Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem tudok velük élni. Mit...

Nem tudok velük élni. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Először is leszögezném, hogy tudom, sokan nem fogtok hinni nekem és sokan azt fogjátok gondolni, hogy egy újabb kisgyerek sajnáltatja magát. Ennek tudatában olvassátok tovább! Köszönöm.

Van 2 öcsém és megkeserítik az életemet. Egyszerűen mindenbe belekötnek, amit csinálok. Anyukám d.u ér haza a munkahelyéről és ki kellene takarítanunk, de ők ennyit böknek oda nekem: "Takaríts ki szuka!", "Gyerünk már te utolsó utcaszéli!", "Dagadék takaríts!"

Kora reggel arra kell ébrednem, hogy ott üvöltöznek az ablakom alatt. Persze azt elvárják, hogy kiálljak mellettük és, hogy minden a seggük alá legyen téve. Mindenki előtt megaláznak. Nap mint nap kikészítenek a szemrehányásaikkal és van mikor szó nélkül megütnek, gyakran leköpnek. A szüleim már gyermekotthonba akarták őket rakni, de nagy a szívük és mindent megbocsájtanak. Múltkor már a kezeimet is vagdostam miattuk és többször megfordult a fejemben, ha ők nem, akkor én megyek el. Fogalmam sincs mit tehetnék, de már az orvosom 2 féle nyugtatót írt ki, mert nem bírom, hogy az idegeim tönkremennek. Az egyik 10, a másik 13 éves.

15/L

2014. júl. 14. 14:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem verni kell! Egy jól irányzott pofont lekeverni! Az elmondások alapján a szép szó nem használja. Félsz, hogy kárt okozol bennük? Ők féltenek téged? Szerintem sem. Ha a pofon nem elég, vagy ketten jönnek, próbálkozz serpenyővel.
2014. júl. 15. 14:31
 12/20 A kérdező kommentje:
Ez lehet nem a legjobb ötlet volt, de elküldtük őket anyukám anyukájához. Tőle félnek. Ő tud nevelni. 1 hétig lesznek Kecskeméten. 100km-re tőlem. Nyugalom lesz. Remélem sikerül elérni valamit. :)
2014. júl. 16. 22:53
 13/20 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy a nagyi nyilván nem hagyja, hogy szívják a vérét, ezért nála viselkedni fognak. De mivel te vagy a jó testvér, és nem rettegnek tőled, mint a nagyitól, ha hazamennek, minden folytatódik ugyanúgy. Amíg hagyod magad, akkor sajnos ez lesz. Nekem van egy bátyám, én voltam a kis kolonc a nyakán, aztán egy nem olyan szép, nyári délutánon kaptam tőle két akkora pofont, hogy elszédültem. Nagyjából azóta vagyunk jó testvérek. A szüleimnek el se mertem mondani hogy megpofozott, annyira fájt, hogy elvesztettem a cselédemet, akit zsarolhattam azzal, hogy adja oda a csokiját, különben megmondom anyának, hogy mit tudom én, valami hülyeséget... :D 26N
2014. júl. 17. 07:59
 14/20 A kérdező kommentje:

Ez jó volt. :D

Meg tanulságos. Már nem érdekel. Ha hazajönnek és minden megy tovább, akkor ez lesz. Sajnálom, hogy ezt eddig nem tettem meg. :)

2014. júl. 17. 10:17
 15/20 anonim ***** válasza:
Á, még most is nyakon vághatod őket. Én is kb. 10 voltam és eléggé meglepődtem rajta. Sajnos van, amikor nincs más megoldás, mint 1-2 jól irányzott pofon, ha rájuk hagyjátok, 10 év múlva sokkal rosszabb lesz minden. Gondolj bele, 15 vagy és most még ők a kisebbek, mégis megvernek. Ha már 20 körül lesznek mi lesz, leszúrnak? Azért nem szabad mindent vég nélkül eltűrni még a saját testvéreidtől sem. Annyit meg tényleg nem ér az egész, hogy miattuk kárt tegyél magadban.
2014. júl. 17. 10:46
 16/20 anonim ***** válasza:
A serpenyős vagyok: Kecskeméttől 20km-re lakom, beszéljek velük? :D Persze ez csak vicc volt, de minden esetre ne sajnáld, ők se teszik.
2014. júl. 17. 11:23
 17/20 anonim ***** válasza:
Egy-egy budos nagy pofon mind a kettőnek, hogy a fal adja a másikat, ha a szüleid nem tudják őket megnevelni. Én biztos nem szednek gyógyszert két ilyen kis hulyegyerek miatt.
2014. júl. 19. 05:51
 18/20 anonim válasza:
Ha valamivel nem hagynak békén pl: takaríts ki, akkor csak mosolyogj és menj tovább, hidd el ettől ez őrületbe mennek :)
2014. júl. 24. 22:46
 19/20 A kérdező kommentje:
Jelenleg nagyon jó minden. Mama megnevelte őket az 1 hét alatt. Ő régi neveltetésben részesítette őket. Most sem azok a szent gyermekek, de legalább nem üvöltöznek mindig és azóta nem ütöttek meg. Persze még mindig lek*rváznak halkan, de ezekre nem reagálok és akkor minden nyugis. A házimunkát elvégzik, ha kapnak valamit érte, de legalább nem készülök ki estére. A nyugtatókat kidobtam. Remélem javulni fog ez is és nyugalom lesz. Köszönöm a tanácsokat! :)
2014. júl. 26. 17:21
 20/20 anonim ***** válasza:
örülök
2014. aug. 3. 05:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!