Miért van olyan sok rossz testvéri kapcsolat, ahol mondjuk
3-nál több gyerek van?
Figyelt kérdés
Érdekes, (nem tudom, hogy csak én vagyok-e így ezzel) hogy mindenhol azt olvasom, a legtöbb 4-5 gyerekes családokban a testvérek szinte nem is tartják egymással a kapcsolatot, inkább marják, ölik egymást, veszekednek, és inkább ahol 2 gyerek van, ott általában sokkal jobb a testvéri kapcsolat.
Ez miért van?
2023. júl. 27. 15:01
1/9 anonim válasza:
Szerintem a probléma nem a testvérek számában lapul. 2 testvér is ugyanúgy elhidegülhet egymástól mint több. Ha a testvérek nem tartják a kapcsolatot annak több oka is lehet, mondjuk mert saját családjuk van(férj, feleség, gyerekek) amivel sokat kell foglalkozni, vagy elköztek külföldre, vagy csak simán karrierre fókúszálnak, vagy a tipikus történt a családban valami ami miatt megromlott a viszony stb.
2023. júl. 27. 15:12
2/9 anonim válasza:
Statisztikailag kicsi arra az esély, hogy 2 random gyerek jól kijön egymással. Főleg ha még össze is vannak zárva egy házba, s ugyanazok szülők figyelméért és javaiért versengenek.
2023. júl. 27. 15:14
3/9 anonim válasza:
3-ból 2 testvéremmel úgymond jóban vagyok. Beszélünk, ajándékozunk, néha szoktunk találkozni is. A harmadik testvérünkkel nem igazán beszélünk. Kifogott egy notorius hazudozót, teljesen kifordította önmagából, szült neki a semmire egy gyereket, aztán csak akkor jelentkezik mikor pénz kell neki (de nem 20-30e,legutóbb 800e Ft-ra lett volna SOS szüksége.) A pasit egyébként a rendőrség is keresi.
Nem akarok én rosszban lenni vele, szívesen tartanám a kapcsolatot is, ha nem csak perselynek nézne minket.
2023. júl. 27. 15:48
4/9 anonim válasza:
Nekem 2 tesóm van, én vagyok a legidősebb. Az öcsémmel (ő a legfiatalabb), nagyon jó a kapcsolatunk, a húgommal sajnos mindkettőnknek megromlott, már 2 éve szinte nem is beszélünk. Nem mi tehetünk róla, mióta férjhez ment (8 éve) , nem keresi egyikünket se, teljesen elhidegült az egész családtól. Nem hiszem hogy ez valaha is változni fog sajnos.
2023. júl. 27. 18:18
5/9 anonim válasza:
Mert ennyi gyereket nem nagyon lehet normálisan elindítani az életben.
Hátránnyal indulnak, így a kevesen is marakodnak.
Sokuknak még gyerekszobája se volt, így nem volt privát szféra, egymás agyára mennek.
2023. júl. 27. 19:39
6/9 anonim válasza:
4 testvérem van, és tartjuk a kapcsolatot, szeretjük egymást. Pedig a legkisebb is bőven 30 felett van már.
2023. júl. 27. 21:11
7/9 anonim válasza:
Ahol ennyi gyerek van, ott a nagyobb(ak)nak sokszor kell figyelniük a kicsikre. Gyerekmentes fórumban borzasztó sokszor olvastam indokként, hogy már felnevelték a tesójukat, nem akarnak saját gyereket.
2023. júl. 27. 21:14
8/9 anonim válasza:
Egyszerűen túl nagy rá az esély hogy különböző személyiségek legyenek.
2023. júl. 27. 22:58
9/9 anonim válasza:
Már 2 gyerek is különbözhet annyira, hogy a játszótéren messze elkerülnék egymást, az csak ront a helyzeten, ha együtt kell nevelkedniük. Egy testvérem van, messze él és nem hiányzik. Néha eszembe jut, de aztán rájövök, mennyivel könnyebb az életem nélküle. Az alap problémát a szüleink adták, ő volt a kedvenc és éreztették velem. Nem irigylem tőle, de annyira pökhendi és bántó lett ettől, hogy nem viseltem el a közelségét. Aztán valamikor kioktató is lett és nem lehetett vele rendesen beszélni. A végét az adta meg, mikor közölte, hogy nekünk semmi közünk egymáshoz és nem érdeklem. Én megkönnyebbültem, anyánk összeroppant, hogy hol rontotta el. Most mindenki külön él és jó így.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!