vagdossák magukat, akiknek nagyon fáj a lelke és ezt a fájdalmat már annyira nem tudják elviselni, hogy helyette inkább felvállalják a fizikai kínokat, mert az valamennyire eltereli a lelkiről a gondot.

2015. márc. 3. 08:46
 2/3 anonim ***** válasza:
Jaj nalunk gimiben ugyanez volt par lannyal, mindenkinek fajdalmas volt az elet es jaj jaj jaj. Kinovi majd.
2015. márc. 3. 09:08
 3/3 evimeri ***** válasza:
Sürgősen kellene vagy neked vagy a szüleidnek beszélni vele és egy jó szakemberhez vinni. Lehet, hogy most még csak azért próbálkozik, hogy észre vegye valaki, hogy gondja van. De ha csak elmentek a dolog mellett észrevétlenül lehet, hogy előbb vagy utóbb végez magával, mivel senkitől sem kap segítséget. Kórházba semmikép se vigyétek ott csak rászoktatják a nyugatóra őket és egy élő halott lesz belőle. De egy jó szakember lehet, hogy tud segíteni.
2015. márc. 9. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!