Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Vagdosom magam és a mostohates...

Vagdosom magam és a mostohatesóm meglátott. Mit csináljak most?

Figyelt kérdés

Nem betegesen,nem maradnak meg sokáig a nyomok.Nem azért teszem,hogy "menő" legyek vagy hogy figyeljenek rám,mert erről senki nem tud.

Nemrég költöztünk anyával össze a mostohatesómmal és az apjával,de én őt már ismertem,mert a városban elég népszerű srác.Most egy ideig az ő fürdőjét kell használnom,mert az enyémet átalakítják.Azt hittem,hogy nem jön ma haza estig,ezért nem zártam magamra az ajtót...De bejött és először észre se vette,csak mikor már ott állt mellettem.Kivitte,ami kellett neki,de láttam rajta,hogy nem annyira értette,hogy mi van.

Félek,hogy elmondja esetleg anyának vagy a suliban a haverjainak.Nem akarom,hogy én legyek a "csaj,aki vagdossa magát",mert amúgy egyáltalán nem látszik,hogy problémáim lennének.

Két lehetőség van:

1.Úgy csinálok,mintha nem történt volna semmi,bízva abba,hogy elfelejti.

2.Azt mondom,hogy a cicám volt (fél éves,imád játszani).

3.Megkérem,hogy erről ne beszéljen soha,senkinek,mert most csináltam először,mivel kíváncsi voltam,stb.

Vagy szerintetek mit csináljak/mit mondjak neki? :S

15/L. (Ő 17 éves)

2013. okt. 2. 20:11
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm azért a normális válaszokat!

Azzal nem tudok mit kezdeni,ha valaki azt írja,hogy "hagyjam abba a vagdosást",mert nem megy.Vannak időszakok,mikor nem annyira gáz a helyzet és simán tartom magam,de néha a legapróbb dolgon is kiborulok.

Anyával már próbáltam erről beszélni (persze nem úgy,hogy a szemébe mondtam,hogy ez meg ez van) és azt mondta,hogy a depresszió nem betegség,csak az olyan emberek találják ki,akiknek nincsen semmi dolguk éppen.Meg hogy az ő nagymamájának sokkal nagyobb problémái voltak,mint a mai embereknek,mégse lett öngyilkos...

Ezek után szerintem érthető,hogy nem igazán akarok vele erről többet beszélni.

Azt sem szeretném,hogy emiatt csalódjon bennem vagy valami.Ráadásul folyton másokkal hasonlít össze,jobbnak kell lennem mindenkinél,még ha nem is mondja ki,tudom,ezt hogy akarja.

Amúgy a mostohatestvéremmel már beszéltem,vagyis ő kérdezte meg,hogy minden oké-e.Mondtam,hogy persze és akkor megkérdezte,hogy én akkor vágom-e magam,amikor jó a kedvem vagy mi...Szóval leesett neki már akkor,mikor meglátott.

Elég sokat beszélgettünk és még senkivel nem voltam ennyire őszinte.Mondta,hogyha nem szeretném,akkor nem beszél róla senkinek,főleg nem a suliban,mert tudja,hogy ott a legtöbben milyenek.

2013. okt. 4. 20:55
 12/18 anonim ***** válasza:

Az jó hír, hogy nem mondja el senkinek, mert az csak ront a helyzeten.

De még mindig nem értem, hogy minek vagdosod magad. Mondd már el az okát légyszíves.

2013. okt. 4. 23:19
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérj segítséget!!!! Lécci, még akkor is, ha a mostohabratyód nem mondja senkinek. Nehéz, de szükséged van rá!

(egy volt vagdosó, aki majdnem belehalt ebbe a hülyeségbe)

2013. okt. 5. 13:58
 14/18 anonim válasza:
100%

Akkor sajnos anyukád hozzáállása nem a legjobb, viszont a mostohatesód ezek szerint rendes, klassz srác.

Igaza van az előttem szólónak, kérj segítséget.

Akár iskolai pszichológussal is próbálkozhatsz. Illetve önállóan is lehet pszichológust keresni, bár nem tudom hogy anyagilag hogy állsz, végül is csak 15 vagy. Ha magadtól nem tudod hogy fogj neki, akkor hívj fel egy lelkisegély szolgálatot, szerintem ilyen kérdésekre is fel vannak készülve. Illetve van egy másik ötletem. Nem tudom, hogy bp-i vagy-e de van egy alapítvány bp-en ( [link] 1-2 embert ismerek a társulatból és jófejek, szerintem vagy bevállalnak, vagy ajánlanak szakembert. És no para, nyugodtan felhívhatsz egy pszichológust a kérdéseiddel, kedvesek szoktak lenni. ("jó napot kívánok, xy vagyok, 15 éves, van egy problémám, szeretném megbeszélni, xy ajánlotta önt". Hajrá!

Ne hagyd annyiban a dolgot. Ezt a problémát kezelni KELL.

2013. okt. 7. 15:20
 15/18 anonim ***** válasza:

Kb. milyen gyakran vagdosod magad?havonta egyszer-kétszer,vagy naponta?Régebben én is csináltam,sőt,néha napján most is előfordul,amikor nagyon rosszul érzem magam,és úgy érzem,hogy a mellkasom mindjárt kiszakad a helyéről,akkor megvágom magam,persze én sem nagyon,nem akarom,hogy bárki meglássa.Olyankor megszűnik a "lelki fájdalom",mert helyette a fizikaira koncentrálok.De tudom,hogy neked is,és nekem is abba kellene ezt hagynunk.+ te még hánysz/hánytatod is magad..Találnod kellene valami mást,amin levezeted a stresszt.Inkább tombolj,sikíts,de ne tégy kárt magadban.+ ha van kedved,nekem elmondhatod a problémáidat,nyugodtam írj privátot.

15/L

2013. okt. 10. 13:47
 16/18 Girgoy ***** válasza:

4. Jöjj rá, hogy miért vagdosod magad és oldd meg azt a problémát! Amit leírtál, abból látszik, hogy nem a legjobb körülmények között vagy, de legalább a mostohatesód normálisan áll a kérdéshez. Szerintem anyukád se akar rosszat, csak nem feltétlenül érzékelte a probléma komolyságát. Vannak pl. emósok, akik egy ideig vagdossák magukat, aztán abbahagyják, lehet hogy édesanyád is erre gondolt, bár ha jól értettem, neki nem mondtad el, hoyg vagdosod magad, ezért sem érzékelte annyira a probléma nagyságát.

Szerintem a Téged ért sérelmekkel nem tudsz megbírkózni, így akarod a feldolgozatlan fájdalmat olyan csatornába terelni, amelyről írtad, hogy tudod kontrollálni és utána megkönnyebbülsz. Szerintem pontosan ezt kellene csinálnod a többi valós problémáiddal is. Ha valami nehézség előtt állsz, ne pánikolj be egyből, hogy jaj, én ezt nem bírom, megyek vagdosni, hányni, nem! Látom, hogy korodhoz képest eléggé jó intelligenciával rendelkezel. Egyszerűen néázzz szembe hasonlóan elemző módon a problémáiddal. Mekkor ez valójában, mi az, amit ez befolyásol az életemben, mi az, amit én tehetek ellene, mi az, amiről tudom, hogy nem tudom megváltoztatni, tehát vagy segítséget kérek, növelem az erőm vagy hogy tudom túlélni, amíg esetleg változik a helyzet. A lényeg az, hogy próbálj meg minél ésszerűbben szembenézni életed problémáival. Úgy látom, önmagad képességeit is jól ismered és van valamennyi bátorságod is. Ezekre építs, ezt fejleszd. Az életünkben minket érő problémák nem megoldhatatlanok, egyszerűen csak tudatosan agyalni kell rajtuk, hogyan oldjuk meg azokat. És aztán egyre többet fogunk tudni megoldani. Nem álcselekvéseket csinálunk, hanem valódi kontroll alá tesszük a problémákat és megszüntetjük őket, akár egyedül akár másokkal, de semmi sem megoldhatatlan, és minden probléma megoldása kevesebb fájdalommal jár, mint azok meg nem oldása. A megoldatlan problémák tudnak csak igazán fájni és tönkretenni minket!

2013. okt. 10. 14:13
 17/18 anonim ***** válasza:

válaszokat még nem olvastam de BBBB MEG !!!! ha ez nem beteges akkor szerinted miafene?!?!?!

senki nem vagdossa magát csak akinek van valami gebasz a fejében! kérj segítséget, mert ez nem normális dolog!

nagy korodra nem fogsz tudni leszokni és ha nincs szerencséd egyszer elvágsz egy szép vastag eret és belehalsz. az jó lesz?

ha akarod ha nem te igenis az a csaj vagy aki vagdossa magát a semmiért ráadásul...

2016. szept. 29. 18:09
 18/18 anonim ***** válasza:

apád amúgy valószínűleg azért nem keres, mert elhátrálsz tőle. sosem hívod. ha valaki érzi hogy elfordulnak tőle akkor nem fog direkt még zaklatni is. keresd meg nyugodtan és örülni fog neked! biztos hogy szeret, hiszen a lánya vagy, de mindkettőtökön múlik!

párom is folyton írt a gyerekekre telefonon, de sosem írtak vissza csak max annyit hogy jah/igen/nem.és pár év alatt beleunt... :(

az ilyet nem tudod rossz hangulatra fogni, vannak akik sokkal rosszabb helyzetekben élik minden napjukat. nekem például anyám haldoklik és azt mondták szerintük pár hete van hátra, de meló miatt nem tudok sokat lenni se vele, hogy segítsek.mégsincs ilyen hülyeségem. ez olyant mint amikor valaki cigizik, de tudja hogy rákos lesz tőle de akkor sem szokik le, mert nem akarja igazán! neked nincsen életcélod! te biztos csak úgy vagy otthon is. nem zavar téged, hogy anyukádat ezzel elszomorítanád? nem szereted őt annyira, hogy megtedd azt, hogy értelmes gyermeke leszel, aki nem csinál hülyeségeket?

pláne hogy őt kizártad ebből az egészből! tényleg nem értem én sem mi ezzel a célod, mi az igazi indok? ha az hogy fájdalmat okozz magadnak mert mazoista vagy akkor egyél mindig jó csípős paprikát és hidd el sokkal jobb módszer mint a vagdosás! arról még nem hallottam, hogy káros lenne! próbáld ki, aztán írd meg milyen érzés, bevállt-e!

2016. szept. 29. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!