Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan kezeljem az öcsém?

Hogyan kezeljem az öcsém?

Figyelt kérdés

12 éves öcsém, mégis nagyon gyerekes, megalázó, bunkó velem. Néha ütöget is, hogy provokáljon, idegesítsen, azt akarja hogy visszaüssek. Én meg eléggé hamar ideges leszek, amivel eléri a célját. Mindig szépen mondom neki hogy fejezze be, de mintha meg se hallaná, ilyenkor persze magasabbra emelem a hangom, meg ilyesmi, de ez se használ. Néha szólok szüleimnek, ami valószínűleg gyerekes, de muszáj mert különben sose hagyná abba.

Ami nagyon megalázó nekem, hogy mikor megyek haza, és ő hamarabb hazaért, direkt bezárja az ajtót és bent hagyja a kulcsot, így nem tudok bemenni. Egy idő után aztán beenged.

Mostanában meg elég sokat kell tanulnom a vizsgámra, mégis bejön a szobámba különböző indokokkal, és hangoskodik. Pedig mindig mondom neki, hogy csak akkor jöhet be ha csöndben marad, ha meg nem tud akkor menjen ki.

Ilyenkor meg szoktam kérdezni tőle, hogy mit ártottam neki amiért nem hagy békén. Egyáltalán nem vesz komolyan, olyanokat mond: az a baj, hogy megszülettem.

Máskor, meg velem akar játszani gépen, vagy filmet nézni, akkor nem annyira bunkó.

És az a baj, hogy néha még el is sírom magam miatta, pedig tudom, hogy nem kéne idegeskednem rajta.

Nagyon tanácstalan vagyok, kérlek segítsetek. 16/L

2022. ápr. 23. 14:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
49%
A szülők úgyse engednék elvenni a kulcsot a HÍM gyerektől. A lány fél a családtól, annyira alul van a táplálékláncban a 12 éves gyerek FIÚ-hoz képest, szólni sem mer a kis szr geczése miatt. Ez itt a fő probléma, hogy retteg, és nullának érzi magát, száját se meri kinyitni. Ez a baj ebben a családban, nem a gyerek hanem a szülők, akik miatt így félnie kell a 16 évesnek a 12 éves pcsöstől.
2022. ápr. 23. 16:04
 12/19 anonim ***** válasza:
73%
10# A hideg vizet én is írni akattam, de én a következő kizárásos móka után félig, vagy inkább teleengedném a fürdőkádat hidegvízzel, és nyakát fogva fejjel előre beleengedném öcsit. Karmolhatna, meg visíthatna ahogy akar, azt is telibesz4rnám, hogy úszik a fürdőszoba, mert ugye minden vízbe mártott test, kisangyalom..., szóval akkor is beletenném kisgyereket. Ha megint bekóstol, oké, letörném a ruhásszekrénye ajtaját. Anyám-apám kapjon csak sztrókot a drága bútor miatt, igen, olcsóbb lett volna megnevelni a kis ge.cimanót, én is üdvözölném, ha megnevelték volna. Vagy megint engedném a kád vizet, és ezúttal a nem vízhatlan cuccait dobálnám bele. Öt perc sem kéne, tuti bőgne. De én ilyen vadállat vagyok, retorziók nem érdekelnek ha már gőzbe van az agyam. Mondjuk meredek lenne bármi, ha a nővért büntetnék, miután szólt a szülőknek és nem történt érdemi előrelépés.
2022. ápr. 23. 17:05
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha én velem ilyet csinálna, biztos elpicsáztam volna már, de úgy rendesen. Persze, ezt meglehet beszélni normálisan is. Egyébként én beszámolnék róla a szüleidnél, persze mindenről. Ha kell még akár fel is veheted videóra, ha nem hiszik el.
2022. ápr. 23. 17:12
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek lehetséges, hogy azt tapasztalja, hogy "ő csak elvan", "szülők se foglalkoznak vele" és ilyen módon akar "figyelmet kicsikarni" a nővérétől, hogy "legalább valaki foglalkozzon vele, mindegy mit csinál csak foglalkozzon vele".

Nem tudom milyen tanuló az öcsi, de tanulhatna nagyon jól például az ilyen butaságok helyett, vagy bármi.

A szülők nem nevelték meg, nem jelölték ki a határokat és a lány szenved eszért.

2022. ápr. 23. 19:02
 15/19 anonim ***** válasza:
70%
16 éves létedre becsicskulsz neki és nem teszed helyre, azért csinálja. Abba sem fogja hagyni, mert veled lehet ezt csinálni, ő meg épp kiskamasz és azt hiszi, hogy ő a valaki. Te miért vagy ilyen nebántsvirág egy taknyossal szemben?
2022. ápr. 23. 20:37
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha legközelebb kizár, vedd fel, mert szüleid máshogy nem fogják elhinni, erre eléggé fogadni mernék. Ki kellene jelölni a határaidat, meg egy zár az ajtódra.
2022. ápr. 23. 22:43
 17/19 anonim ***** válasza:
nevelés a szülők dolga lenne.
2022. ápr. 23. 23:03
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem nyafogás, hanem két csárdás pofon, hogy elessen tőle. Esze semmi, nem fog tanulni másból. És ettől fogva MINDIG pofon, ha belekezd. Mint egy ostoba állat, nem ért másból a nyomi kisgyerek.
2022. ápr. 23. 23:48
 19/19 anonim ***** válasza:
Figyelj, ha most nem allsz a sarkadra mi lesz kesobb?? Tenyleg csicska akarsz lenni orokre?
2022. ápr. 25. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!