Feljelenthetem a testveremet?
Hát ha fizetsz a rendőröknek úgy 20 milliót akkor talán belemennek ebbe a hülyeségbe és megmondják neki hogy adja vissza neked.
Viccen kívül nem. Se a törvény és főleg nem a rendőrség nem foglalkozik ilyen semmi dolgokkal. Mond meg a szüleidnek.
"Amennyiben ejtik a vádat és a testvéred szabadon távozhat..."
... te meg, kérdező, fizetheted a perköltséget, ha jól sejtem. :D
"Tényleg ennyire ostobák a mostani fiatalok?"
Igen. Így kritizáld a tanárokat, meg úgy egyáltalán az oktatási helyzetet: ilyenekkel van dolga nagyrészt, ebből kéne kihozni a legjobbat, úgyhogy elhiheted, hogy a legjobb szándékkal, a lehető legnagyobb erőbedobással sem könnyű...
Mint már írtam, elmeorvosra tartozik a kérdés. Kivéve, ha óvodás korú.
Utóbbi esetben: aaannnyyúúúúúúúú, brühühü, annyúúúúcikáááám, eehhhhellvette a a cipőőőőcskhémmmet, brühühü.
Ha felnőtt vagy:
Történt-e bűncselekmény? Ha együtt éltek, közös az otthonotok, és felvette a cipődet kérdezés nélkül, az nem az. Ha nem viseli, csak elzárta előled, még az sem igazán.
Ha a lábbeli nagy értékű, mondjuk több százezer forint, és erőszakkal eltulajdonította, akkor feljelentheted. De nem kell ilyen drágának lennie, de 1 eurós boltban vásárolt fröccsöntött papuccsal senki nem foglalkozik.
Büntetőügyben a hatóság kötelessége a bizonyítás. De csak akkor, ha a megalapozott a vád. És a te dolgod az, hogy alaposan alátámaszd az állításod. Ha ez nem sikerül, akkor a rendőrség elutasíthatja a feljelentést. Jobb esetben (nem véletlenül írom így) feljelentek, hamis vád gyanújával, és te kerülhetsz bíróságra.
Hamis vád nem valószínű, ha amúgy megalapozott az eredeti feljelentés (még akkor sem, ha nem sikerül a bizonyítás). Én is tettem feljelentést utcai rablás miatt, mert a rablót még szinte frissen elő tudta még állítani a rendőrség egy szerencsés véletlen során- épp egy járőrkocsi járt arra, igaz, nem érték tetten, de elő tudták állítani. Nem sikerült a bizonyítás, nem volt kétséget kizáró bizonyíték, de föl sem merült hamis vád ellenem, és az ügyvéd mondta, hogy nem is állt volna meg.
Itt ebben a kérdésben az a lényeg, hogy a dolog része-e egy nagyobb, átfogóbb bántalmazási mintázatnak (pl egy nagyobb testvér éveken át tartó zaklatássorozta kisebb testvér ellen). Ha tényleg arról a kérdésről van szó, amit egy korábbi Válaszoló belinkelt az előző oldalon, akkor előforduhat hogy tényleg erről van szó. Elvileg a rendőrségi eljárás hozadéka az lehet, hogy a családban nem lehet annyira szőnyeg alá söpörni a kérdést többé.
"talán mégis inkább családvédelmis vagy hasonló szakember tudna segíteni a legtöbbet ... a dolog gerince főleg inkább a családvédelmi intézményrendszerre tartozik (bár az sajnos épp mostanában eléggé forráshiányos nagyon...)"
Van nekik elég dolguk a kérdező nélkül is. Elég lenne, ha a szüleit vonná be az ügybe, nem a gyk-t.
Írj címet, küldök bármilyen cipőt neked, csak ne legyél idióta.
Ui. De hülye emberek vannak.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!