Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan lépjek túl, saját apám...

Hogyan lépjek túl, saját apám hangol ellene?

Figyelt kérdés
Van egy jó fej bátyám, viszont sokszor haragszom rá. Nem rá kellene, hanem apámra, aki kivételezik vele és tudom, hogy nem helyes, hogy ezért a bátyámra vagyok irigy, de annyira rosszul esik, hogy tőle szinte mindent elnéznek és elnéztek mindig is. Nálam minden hibát egyből meglátnak, észrevesznek. Ha ez nem lenne elég, hatalmas szerencséje is van. Olyan az élete, mint egy amerikai filmben. Nem vitte túlzásba a tanulást, de saját szakmájában jó, igazi férfias férfi, aki mindent megszerel, megcsinál a ház körül. Bejutott egy nagyon jó céghez, itt a környéken nincs is másik, ami ilyen jó lenne. Azóta van egy gyönyörű háza, amin alig van hitel, negyedévente nyaral, gyönyörű családja van. Ezzel szemben én éveket tanultam, de mégis borzalmas munkahelyeket fogtam ki, ingyen túlóra stb...de nekem nem számít, meg se hallják, ha mondom. De ha a bátyám fáradt a túlóra miatt, amit 200%-ban fizetnek neki mindig, akkor ő szegény, mennyit dolgozik. A másik, hogy a szerelmi életem is katasztrófa. Sokszor kihasználtak és szakítások után vigasz helyett megkaptam, hogy minek kellett ilyen emberekkel leállni. Szóval mintha anno, mikor "osztották" a bátyám kapott volna meg minden jót és szerencsét, én pedig minden rosszat. Tényleg semmi nem sikerül, ráadásul sokminden önhibámon kívül, mert tényleg sokat tanultam, diplomám van, próbálkoztam a kapcsolataimban, hűséges voltam és törődő... szóval értitek igyekeztem én is, hogy jobb életem legyen, de mostanában úgy érzem, vége az egésznek. Mindenki engem okol mindenért. Azt kívánom, bárcsak ne vállaltak volna második gyereket a szüleim. Sokszor eszembe jut, hogy öngyilkosnak kellene lennem, mert az én életem teljesen felesleges gyerekkorom óta. Már mindketten felnőttek vagyunk, de hiába élünk külön, csak egyre jobban felnéznek rá és lenéznek engem.
2020. aug. 1. 08:57
 1/3 anonim ***** válasza:
90%

Lehet cudarul hangzik, de ha evek ota ilyenek veled, akkor miert torodsz veluk? Felnott letedre miert osztod meg veluk az eleted minden apro mozzanatat? Faradt vagy? Szakitott veled a parod? Rossz a fizetesed? Igen, igazad van, ez mind nagyon rossz! Deviszont, tisztaban vagy azzal, hogy a vigasztalas, tamogatas helyett, inkabb beled fognak rugni, amitol csak rosszabbul fogod erezni magad!

A tesod szerencses volt, de nem o tehet arrol, hogy neked egyellore nem ugy alakult az eleted ahogy szeretted volna.

En azt tanacsolom, hogy ne foglalkozz a tesod eletevel. Azt az energiat fektesd inkabb arra, hogy a sajat eleted sinen legyen! Probalkozz esetleg masik varosban, vagy akar kulfoldon! A kornyezetvaltas neha eletmento tud lenni- tapasztalatbol mondom! Legyel kicsit batrabb es mindig nezd a dolgok pozitiv oldalat!

En ilyen szulokkel minimalisra vennem a kapcsolattartast es a tovabbiakban semmit nem osztanek meg veluk! Koszonom szepen jol vagyok es ennyi!

Ui: Nem vedeni akarom oket, de az is lehet, hogy kisse unalmas nekik, hogy folyton nyafogsz..ez nem jo, az nem jo..NE meselj nekik ilyesmikrol!

2020. aug. 1. 09:25
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A szüleidnek sajnos van egy gyerekük, meg vagy te.

Jobb lenne ha ilyen mérgező emberekkel nem tartanád a kapcsolatot mert mindig csak le fognak húzni érzelmileg.

2020. aug. 1. 09:28
 3/3 anonim ***** válasza:
34%
Azért, és most nem leszek népszerű, de ha ennyire negatívan látod az egész világot, akkor ne csodálkozz, hogy ennyi rossz történik veled. A szüleid viselkedése gáz, és tényleg rohadt igazságtalan ez, és tudom, hogy tudod, és nem is akarsz irigy lenni, de igenis mérgezi a lelket. Nem vagy kicsit önsorsrontó? Miért elégedsz meg a szar munkával? Miért csak puffogsz? Ne nyugodj bele, nem szabad, mert ugyanilyen marad a helyzet. Nem kell mártírkodni.
2020. aug. 1. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!