Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Illene a testvérnek a múlt...

Illene a testvérnek a múlt héten született babáról szólnia?

Figyelt kérdés
Sajnos én vagyok a rossz, mert nem gratuláltam még. Apámék azzal védik, hogy de ök szóltak nekem. Egy képet nem küldött, semmit. A felesége családja mindenki kapott mindent, már a kórházból hívták öket. Most nekem kellene utánuk szaladni? Én mindkét gyerekemnél küldtem egy képet, mégha nem is vagyunk napi kapcsolatban.
2021. szept. 10. 21:53
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
Illene szólnia igen, de szerintem ha értesülsz róla amúgy, akkor illik neked is gratulálni.
2021. szept. 10. 21:57
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Illene. Ezek szerint nem vagytok mély kapcsolatban, talán ismerősi szinten inkább. Senki nem róhat fel a másiknak semmit, már sokkal régebben elrontottátok.
2021. szept. 10. 22:00
 3/8 anonim ***** válasza:
71%

Illik gratulálni, akkor is ha nem küldenek külön képet.

Nyilván egy random Facebook ismerősnek nem feltétlenül gratulálsz, de a rokon más

2021. szept. 10. 22:07
 4/8 anonim ***** válasza:
62%
Ez legyen a legnagyobb gond, hogy elmaradt v sem egy gratuláció
2021. szept. 10. 22:23
 5/8 anonim ***** válasza:
78%

Mondjuk én sosem értettem, mihez kell ilyenkor gratulálni... Én csak jó egészséget szoktam kívánni, és hogy legyen sok örömük az új családtagban.

Ettől függetlenül, a férfiak és a nők máshogy vannak összerakva. A nök szeretik mindenkinek elújságolni, míg a férfiak nagy része csak értesítenek mindenkit, akár máson keresztül.

2021. szept. 10. 23:05
 6/8 anonim ***** válasza:
89%
A 2-el értek egyet. Nem valami mély a kapcsolatotok. A másik familia tagjaival biztos jobb a kapcsolat azért kapott mindenki képet, biztos kérték is. Szerintem ha nem érdekel, hidegen hagy, csak azért ne gratulálj mert illik. Ha nincs is szándékodban szorosabbra fűzni a kapcsolatot akkor hagyd a fenébe. Én azt szeretem ha valaki szívből gondolja amit mond, nem csak illemből. Ha téged igazán érdekelne a tesód vagy a gyerek akkor önként és dalolva írnàl neki.
2021. szept. 10. 23:49
 7/8 anonim ***** válasza:
72%
Nyilván okkal ilyenek veled, először nézz magadba, hogy vajon miért.
2021. szept. 11. 09:52
 8/8 anonim ***** válasza:
78%

Jujj ez olyan fura helyzet. Sógornőm csinál hasonlókat. Annyira titkolja a gyerekét, hogy szinte fura. Mi sem tudtuk, hogy megszült csak épp véletlenül random felhivta a párom, mondván hátha felveszi, amúgy nem szokta csak ha kell neki valami, de meg sem akarta mutatni a gyereket, furán beszélt mintha kellemetlen lenne a számára hogy kiderült a szülés. Aztán anyósékkal beszéltünk, mondta a párom a szüleinek hogy miféle dolog hogy nem is szólnak még ők sem, tőlük is hasonló reakciót kaptunk. Szóval az egész helyzet nagyon fura volt. Persze rögtön gratuláltunk, jó egészséget kívántunk és ennyi. Nem akartuk őket zaklatni, vagy hívogatni folyton (pedig jóban vagyunk állítólag)

Szerintem te is gratulálhatsz. Amúgy neki kell kellemetlenül érezni magát, hogy másnak szól és a saját tesóját kihagyja.

2021. szept. 11. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!