Hogy maondanád meg a húgodnak, hogy kapcsolatfüggő, és ezen változtatnia kelle ha nem akar egyedül maradni?
Basszus, azt hittem a tesóm tette fel a kérdést.
De csak 30 vagyok, szóval nem ő az...
Nem a te dolgod, szerintem ne is hozd ezt szóba. Az ő élete.
Beszélgettetek már erről, ezzel megtettétek, amit lehet. Maximum annyit lehet még, hogy az újabb pasiknál is jelzitek (a konkrét esetre vonatkozóan), ha szerintetek épp olyat csinál, ami nem jó ötlet, és miért nem az.
Az, ha eléállsz és csak úgy a képébe mondod, hogy "így meg úgy kéne megváltoznod", nem segít semmit, csak megsérti, mert azzal nem a tetteit kritizálod, hanem a személyét, és paranccsal neveled, mint egy kutyát. Akár igazad van, akár nem, ez lealacsonyító. Te sem vennéd jó néven.
Nem biztos, hogy valaha is fog változtatni, ebbe meg bele kell törődnötök. Vagy befogad valamit a mondanivalótokból, vagy nem. Nem tudtok olyat vagy úgy mondani, ami tutira megváltoztatja.
Nekem a húgom ragad benne sehová sem vezető, pocsék kapcsolatokban hosszú évekre. Sokszor beszélgettem már vele arról, hogy mi a baj ezzel a kapcsolattal (amiben éppen van). Valahol ő is tudja, mégsem lép ki, csak mentegeti, meg keresi a hülyébbnél hülyébb kifogásokat. Szimplán csak nem tudja megtenni. Én meg nem szakíthatok helyette, ez van, nem lehet mindenkit megmenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!