Mennyire hallgassak az öcsémre, ha le akar beszélni arról, hogy jelentkezzek egy MSc.-re?
Figyelt kérdés
Vidéki egyetemen tanultam, már 5 éve megvan a diplomám, de még 30 alatt vagyok. Nézegettem egy mesterképézést a BME-n, de öcsém, aki egy másik karon tanul ott, azt mondja, hogy az a kar vacak, a szak nagyon nehéz, csak zsenik tudnák elvégezni, (ami én nem vagyok), illetve utána nem lehet vele állást találni szerinte. Hogy döntsem el, hogy mennyiben kellene rá hallgatnom, és mennyiben gondolhatom a dolgokat másképp?2021. nov. 1. 09:37
1/13 anonim válasza:
A BMEn a gazdasági kar az egyetlen "vacak", és annak is csak egy szakja "bénább", a műszaki menedzser. De országos viszonylatban ott a legjobb a képzés. A többire ne hallgass, mindegyik szak rendkívül elismert, és amennyiben tanulsz rendesen, simán el tudod végezni. Ha felvesznek, akkor meg van benned a lehetőség! Hogy ment a BSC? Simán fogsz állást találni, viccelsz? BMEs diplomával? Már az előny, hogy elkezdted ott, a cég, ahol dolgozol még támogatna is benne.
2/13 anonim válasza:
Véletlenül nem féltékeny egy csöppet a tesó?
3/13 anonim válasza:
Semennyire. Megpróbálod, ha nem megy nem megy, de legalább megpróbáltad.
4/13 A kérdező kommentje:
Nekem egy kisebb egyetemről van egy informatikus BSc.-m, a TTK-n gondolkozom a számítógépes és kognitív idegtudomány MSc szakon.
2021. nov. 1. 09:52
5/13 anonim válasza:
Hajrá:) Nem veszítesz vele semmit.
6/13 anonim válasza:
Szerintem az öcséd nem akarja h odajárj.
Így később "alázhat" h neked csak egy gagyi egyetemről van diplomád, bezzeg ő mekkora király a BME - vel, mert az sokkl nehezebb, de ő mégis megcsinálta
De persze te ismered őt
7/13 anonim válasza:
Azt tanuld, ami érdekel. Magasról tenni kell arra, ha valaki azt mondja, hogy azt nem érdemes, legyen ez a valaki akár az öcséd, akár anyád, akár egy haverod.
Az abszólút legsz@rabb ami történhet, az az, hogy a végén tényleg egy vacak képzés lesz.
Van már egy BSc infós diplomád. Az meg, hogy honnan van, teljesen mindegy. Valószínűleg itt az van, hogy öcsike nem szeretne, ha elvégeznéd.
8/13 anonim válasza:
Szerintem igaza lehet öcsédnek. Ezzel a szakkal kétlem hogy jobban fizető állást találnál, de én webfejlesztő vagyok, nem látom át az egész informatikai piacot.
9/13 anonim válasza:
Te életed a te döntésed ne más szava miatt dönts.
10/13 anonim válasza:
Baromság csak azért nem elkezdeni valamit, amit szeretnél, mert benne van a bukás lehetősége is. Az életben kockázatokat kell vállalni az előbbre jutás érdekében. Ha látod, hogy annyira nem megy, akkor fél év után otthagyhatod és még az állami tandíjat sem kell visszafizetned. De neked igazán semmibe nem kerül most, hogy kipróbáld magad ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!