Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért mond rólam ilyeneket a...

Miért mond rólam ilyeneket a húgom? (részletek lent)

Figyelt kérdés

A szüleim mindig arra tanították minket, hogy tiszteljük, szeressük egymást. A húgom állandóan csúnyákat mondd rólam. Hogy r*banc vagyok (még semmi ilyenről nem beszéltünk vele), kövér, tahó, bunkó, disznó,hogy jobb lenne ha meghalnék, stb. Az iskolában is pletykákat terjeszt rólam,csak nem értem minek ha nem is oda járok ahova ő🧐 Én mindig próbáltam egyengetni az útját, segíteni neki, de ez nagyon rosszul esik. Múltkor szóltam neki hogy ne tabletezzen annyit, erre nekem akart esni. (szüleim helyében biztos elvenném tőle a tabletet) Anyukámnak ha szólok azt mondja beszélget vele, de semmi eredmény. A testvére nem ilyen… Tudom, még kis hal a vízben, nem kéne ilyeneket magamra ennem, de akkor is a testvérem mondja ezt rólam. Nem tudom ha nagyobb lesz mit fog mondani/csinálni…

Ha számit:

Én:16L

Húgom:9

Öcsém:10

2021. jan. 31. 11:37
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
#8 elírtam, bocsi. Nem neked akartam, bocsi 😅
2021. jan. 31. 11:53
 12/16 A kérdező kommentje:
#11 rövidre akartam fogni. De ha neked van időd veszekedni, egészségedre váljék:)
2021. jan. 31. 11:56
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Így akar menőnek tűnni az osztálytársai előtt. Azt hiszi, ő jobbnak tűnik, ha savaz valakit, pont téged választott, talán mert irigy. Egyszer ültesd le, és mondd el neki komolyan, hogy ez az utolsó esélye, hogy ne tegye tönkre egy életre kapcsolatotokat. Vagy azonnal abbahagyja, hogy előtted vagy a hátad mögött csúnyán beszél rólad, vagy ezennel "leírod" őt, elfelejthet egy életre. Te 4-5 éven belül legkésőbb önállósodsz, elköltözöl, ő meg pont abban a korban lesz kamaszként, amikor a legnagyobb szüksége lesz rád. Neki lesz rossz, ha a viselkedése miatt az udvariasság köszönésen kívül más kommunikációra nem számíthat a részedről.
2021. jan. 31. 12:38
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Anyád elég határozatlan szülő. Nem beszélgetni kell vele, hanem megbüntetni a mocskos szája miatt. Én egyszer hülyéztem le a nővéremet, kaptam is a fejmosást, és a számra rakott tenyérrel kellett mászkálnom egész nap amíg bocsánatot nem kértem. Nem is tudom mi lett volna, ha r.bancnak hívom, szerintem kaptam volna egy jó nagy pofont, meg is érdemeltem volna. Szerintem te is bekeményíthetnél kicsit erélyesebben lépj fel a kis taknyossal szemben, hogy ne beszéljen így a saját testvérével. Nem azt mondom, hogy üsd meg, de nem árthat ha leteremted egy kicsit, ha már anyád képtelen rá.
2021. jan. 31. 18:10
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is így akár menőzni az osztálytársai előtt.

Ha látja hogy nincs következménye a tetteinek soha nem fogja abbahagyni. Ha a beszélgetés nem válik be mást kell kitalálni. Nem testi fenyitésre gondolok. Pl olyasmire hogy elővenni tőle egy napra a tabletet stb. Csak így tanulja meg higy a tettének következményei vannak.

2021. jan. 31. 20:32
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem bántásból, de elég viráglelkű család lehettek, ahol még egy kissebb tockos is bűnnek tűnik. Nyilván nem kell senkit szarr# verni, de azért ez a "beszélgetek vele" kb olyan egy dacos gyereknek, mint egy unalmas fél óra, ami alatt ügyesen bólogathat.
2021. jan. 31. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!