Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy tehette ezt velem? Miért...

Hogy tehette ezt velem? Miért kellett elmondania mindent? Nem érti, hogy ezzel csak nekem árt?

Figyelt kérdés

A mostohatestvéremmel 1 éve élek együtt, akkor költöztünk ide anyával. Azt tudni kell, hogy nekem ő régen nagyon tetszett, de ezzel a legtöbb lány így van, a külseje tökéletes kb. Én igazából szerelmes voltam belé, azóta se éreztem olyat... Csak hát ő eléggé bunkó volt velem, bántott, beszólt a súlyom miatt (kövér voltam és csúnya) és folyton sírtam.

Aztán most már viszonylag normálisan nézek ki, vele is másabb a kapcsolatom, csak éppen nem érti, hogy én már nem az a lány vagyok, aki odavan érte. Sőt, ő tanított meg arra, hogy senkit nem szerethetek.

Viszont ma elmondott anyáéknak mindent, amíg a barátnőimmel moziztunk. De tényleg, mindent. Hogy hánytatom magam, hogy egész évben lógtam a suliból, hogy kikkel vagyok jóban, hogy miket csinálok és hogy miben hazudok az anyámnak... Mindent elmondott, amit eddig titokban tartottam, vagy legalábbis azt hittem, hogy ő nem mondja el.

Azt bezzeg kihagyta, hogy ő megveretett a haverjaival egy csapat egyetemistát, mert mondtak rám valamit, vagy miket művel amúgy (elég balhés).

Előadja, hogy mennyire aggódik értem, arra nem is gondol, hogy én mennyit sírtam az ő "viccei" miatt, vagy hogy miatta döntöttem úgy, hogy megváltozom és nem leszek egy érzelmes, kövér, fogszabályzós, csúnya lány.

Eddig hallgattam anyát, hogy mégis mi történt velem, miért nem beszéltem vele soha a problémáimról és csak veszekedtünk.

Most ott tartunk, hogy kedden nem akar elengedni a barátnőimmel egy külföldi koncertre, csak ha jön velem valaki, akiben bízik és figyel rám. Nyáron se akar elengedni a fesztiválokra, csak ha jön velem a mostohatestvérem és végig velem lesz.

Elakar hordani pszichiáterhez, de semmi értelme nem lenne (tudom, már jártam terápiára).

A mostohatestvérem meg csak azt mondja, hogy nekem akar jót, de ezzel csak annyit ért el, hogy nem akarok vele egy házban élni, és jelenleg inkább laknék az apámnál, akivel évente 2-szer, ha találkozom és tudomást sem vesz rólam.

Ő legalább sosem támadott hátba.

Mit mondjak neki ezek után?

Szóba álljak még vele?

Miért nem tud békén hagyni és úgy tenni, mintha nem venne észre se engem, se a "problémákat" körülöttem?

Mit csináljak, hogy anya és az apja rájöjjenek, ő sem egy szent, udvarias szépfiú, mint ahogy azt hiszik?

2014. jún. 7. 23:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%

3 tanácsot adok, ha megfogadod, jó, ha nem...nekem úgy is jó.

1. ne hánytasd magad, csak mindenképp gyomorfekélyt, anorexiát és más "nyalánkságokat" akarsz a későbbiekben.

2. "ha nem szeretek senkit, nem tudnak kihasználni és bántani" - ezen gyorsan változtass, mert hosszú távon úgy fogsz emiatt szenvedni, mint a kutya, amelyiket benzinnel leöntenek, meggyújtanak és nem döglik bele a sebeibe...durva a hasonlat, de jól szemlélteti, min mész majd át...tapasztalatból mondom, én is ilyen voltam.

3. nem csak a te nézőpontod létezik. Emiatt a "nem szeretek senkit..." gondolkodás miatt nem látod, hogy ami történt nem árulás volt, hanem aggodalom. Örülj annak, hogy mostohatesó létére aggódik érted, még akkor is, ha régebben ő is "viccelt". Tudod, az emberek változnak. Ő is. Te is.

2014. jún. 8. 00:05
 12/23 anonim ***** válasza:
91%
Jo kis esti mese volt. Koszonom szepen. :))
2014. jún. 8. 00:21
 13/23 anonim ***** válasza:
83%
Amúgy tudtad, hogy a hánytatás a bulímia tünete? Nézz utána. Ezért aggódnak.
2014. jún. 8. 01:02
 14/23 anonim ***** válasza:
97%
Például beszélhetnél őszintén a problémáidról, ne várd, hogy majd kiolvassa a gondolataidból. És igen, ezzel a mostohatestvéred inkább segített, mint ártott.
2014. jún. 8. 01:07
 15/23 anonim ***** válasza:
97%

Ha nem tartod sokra ezt a gyereket, miért irányít téged? Miért az a mérvadó, hogy ő mennyire csinál rossz dolgokat? Rettentő gyerekes dolog mutogatni a másikra, hogy "de ő sokkal rosszabb, mint én".

Vállald a felelősséget. Mi az, hogy nem jársz be suliba?

Nem látod, hogy akármennyire is utálod, nála van minden "hatalom"? Nem magad miatt fogytál le, hanem miatta. Miatta sírsz, miatta változtál meg. Ez iszonyúan gyenge jellemre vall.

Állj a sarkadra, és tedd rendbe az életed, mert ha majd évek múlva visszanézel, rohadtul bánni fogod, hogy ennyire szánalmasan viselkedtél önmagaddal szemben egy ilyen kis kötsög miatt.

2014. jún. 8. 01:58
 16/23 anonim ***** válasza:
95%
Egy kesz tragikus "csalad".
2014. jún. 8. 03:35
 17/23 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem a javadra válik, ha tudják ezeket a szüleid és törődnek vele!

És az butaság, hogy azt hiszed, falaznod kell a mostohatesódnak! Nyugodtan kitálalhatsz.

2014. jún. 8. 05:24
 18/23 anonim ***** válasza:
77%
Hánytatod magad? Nem inkább nem kellene megenni??????? !!!!! Annyira jó érezni az okádékot??? Nem vagyunk egyformák.
2014. jún. 8. 07:45
 19/23 Bence_ ***** válasza:
100%
Rajtad nem azért néztek át mert túlsúlyos vagy, fogszabályzós. Azért érzed, hogy átnéznek rajtad mert nincs önbizalmad, magadat nem becsülöd semmire. Csak magadnak igyekezz megfelelni. Ez is nehéz lesz. Másnak meg se próbálj mert nem lehet. Ha magadnak megfelelsz és elégedett, boldog vagy akkor majd lesz olyan ember aki azt mondja majd. Oh.. Nekem ez pont megfelelő.
2014. jún. 8. 09:27
 20/23 anonim ***** válasza:
Hany eves vagy?
2014. jún. 8. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!