Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Meglopott a saját testvérem....

Meglopott a saját testvérem. Ilyen esetben tehetek feljelentést?

Figyelt kérdés
Kölcsönkért 50.000ftot még fizetésnél arra hivatkozva hogy 10.én jön a sajátja és vissza adja. De azóta akárhányszor megkérdezem hogy hol van a pénzem azt hazudja hogy a főnöke nem fizette ki. Viszont nekem kéne a pénz ezért gondolkodok azon hogy polgári pert indítok ezügyben. Az egyetlen bizonyítékom hogy lefotóztam amikor megtörtént az utalás és pont akkor ugrott fel a chatfej tőle azzal az üzenettel hogy köszi. Ez elég bizonyíték? Megtehetem a feljelentést?

2023. jan. 18. 15:12
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
92%
Nem is foglalkoznának vele, a tranzakció csak arra bizonyíték, hogy adtál neki pénzt. Az meg hogy írta, hogy köszi, komolyan, mit gomdoltál, mire mész vele?
2023. jan. 18. 15:53
 12/35 anonim ***** válasza:
93%
Igen, ez nem lopás. Ez sajnos tanulópénz. Úgy szabad és annyit kölcsönadni, ha nem adják meg ne fájjon.
2023. jan. 18. 15:53
 13/35 anonim ***** válasza:
94%
És ez nem is lopás semmilyen értelmben sem, mert önszántadból adtál neki pénzt.
2023. jan. 18. 15:54
 14/35 anonim ***** válasza:
93%

Nagyon szomorú és fájdalmas, mikor a családtagunk b@szik ki velünk.

Viszont én úgy venném, hogy 50.000Ft-ba került az az információ, hogy ez kiderüljön róla és így soha többé ne segítsem semmiben.

2023. jan. 18. 16:08
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem lopott meg, te adtál neki, és nyilván ismerted, hogy egy link alak.
2023. jan. 18. 16:09
 16/35 anonim ***** válasza:
92%
Fizetési meghagyást lehet indítani, de ennyiért nem éri meg
2023. jan. 18. 16:20
 17/35 anonim ***** válasza:
79%
Semmit nem tesznek ilyen esetben.
2023. jan. 18. 16:26
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalos papírt nem írtatok róla. Az a fotó az átutalásról az üzenettel együtt nagyon kevés, és erre foghatják azt is hogy szerkesztett fotó, vagy jól beállított pillanatba lett fotózva, tehát önmagában ez nem minősül bizonyítéknak, sem annak hogy kölcsöna dtad, vagy ajándékba, vagy akármi. Lopásnak sem.

Egy normális ügyvéd némi díj ellenében annyit fog mondani hogy halot ügy nincs értelme elkezdeni sem. Ha lehúzós ügyvédet fogsz ki akkor jó pár száz ezer lesz a vége csak az ügyvédi költségednek és a perköltség az egyetlen amit ha TE esetleg megnyersz azt a tesódon pluszba behajtják és megkapod az 50 ezred de így is elég erősen mínuszba leszel.

Ezt tekintsd tanuló pénznek és vedd úgy hogy soha senkinek nem adsz kölcsön, családtagnak sem, csak ha ezt lepapírozzátok, és persze minden kapcsolatot megszakítasz vele.

2023. jan. 18. 16:47
 19/35 anonim ***** válasza:
96%
Megteheted, de azt azért tartsd szem előtt, hogy mire ebből te látsz valamit, az alsó hangon is több hónap.
2023. jan. 18. 17:03
 20/35 anonim ***** válasza:
94%

A kölcsön vissza nem fizetése nem lopás! A lopás teljesen mást jelent.

Erre nem tehetsz feljelentést, hanem fizetési meghagyást lehet kezdeményezni.

2023. jan. 18. 17:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!