Jogosan hisztizik a féltesom? Szerinte én többzsebpénzt
kapok mint ö.
Figyelt kérdés
Apukám havi 25.000ft fizet gyerektartást. Ebből 15.000ft-t anya 13 éves korom óta nekem ad. Így van spórolt pénzem is.
Apukám nekem is és a féltesomnak is ad 10.000ft zsebpénzt havonta.
Most fogom elkezdeni a jogsit és mondtam apukámnak vacsora közbe hogy ha meglesz veszek egy autót is. A féltesom elösször kiröhögött h miből és mikor mondtam hogy van félretett pénzem röhögött h apa 10.000ft-jából sokat lehet spórolni. Mondtam hogy nem csak abból mert amit apa ad gyerektartást abból anya ad és azt is gyüjtöm. Nem mondtam mennyit ad oda de féltesom hisztizik h nekem nem járna zsebpénz apámtól mert fizet gyerektartást.
hát tényleg semmi köze hozzá, fúj. Az egy dolog hogy anyukád azt mondja neked hogy a gyerektartásból ad, de közben természetben rád költi azt a pénzt (étel, rezsi, stb), valójában anyukád a magáéból ad.
Kifejezetten gusztustalan a féltesód, aki elirigyli tőled a gyerektartást.
Hisztériázzon csak nyugodtan.
2021. febr. 9. 21:37
32/45 anonim válasza:
Egyszerű a megoldás amúgy. Elmondod a tesódnak, hogy neked az anyád is ad zsebpénzt. Ne úgy vedd te se, hogy abból kapsz, amit apád utal neki. Te anyád pénzéből kapsz. Ha neki nem tetszik a rendszer, akkor kérjen ő is a saját anyjától.
Ha a tesód még mindig nem érzi a dolgot, akkor mondd meg neki, hogy igaz, hogy neked van plusz 15 ezred egy hónapban, de mellette meg ott van apátok.
2021. febr. 9. 21:41
33/45 anonim válasza:
téged egy ember tart el, és kap hozzá havi 25 rongyot ami a mai világban lássuk be SEMMI. úgy veszi a bíróság, hogy te havi 50 rugóból el vagy tartva, mivel a két szülő úgymond egyformán kéne hogy eltartson... ez nem tudom mennyivel a létminimum alatt van, tehát anyukád ennek a többszörösét költi rád havonta, hogy egészséges felnőtt legyél. Ő, mivel tiszteli apukádat, úgy mondja neked, hogy apukád pénzéből kapsz 15 öt, ezzel azt mondja, hogy ő konkrétan 35 ezerből megoldja az eltartásodat, de megmarad 15 amit neked ad... nézz be egyszer egy sparba és számold össze mennyire elég havi 35 ezer. + Ruhákat, tanszert, rezsit, orvost mit tudom én mit fizetni kell neked. amit a féltesód mind alapból megkap. Megnézném ha ruha, ágy, étel, fűtés helyett kapna havi 15 ezret. biztos nagyon boldog lenne :)
2021. febr. 9. 21:56
34/45 anonim válasza:
Szerintem röhejesen sok pénzt kapsz, egyfelől meg tudom érteni, de ha nem h*lyeségekre szórod el, hanem mint említetted jogosítványra és autóra gyűjtesz, akkor ok.
12 éves koromban kaptam először havi 1000 Ft-ot, de ez kb 1 év alatt abbamaradt. Sosem kaptam nagyon pénzt.
2021. febr. 9. 22:12
35/45 anonim válasza:
A testvéred álláspontját már a kérdés elolvasása után sem tudtam megérteni, de így, hogy még azt is elárultad hogy őt ketten nevelik és téged csak anyukád, de ő ennek ellenére is sajnálja tőled azt a pénz... ez nevetséges. Havi 25 ezer Ft a mai világban konkrétan semmi, ez a havi étkezési költségeid felét ha futja. Ha már apád ennyire sóher, hogy havi 25 ezer Ft-tal képes anyukád szemét kiszúrni, akkor hagy járjon már neked is az a zsebpénz.
2021. febr. 9. 22:15
36/45 anonim válasza:
Tesódnak nincs igaza,ha elválnak az ő szülei is, anyukájától függ, hogy ad-e neki a gyerektartásból. Ezt mondd el neki.
Szüleimtől sosem kaptam zsebpénzt, egy fillért sem. Azt hittem így van jól. Amit kértem, azt többnyire megkaptam. Nagyszüleim adtak minden évben 1x szülinapra, 2000 Ft-ot, születésemtől 18 éves koromig. Viszont nem kaptam kézbe,hanem bankban gyűjtögették. Igaz, ez még a 80-as évek elején volt.
Mire 18 lettem, tudtam venni rajta egy vékonyka arany gyűrűt magamnak.
2021. febr. 9. 22:41
37/45 anonim válasza:
Irigy majom a tesód, ha azt mondtad volna, hogy azon múlik tudsz-e enni, hidd el nem lenne egy szava sem, de így, hogy autóra költenéd már fáj neki. Szard le, nincs igaza egyáltalán, sőt, szerintem apukátok rá így is többet költ, mivel eltartja. Mennyi idősek vagytok egyébként?
2021. febr. 9. 22:56
38/45 anonim válasza:
Kész Máónika show ez a sok hozzászólás.
2021. febr. 10. 01:01
39/45 anonim válasza:
Nálunk abból volt hiszti, hogy az anyai nagymamám vett egy kerekesszéket nekem. Mert nekem vette és nem vett semmit az apai oldalról származó féltestveremnek. Akkor voltam 16 a tesóm 12. Apu nem tudta megértetni vele, hogy neki nem rokona a mama.
2021. febr. 10. 05:22
40/45 anonim válasza:
11 es vagyok, ki pontozott le, mikor én is azt írtam, mint a huszonvalahányas??
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!