Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Láthatom a kistestvérem?

Láthatom a kistestvérem?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok, nemrég költöztem el az anyámtól és a pasijától. Van egy 4 éves kisöcsém, aki közös gyerek nekik. Van emellett három tőlem idősebb édestestvérem. Nagyon rossz gyerekkorunk volt az "apánk" mellett, míg élt. Utána anyánk (ezt a szót is szívesen idézőjelbe tenném, de még most nem vagyok rá képes)talált magának egy újabb pasit. Ekkor voltam 12 éves. Az első pár hónap szép is volt, de azért kiderült, hogy ez a férfi sem jobb, illetve ő nem fizikailag bánt, de egy sunyi dög. Teljesen ellenünk fordította az anyánkat, felvettek egy csomó hitelt, még az egyik nagyobb testvérem nevén is van egy, amit természetesen nem fizetnek, neki kell, meg másik két tesóm is segít ha tud. Ők pl. nem jöhettek nálunk, mert nem adták le az árvaságit. Végül is mindegy ez a része. Csak én éltem velük, a fiatalabb bátyám is elköltözött három éve, a többiek nem is laktak soha egy fedél alatt vele. A legidősebb tesómat leszámítva a másik kettő egyáltalán nem tartja anyuval a kapcsolatot, és a nagy is csak ritkán telefonon. Szóval ők nem kötődnek a kistesónkhoz. De én nagyon szeretem, eddig együtt éltünk, most költöztem csak el tesómékhoz. Haza többet nem akarok menni, nekem is elegem volt anyámból még hogy mindig a férfiak az elsők, először apám, most ez, a gyerekei meg nem elég hogy le vannak szarva,de még tönkre is teszi az életünket. Van valami megoldás rá, hogy lássam a kicsit? Tehetek valamit? vagy meg kell várnom míg nagyobb lesz és csak akkor találkozhatunk?

2012. szept. 14. 14:59
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Van valami testvér láthatási jog is aszt hiszem. De néz utána.
2012. szept. 14. 15:11
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
18 éves vagy! Beszélj anyuddal, hogy esetenként hétvégén néhány órára elvinnéd őket magaddal, magadhoz. Egy fagyira, sütire, vagy ha majd esik a hó, akkor egy kisebb kirándulásokra, szánkázásra, hasonlóra. Nem hiszem, hogy kifogása lenne, hiszen arra az időre gyakorlatilag mentesítenéd őt a felügyelet alól. És ha ezt ráadásul így "adod be" neki, még lehet, hogy el is hiszi.
2012. szept. 14. 15:15
 3/3 A kérdező kommentje:
Per pillanat nem beszélek anyámmal, de lehet az öcsém miatt megpróbálom, amit javasoltál. Köszi, ezek az egyszerű dolgok nem jutnak eszembe, ha róluk van szó :(
2012. szept. 14. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!