Öcsém jófiúnak mutatja be magát az új életében és engem állít be rossznak?
Régen függő volt, szó szerint lopott is otthonról a cuccokra. Évekig pátyolgattuk, elnéztünk neki mindent. A barátnőmmel is csúnyán bánt, sokszor hozta kellemetlen helyzetbe, pl meztelenül fetrengett a nappaliban, ilyesmik. Az ő családjával nem volt hajlandó találkozni 8 éven át, sőt egyszer a szobájából kiabálta hogy “ezek takarodjanak innen a házamból”. Így mutatkozott be nekik. Most 3 éve már jól van, de a mai napig nem találkozott velük. A nőjének erősen terelt az életével kapcsolatban. A kábítószereket alkoholként meséli neki, meg hogy néha füvezett. Elbagatelizálja. Most jófiú lett, a szüleink pártolják a hazugságokat, mert végre van a kisfiuknak élete. Teljesen megjátsza a nagy komoly embert, mintha mindig is ilyen lett volna. Én nem bízok már benne, sokszor volt már ilyen megjavulásos időszak, de amúgy örülök neki. De nem vagyok hajlandó a csaj családjával találkozni hogy nézzem a sok kamut. Most engem állít be előttük rosszfiúnak. Aki bunkó, neveletlen, problémás. A csaj hugát láttam már autóból és egyszer találkoztunk az utcán, a barátnőjének meg elkezdte hangosan mondani, hogy ez az a szemétláda testvére a pasijának.
Hogyan védhetném meg magamat? Tudom hogy nem kéne foglalkozni vele, hadd hazudozzon, csináljanak amit akarnak. Csak bántja az önérzetemet hogy én tényleg mindig jól viselkedtem, tisztességes vagyok és most egy csomó ember aki nem ismer, engem állít be rossznak, gonosznak. Nem akarok beleszólni a dolgába és lebuktatni, csak azt akarom hogy engem hagyjanak ki ebből az egészből, ne én legyek aki szidnak ok nélkül.
Ha felvállaná magát akkor örömmel néznem az egészet, segítenék is neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!