Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tehetek ezzel? F/38::

Mit tehetek ezzel? F/38::

Figyelt kérdés
A nővéremmel megromlott a kapcsolatom és már jó ideje ellenem fordítja anyukánkat. 10 évig nem volt anyja mert nem érdekelte mitörténik anyánkal és a fele házat is kifizettem már a nővéremnek(ami a nővéremet illete) anyukámnak pedig holtig tartó élvezeti joga van. A gond az hogy beszéltem a az egyik rendőr ismerősömmel és ő azt mondta hogy nem tilthatom ki a nővéremet mivel édesanyukamat látogatja és ehhe joga van a nővéremnek. Én pedig mikor a nevemen van a ház semmit se tehetek hanem hagyjam hogy fell le szaladgáljon, ez csak nem igaz.

2014. jan. 3. 22:07
 1/8 anonim ***** válasza:

De, igaz. Nem a tulajdonjog számít, hanem a haszonélvezeti jog.

Nálunk egy nős férfi lakik anyukámmal az én tulajdonomban, aki anyagilag is kihasználja, nem tehetek semmit, sőt féltem a lakást, milyen jogot formálhat majd rá később..

2014. jan. 3. 22:15
 2/8 anonim ***** válasza:

Pedig sajnos de.

A haszonélvezet erősebb, és azt fogad, akit csak akar.

2014. jan. 3. 22:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Pontosítva az előző választ: a haszonélvezeti jog felette áll a tulajdonjognak.
2014. jan. 3. 22:17
 4/8 anonim ***** válasza:
A rendőr ismerősödnek teljesen igaza van. Anyukád haszonélvezeti joga erősebb mint a te tulajdonjogod, így teljesen "jogosan" fogadhatja a Te házadban (melyen az ő haszonélvezeti joga van) a lányát.
2014. jan. 3. 22:18
 5/8 A kérdező kommentje:
Bocsánatott kérek idegemben rosszul irtam mert kb 20 perce vesztem össze a nővéremmel nincs élvezeti joga anyunak amiről papirom is van hogy lemondott róla
2014. jan. 3. 22:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Ahhoz akkor sincs jogod, hogy két felnőtt ember találkozását megtiltsd. Azt megtilthatod, hogy a nővéred nem költözhet be a te házadba, ami a te tulajdonod. De hogy a lábát sem teheti oda be -főleg Édesanyátok látogatása ürügyén- azt Te, mint magánember, nem akadályozhatod meg.
2014. jan. 3. 22:29
 7/8 anonim ***** válasza:

1-esnek!

Semmilyen jogot nem formálhat rá később.

Anyukádé a haszonélvezeti jog, azt nem lehet örökölni.

Tied a tulajdonjog, s úgy kirúgod a havert, hogy a lába sem éri a földet.

2014. jan. 3. 22:48
 8/8 anonim ***** válasza:
7: De ha nem megy, nincs ellene semmi szankció. A birtokjog is erősebb a tulajdonjognál...(?)
2014. jan. 3. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!