Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan vegyem rá a bátyámat,...

Hogyan vegyem rá a bátyámat, hogy költözzön hozzánk télre?

Figyelt kérdés
A bátyám ott hagyta az élettársát és most nincs hová mennie. Holnap ha minden igaz megkapja a szociális segélyt, így már legalább kajára valója lesz, de fedél a feje fölött így sem. Mondtam neki, hogy költözzön hozzánk egy időre, legalább addig amíg ilyen idő van, de azt mondja nem akar a terhünkre lenni. Mit tegyek? Megfagy odakint!
2013. dec. 18. 11:43
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem iszik. Nem fogadják be sehol.
2013. dec. 18. 12:26
 12/17 A kérdező kommentje:
Az önkormányzat nem tud tenni semmit?
2013. dec. 18. 12:31
 13/17 anonim ***** válasza:
Hol laktok, mennyibe kerül a környéken egy szoba bérlése? Vagy csak egy ágy szobatárssal? Béreljen egyet a segélyből, és járjon hozzátok ebédelni. Így segítesz neki, de nem érzi azt hogy zavar és éhen se fog halni. Mondjuk a legjobb lenne abban segíteni hogy munkát találjon.
2013. dec. 18. 12:50
 14/17 A kérdező kommentje:
22000 forint segélyt kap azzal nem sokra megy. Falun lakunk, itt nincs lehetőség szobát kivenni.
2013. dec. 18. 12:58
 15/17 anonim ***** válasza:

Szerintem mondd meg neki, hogy hozzátok bármikor mehet, szívesen látjátok, és nem csak 1 éjszakára. Tudatosítsd benne, hogy nektek nem teher az ottléte, hanem a testvéred és rád bármikor számíthat. Felnőtt ember, úgy fog cselekedni ahogy ő jónak látja, erőszakkal nem tudod magatokhoz vinni, vagy betenni valahova ahol van a feje felett tető. Hidd el, ha úgy fogja gondolni, akkor fel fog keresni, és él a lehetőséggel, hogy nálad húzza meg magát egy időre.

Nekem még az jutott eszembe, hogy talán direkt nem akar menni máshoz, hogy az élettársa lássa, hogy ő az utcán van, "hajléktalan" lett, és hogy visszafogadja. Főleg, hogy nem ez az első eset. Talán szándékosan akar lelkiismeret furdalást kelteni az élettársában.

2013. dec. 18. 13:34
 16/17 anonim ***** válasza:
hát nem tudom, ha a tesómnak nincs hol laknia, de nekem van házam, alap, hogy befogadom, és marad amíg akar. ha egyszer én kerülök ilyen helyzetbe, akkor ő fog segíteni nekem. azért vagyunk testvérek hogy segítsük egymást a bajban
2013. dec. 22. 01:02
 17/17 A kérdező kommentje:
Ő nem akar hozzám jönni te értetlen!
2013. dec. 22. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!