Szoktatok közösködni a testvéreitekkel? Volt már balhé emiatt?
Pénzügyekben gondoltam, hogy mondjuk közösen vesztek valamit és mindketten adtok bele pénzt.
Nálunk úgy volt hogy a szüleink házassági évfordulójára veszünk ajándékot, és mondtam hogy vegyünk közösen bele is ment. Megvettem, mondtam hogy akkor felezhetnénk a számlát, és közölte hogy ő már előre odaadta a pénzt.
Az állam leesett mondtam neki hogy nem, de hajthatatlan volt hogy ő odaadta. Ilyen esetben hogyan viselkedjek ezek után? Csak az én nevemben legyen az ajándék? Annyira nem vártam ezt és jó kis tanulópénzt fizethetek így :(
gyakran szoktunk...sosem volt balhé belőle...
mikor gyerekként megjátszott volna hasonlót, esetleg, rafkós voltam mert írtam papírra, ő is én is aláírtuk mennyit adott oda.....(akkor ő még részletfizetést kért:P kb 12 éves koráig)
azóta... még nagylelkű is, nem számoljuk fillérre sosem ki
a helyedben közösen adnám oda, hiszen ezzel csak anyukáád feé rontanád el az ajándékot
viszont a tesódnak megmondanám, hogy remélem tudja, hogy ez volt az utolsó, hogy bármiben közösködtetek, vagy hogy megbízol benne, és ez nem feltétlenül a pénzügyekre vonatkozik
rám többé ne számítson..
ui: és hogy ez majdnem ugyanolyan, mintha a pénztárcádból kivette volna azt a pénzt..ergo lopás, igaz, hogy hazugság általi lopás..
és mennyire gerinctelen...
/gondolom nem kisgyerek már/
Én szólnék a testvéremnek, hogy ezt saját ajándékként fogom odaadni, úgyhogy készüljön valamivel ő is.
És persze ez volt az utolsó, hogy közösen terveztünk valamit.
Elég kiakasztó, az ember a saját testvérében sem bízhat?
Szerencsére velem még nem volt ilyen, és családban nem is várnék ilyet senkitől sem.
120%, hogy nem adta már oda?
Mert ha tényleg nem, akkor én a helyedben leközölném, hogy oké, semmi probléma, akkor majd ő is kitalál valamit a szüleiteknek, ezt az ajéndékot csak a magad nevében adod nekik.
:o
soha nem csinált a tesóm még ilyet
te vagy a fiatalabb vagy ő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!