Tudnátok ezzel kapcsolatban tanácsokat adni?
21 éves nő vagyok.
Viszont sokan 15 évesnek tartanak. Kinézetileg teljes mértékben letudnék tagadni pár évet, és sokszor hallottam hogy ez a jövőben az előnyömre válik, viszont jelenleg úgy érzem pár dologban hátráltat. Sokan néha felveszik velem szemben a felnőtt szerepet, miközben velük egykorú vagyok, bár az is előfordult, hogy a 16 éves hugom bánt lekezelően velem.
Próbáltam kiküszöbölni a problémát azzal hogy megbeszélem velük hogy ez nekem kellemetlen, és szeretném ha nem kezelnének úgy mint egy ápolgatni vágyó gyermeket, de válaszul, mindig azt kaptam hogy ,,nem tehetünk róla, olyan mintha a kishugunk lennél akit kézenfogva kell vinni"
Kérlek,kíméljetek az ítélkező kommentektől, csak szimplán érdekel hogy mit gondoltok erről a dologról.
Szerintem is a viselkedésed lehet az oka, nem a kinézeted.
Öltözz fiatal felnőtt módjára, ne tiniként. Esetleg ez is probléma lehet.
Sajnos én is hasonló szituációban vagyok. Mondjuk az nálam is hozzájárul, hogy alacsony vagyok, és elég vékony, törékeny testalkatom van, valamint arc alapján is kb 15nek nézek ki. Ráadásul egy bátyám és egy öcsém is van, így én vagyok a család féltve őrzött kicsi virágszála.
Az még hagyján hogy apum meg anyum úgy kezel mint egy gyereket, és még a széltől is óvnának, de a bátyám, is hasonlóan áll hozzám, és már az öcsém is ahogy felnő, kezdi átvenni ezt a viselkedést velem szemben. Úgy kezelnek mint egy gyereket aki nem tud magára vigyázni, bárhová mennék, valaki mindig el akar vinni autóval (egyébként amikor mondtam hogy szeretnék jogsit, apum azt mondta hogy majd ha végzek a suliban visszatérünk rá, addig nem kell úgy sem), és ha nem érek haza este időben, szüleim elkezdenek hívogatni telefonon hogy hol vagyok, ha hazaérek lecseszést kapok, hogy már betegre aggódták magukat, így bulizni járni sem igazán tudok. Kb 17 voltam mikor először magamnak vásároltam ruhákat, teljesen a saját ízlésem szerint, és nem anyummal mentem, aki mindenbe beleszólt, és presszionált "mi állna nekem jól". Viszont például ahhoz ma is ragaszkodik, hogy téli ruhákat, pl. kabátot, csizmát, sapkát, kesztyűt stb. együtt vásároljunk, mondván hogy "ő nem fogja nézni hogy télen fagyoskodom, ebből nem enged". Kicsit fázós vagyok, már csak az alkatomból kifolyólag is, tehát alapból úgy érzem komfortosan magam télen ha vastagon vagyok öltözve, de anyum ennek ellenére is úgy érzi hogy ellenőriznie kell engem. A hétköznapokra egy rövidebb bélelt sötétzöld parkám van, a hidegebb időkben pedig egy hosszabb, baromi vastag és meleg, térd alatt érő, krémszínű, öves pufikabit hordok, óriási összepatentolható szőrmés kapucnival. Régóta szerettem volna viszont egy alkalmi, lehetőleg szövetkabátot ezek mellé, amit anyám is tudott, úgyhogy karácsonyra megkaptam ajándékba ezt: [link]
Unokatesómék esküvőjére, ami április hónapban volt is ezt vetette fel velem, mert pechemre épp arra a hétvégére jött valami durva lehűlés, és talán havazás is. Hát ilyen az én családom😆😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!