Ez csak nekem furcsa így?
A testvéremnek tavasszal lesz az esküvője. Amúgy nincs rossz kapcsolatunk.
Az én esküvőm a férjemmel csak két tanús volt, nem is terveztünk senkit meghívni elég nagy a család, nem lehetett volna szűk kört meghívni mert az is 15 fő. Na mindegy. Ugye semmi ajándékot, pénzt nem kaptunk tőlük.
Viszont nekik nagy esküvőjük lesz. Kicsit furcsán érzem magam most, hogy nekem viszont most majd kell adnom pénzt, ajándékot akármit.
Amikor a saját esküvődet szervezted, pontosan tudtad, hogy van egy testvéred, aki várhatóan előbb-utóbb szintén házasságot fog kötni. Ha te kéttanús esküvőt akartál, eleve számolnod kellett azzal, hogy ő esetleg nem, és akkor te adsz neki ajándékot, ő meg neked nem.
De meg is fordíthatjuk. Te enni-inni, mulatni fogsz az ő lakodalmán. Ő meg a tiéden nem. Most akkor ő mit szóljon erre?
Egyetértek azokkal, akik sz..rágónak neveztek.
Elég sok pénzből csinálnak egy partit (elsősorban maguknak), amiből szükségszerűen a rokonoknak is jut, és ezt remélhetőleg ők élvezik is, ám tudni kell, hogy marha sokba kerülnek. A pár kifizet rájuk egy rakat pénzt. Ezt illik nagyjából visszaadni ajándékban. Nektek nem volt ilyen kiadásotok, nekik meg van.
Ha úgy érzed, hogy csak terhet rónak rád azzal, hogy meghívnak, mert nincs kedved elmenni sem, és következésképpen ajándékot adni sem, azt sajnálom. Valószínűleg ők úgy gondolták, örömmel lennél jelen a húgod esküvőjén, mert van köztetek valamiféle szeretet. Azt javaslom, hogy inkább nyeld le az ellenérzéseidet és ezt a kiadást, ne bántsd meg őket, egyszer kibírod.
Ha nagyon nincs pénzed, beszéld meg vele őszintén előre, hogy nagyon sajnálod, de csak ennyit tudsz adni/nem tudsz adni. Esetleg ha még megoldható hogy kevesebb kaját rendeljenek, akkor csökkentsék ezzel a költségeiket, és csak a szertartása mész, a kajára nem. (De szerintem akkor is szeretettel várnának a lagziba is.)
Nektek megvolt a saját esküvőtök, azt úgy szerveztétek ahogy akartátok.
Ha ők 5.000 embert akarnak meghívni akkor annyian lesznek.
Igen, ajándékot illik adni (ha jóba vagytok akkor lehet előtte vagy utólag is). Fogyasztás/fő és egy kevéssel több. Nyilván csak tippelni tudsz hogy mennyibe kerül a te/ti kajátok.
Itt nem erről van szó, hogy nem akarok elmenni. Volt már családon belül másnak is így esküvője, hogy csak tanúk voltak ott és utólag gratuláltak nekik és ajándékot is adtak. Ezt anyutól tudom mert mesélte. Nekünk nem volt 3 millió forintunk esküvőt csinálni, mert a házunkba tettük azt az összeget. Nekik van rá pénzük nem sajnálom.
De sajnos a jelenlegi helyzetben egyáltalán nem lesz 50-100e ftunk, hogy oda adjuk.
"De sajnos a jelenlegi helyzetben egyáltalán nem lesz 50-100e ftunk, hogy oda adjuk."
. És most nekik ezért legyen kéttanús esküvöjük?
A testvéreddel kellene ezt megbeszélned.
"a jelenlegi helyzetben egyáltalán nem lesz 50-100e ftunk, hogy oda adjuk"
de az esküvő csak tavasszal lesz, gondolom addig csak félre tudsz tenni valamennyit. Mellesleg nem kell ekkora összegben gondolkodni, továbbra is látszik, hogy csak megúszni akarod az egészet és azon picsogsz h te bezzeg nem kaptál semmit. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!