Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez csak nekem furcsa így?

Ez csak nekem furcsa így?

Figyelt kérdés

A testvéremnek tavasszal lesz az esküvője. Amúgy nincs rossz kapcsolatunk.

Az én esküvőm a férjemmel csak két tanús volt, nem is terveztünk senkit meghívni elég nagy a család, nem lehetett volna szűk kört meghívni mert az is 15 fő. Na mindegy. Ugye semmi ajándékot, pénzt nem kaptunk tőlük.

Viszont nekik nagy esküvőjük lesz. Kicsit furcsán érzem magam most, hogy nekem viszont most majd kell adnom pénzt, ajándékot akármit.

2022. szept. 29. 10:32
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Igen nyilván rosszul esik, hogy neki eszébe se jutott, hogy egy üveg bort vegyen nekünk az esküvőnkre ajándékba, miközben másik rokonnak hasonló esküvői helyzetben utólag megajándékozta. De nekem több tízezer forintot kell adnom.
2022. szept. 29. 13:59
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a logikát.

Ő nem adott nászajándékot, hiszen nem is volt ott a nászotokon, mire adott volna?

Téged meghívnak a sajátjukra, azaz te ott leszel, te mész.

Nyilván ha lett volna lagzitok, ő is visz ajándékot, mert azt a lagzi alkalmából szokás adni, nem a házasságkötés miatt.

Am7gy sem kell 100 ezret adni, adfok amennyit tudtok és kész, minek csináltok ebből ilyen nagy ügyet?

2022. szept. 29. 14:08
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
#22 Azért a többes szám nem fair, szerintem kérdező szegény férje csak fogja a fejét és befogja a száját, amíg az asszony ezen vekeng. :D
2022. szept. 29. 14:11
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

Aha... Kb mindenki azt írta, hogy nem kell adnod, pláne nem olyan sokat, és nyugodtan megbeszélhetnéd a húgoddal az egész helyzetet. De úgy látszik csak hisztizni akarsz, meg hogy sajnáljunk. Hát bocs.

Ne irigykedj, hanem ha te is szép nagy esküvőre vágysz, akkor szervezz egyet magadnak. Egyáltalán nem példa nélküli, hogy egy fiatal pár két tanúval összeházasodik, aztán akár évekkel később tart lagzit, amikor már van rá pénzük.

2022. szept. 29. 14:16
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
Tavaszig félre tudtok tenni egy kis összeget, pl havonta 2-3000 forintot ketten. Abból meg is lesz az ajándékuk. Ha ezen felül nem adnátok nekik semmit, akkor ne adjatok. Illetve, ha neked vannak sérelmeid a saját esküvőd miatt, azt a húgoddal kell megbeszélned. Vagy ha pénzben csak több tízezer jut eszedbe és annyot nem akarsz adni, akkor pénzt ne adjatok, de vigyetek helyette pl egy üveg bort akkor.
2022. szept. 29. 14:29
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Annyra fura ez nekem, hogy ilyen elvárások vannak. Nálunk se családon belül, se barátoknál nem gond volt ha valaki nem tudott pénzt adni, sosem volt ez elvárás. Aki tudott adott, aki nem-nem. Nem volt belőle sértődés meg semmi. Én sem adtam pénzt tesóm esküvőjére, mert totál csóról voltam akkoriban, még 10 000 Ft is nagyon megeröltető lett volna. Semmi gond nem volt vele, nem is kellett erről külön beszélgetni...
2022. szept. 29. 14:30
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
Más esküvőre én is kb. a fogyasztást-bulit számolom, mint ahogy írták, de tesóm esküvőjén ez eszembe sem jutott. Kaptak egy külön készíttetett-gravíroztatott, átgondolt, kedves dísztárgyat, és le volt tudva. Mindketten kereső felnőttek vagyunk, ráadásul testvérek, elég fura lenne ha párnapi bérünket adogatnánk egymásnak borítékban. Barát, ismerős, távolabbi rokon esküvőjére szoktam csak készülni.
2022. szept. 29. 14:34
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, még én kaptam az esküvője alkalmából egy üveg prémium italt, mert a tanúja voltam és bár a szervezésben nem, de a kis létszámú esküvő körüli pár napban a családok programjait, összeboronálást stb. jócskán segítettem, sertepertéltem. Elég fura lenne a testvérem esküvőjére csak vendégnek menni, az egy családi dolog, nem? Amiben tud segíteni az ember, azt megteszi, többet ér, mint a boríték ilyen közeli rokonoknál.
2022. szept. 29. 14:36
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként sem szokás ráírni a borítékra meg az ajándékra, hogy Mancitól, Bözsi mamától vagy Fecótól van (legalább is ahány esküvőn én voltam, ott így volt). Hacsak nem valami nagyon kítűnő borítékot adtok, amire utána emlékezni fognak, hogy a száz másik mellett te adtad, pont nem fogják tudni, melyik van tőled. Ha nincs rossz kapcsolatotok, akkor ne feszengj ezen. A testvérednek úgyis az számít hamarabb, hogy te mint a testvére ott legyél. Felesleges azon ugrálni, hogy ki mikor kinek mennyit és mit adott.
2022. szept. 29. 14:36
 30/38 A kérdező kommentje:
Hát itt családon belül bizony több száz ezer ftos összegeket szokták szóba hozni. Hogy testvérnek annyit illik adni.
2022. szept. 29. 14:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!