A húgom kis állatának lett valami baja, ma visszük állatorvoshoz, de a húgom egyfolytában sír. Hogyan nyugtassam meg?
Remélem, nincs semmi baj az állatkájának, vagy ha van is, hamar meggyógyul.
Lehet, hogy kinevetsz, nem baj. (Sok ember felnőttként, vagy kamaszként ma elutasítja és kineveti a meséket, mert nem ismeri azok mély, gyógyító erejét.) Mondok egy jó tippet: kezed úgy, mint egy nagyon kicsi, beteg gyereket. Ha lefeküdt aludni, úlj az ágya szélére és mesélj neki egy mesét, könyvből. Klasszikust: Grimmet (Andersent ne, mert azok között sok a szomorú.) vagy magyar népmeséket.
Nekem, amikor felnőttként volt nagy bajom, a házastársam tette ugyanezt. Lehet röhögni, de én akkor tanultam meg, hogy mit jelent a jó mese gyógyító ereje.
Remélem, kiderült, hogy mi a baj és semmi komoly.
Szerintem általában az válik be, ha semmi különöset nem csinálsz, egyszerűen átöleled és elmondod, hogy mindent megtesztek, hogy a ki állatka rendbe jöjjön. A lényeg, hogy érezze, hogy ott vagy mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!