Mit csináljunk a húgommal hogy végre felfogja azt hogy csak magának árt ezzel?
"ezeket a lépéseket mindenből 3 asra érettségizett le "
LOL, jóképességű. Mi lesz ebből az emberből? Droid? Komolyan erre akarjátok rávenni őket? Akkor inkább akassza fel magát már most. lol.
Ennek mély lelki okai vannak, hogy egyáltalán nincs jövőképe.
Hidd el, tudom, miről beszélek, én is ilyen voltam. Senkinek sem mutattam ki, de nagyon depressziós voltam, és tényleg nem volt jövőképem. Amúgy nekem egyik érettségim sem sikerült, és még szégyenérzetem sem volt. Aztán jött a párom, hála neki kimásztam a depresszióból, 1 év alatt felkészültem úgy 6 tárgyból, hogy mind 5-ös lett!:)
Nem feltétlenül az oktatás csődje. Maradjunk annyiban, hogy az oktatás is ki van hegyezve egyfajta 'általános' -már rosszul kezdődhet sokaknak :D- elvárási szintre. Értem ez alatt: az átlagosan fejlődött központi idegrendszerrel megáldott és nyugodt, összességben átlagosan fejlődött emberek csoportjának találták ki az általános oktatást mint olyat. Más kérdés, hogy mint minden rendszerben akadnak kivételek itt is, akik nem képesek úgy teljesíteni és úgy tanulni ahogyan az átlag.
Nézzük meg mi az amit nyelvtanítás címén művelnek..oké, bejön sokaknak, mivel az átlag gyerek mit csinál? amit neki mondanak, megy a többi után. Neki mindegy, hogy 100 szót kell bemagolnia másnapra, rászánja az idejét és felolvas, akár 50x egymás után. Ez mi? Droidokat nevelnek? És igen, droidokat nevelnek. Ez megy végül is a legtöbb tárgyból, feladnak valamit (who cares alapon) és magold be, kit érdekel mennyivel volt az adott személy (pl irodalom órán) élete és művészete 10000x érdekesebb annál mint amit kiválogatnak és elédb@sznak, hogy márpedig ezt megtanulod MERT ALAPTUDÁS ÉS VHÁÁ (aztán ezt a személyt fogják és hopp kiszedik az alaptantervből. Neked még HÜLYE VAGY HA NEM TUDOD, gyerekeidnek meg eleve nem is tanítják...)
Szóval kicsit szánalmas, főleg a sok retardált tanár miatt is, akik a kölkökön élik ki frusztrációikat (jajj nem vittem semmire most meg taníthatom 1000x ugyanazt évtizedeken át ennek a sok hülyének :( ) Mondjuk ezen megjegyzésem alól kivételt képeznek azon tanárok akik valóban hivatásszerűen űzik a szakmát, de abból kevés van.
Mindegy is, a lényeg, hogy szerintem eleve a megközelítés is hibás. Nincs átlagos ember, max átlagosat lehet belőlük nevelni, kudarcok sorozata elé lehet szándékosan állítani, majd kiröhögni, hogy pistike neked még ez sem megy. Még jó, hogy mindig jön pár pistike aki erre az egészre rácáfol. Olvastam erről egy tanulmányt ami ezt a témát járja ki, sok tehetséget és híressé vált személyt említ, akiknek a tehetségét egyáltalán nem ismerték fel, vagy szimplán tehetségtelennek, gyengeelméjűnek bélyegezték az illetőt. Aztán a maga idejében belejött a dolgokba és 'tehetség' címén kezdték emlegetni :D
Mindegy, egy ilyen átlagos és nagy rendszerben ez van, nem lehet mindenkinek jó, sokan bele is halnak, de épp ezért nem szabad feladni és küzdeni kell. Próbáld meg ezt megértetni vele.
85%: Szerintem akiket említettél rossz tanárok vagy középkorúak lehetnek, vagy esetleg hülyén maradt fiatalok, pályakezdők. Az a baj tudod, hogy az idők nagyon gyorsan változnak, ráadásul volt közben egy rendszerváltás és ezek már nem tudnak mit kezdeni olyan kölkökkel akik a teljes szabadságban/szabadosságban nem találják a helyüket, összezavarodnak. Nekem van tanár családtagom, huszas éveit tapossa és teljesen korrekt, igazán értelmes ember. Az egyetemen igazán nagy rálátást szerzett a világra, megéri vele beszélgetni és a lényeg, hogy komolyan veszi a szakmáját.
Más dimenzió az ilyen ember, na. Rájuk érdemes figyelni,mert az ilyenek nem mondják azt, hogy te 'hülye' vagy, hanem elvileg támogatnak: menj a saját utadon, elven.
Amúgy meg: én hiperaktív gyerek voltam, rajzórán nem nagyon rajzoltam pl, de néha előjött belőlem 'valami' és akkor tanár is csak nézett wtf, hogy nekem csak az a problémám, hogy sok Tv-t nézek (aha persze, ezt kb minden hülye 50 éves el tudja mondani valakiről). Lényeg azóta már megtanultam elég jól rajzolni is, meg alapvetően lettem nyugodtabb. Szerintem p*csség ez a 'hiperaktív' jelző, hívjanak akkor már hülyegyereknek és majd, ha kell rácáfolok, vagy nem, ha nem tudok :) De szerintem tudtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!