Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Haveri becenéven hívjátok a...

Haveri becenéven hívjátok a testvéreteket vagy a rendes nevén, esetleg családi becenéven?

Figyelt kérdés

Nekem a bátyámat otthon Makinak hívtuk mindig is, szüleim is így hívják a mai napig. Péter a neve amúgy, munkatársai vagy akik nem ismerik úgy azok Petinek hívják. A haverjainak viszont Pít, így ismeri mindenki a városban. Sokszor volt helyzet amiatt hogy a haverjai előtt Makiztam. Barátnője Petizi. Nálatok van ebből probléma? Múltkor a nője kért meg engem, hogy hívjam inkább a testvéremet Pítnek. De miért hívnám úgy 25 év után, a számra se jön.

Nálatok hogy van ez?

2020. okt. 5. 17:27
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Mert azt a barátnő lestoppolta, az már csak az övé, különben örihari lesz, mert megsertodik a csajszi, mert őt tiszteletben kell ám tartani (attól függetlenül, hogy ő nem tartja tiszteletben se az ő érkezése előtt kialakult családi szokásokat, se semmit)...
2020. okt. 23. 19:58
 22/23 anonim ***** válasza:
54%

az én nevem Anna. általánosságban Annának hívnak, közeli ismerősök, illetve ha két Anna van a társaságban /ami azért valljuk be, elég gyakori/, akkor Sannává avanzsálok. Ennek a legtöbb változatára hallgatok (pl Sannusz, Sanci stb).

Egy darabig Pancsi is voltam, egy ember hívott így, aztán szerencsére leszokott róla.

Viszont az Anna becézéseit (Ancsi, Ancsika, Annácska, Nanica, Nusika) kifejezetten gyűlölöm.

Nekem is van családi becenevem, illetve nagymamám adott nekem egyet, viszont ő csak családi körben hív úgy.

2020. okt. 31. 22:01
 23/23 anonim ***** válasza:

A nővérem Mária, kisebb korunkban Márinak szolitotta család, tizenéves kortól Marinak, családon kivüliek Máriának, a férje Marikának szólitja. Engem Mihálynak hivnak, a családban mindenki Öcsinek, a feségem, és közeli

ismeröseim szintén. Más mindenki Misinek szolit.

2020. dec. 4. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!