Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Apám engem hibáztat amiért...

Apám engem hibáztat amiért meghalt a bátyám. Miért nem veszi észre hogy ez nekem rosszul esik? Ugyanolyan rossz nekem is mint neki.

Figyelt kérdés

A bátyámat 1 hete temették el. Amikor meghalt akkor együtt voltunk és már akkor elkezdte lökni hogy a bátyám jobb ember volt mint én, sokkal tisztességesebb, jobb és nem leszek soha olyan jó mint ő. Tudom hogy okosabb volt nálam és jobb életet élt, családja van nekem meg nincs senkim, nincs jó hírem. Azt hiszi, hogy nem érdekel ami vele történt csak mert nem mutatom ki, az ilyeneket magamban rendezem amikor egyedül vagyok. Szerinte egy érzéketlen önző dög vagyok. Sose volt jó apámmal a kapcsolatom mert mindig a bátyámat istenítette én meg csak egy baleset vagyok a szemében de őt szerettem. A temetés óta kb kétszer találkoztunk és végig mondta a magáét. Úgy beszél velem mintha én tehetnék arról hogy meghalt pedig nem mert baleset volt. Semmi közöm az egészhez. Rosszul esik hogy pont ő mond ilyeneket és úgy csinál mintha ő jó ember lenne. Úgy megütném legszívesebben de nem akarok balhét. Mire jó ez neki?

28/F

2012. dec. 2. 22:22
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Felelőst keres apád, valószínűleg lelkiismeretfurdalása van és téged hibáztat.

Döntsd el, ki és mi szeretnél lenni MAGAD MIATT. Ne rontsd el az életed, csak hogy megfelelj apádnak és bebizonyítsd hogy tényleg semmirekellő vagy. Mindent, amit teszel, magad miatt tedd. A szülői szeretetet senki nem pótolhatja - csak mi magunk magunknak. Szeresd magad, és (tudom, nagyon nehéz) fogadd el, hogy apád nem az Isten, hanem eszköz volt abban, hogy a világra jöjj. Borzasztó, mikor az áll így hozzánk, akitől az életet kaptuk (biológiailag), de az értéked nem attól függ, amit más gondol rólad - hanem amit Te magadról. Nagyon elcsépelt, de igaz. Ha úgy érzed, mondandód van apádnak, mondd meg neki.

2013. jan. 16. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!