Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A 14 éves húgom csak tanul és...

A 14 éves húgom csak tanul és olvas? Mit lehet csinálni vele?

Figyelt kérdés

Nem beszél szinte senkivel, folyamatosan tankönyvekkel/könyvekkel van elfoglalva, esetleg zenét hallgat(klasszikust vagy népzenét), de ebből áll a napja. Nem találkozik barátokkal, ha mégis (1 van neki), akkor könyvesboltba mennek. Sorra kapja az 5-ösöket (kivéve franciából), matekból eddig 5 ötöst kapott és azt se értjük, hogy ez hogy lehet ilyen hamar. Ha valamit kérnek tőle megcsinálja, de amúgy a saját kis világában él, amit a szépirodalomból épített fel. Gyakran éjfél után fekszik le, 6 előtt kel... Régen nem volt ilyen. Még 1 évvel ezelőtt sem. Akkor se volt rossz tanuló, de tele volt hármasokkal, négyesekkel már az év legelején. Tavaly kettesre vizsgázott év végén biológiából! (8 osztályos gimnáziumba jár, ahol minden év végén van 3 vizsga)

Sose volt egy társasági ember, de most konkrétan velem se szokott beszélni, a saját nővérével. Eszik, alszik, tanul, olvas, stb.

Ez nem normális, amit csinál. Ijesztő...

Nem jön családi programokra se... Mit lehet csinálni ilyenkor???

17L

2019. okt. 9. 19:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 anonim válasza:
13%
Abból amit leírtál róla számomra úgy tűnik mintha meghúzódna valami a háttérben amiről csak Ő tud és nem is szeretné ha kitudódna. Vagy valamilyen konkrét történés vagy egy állandósult lelkiállapot saját magában nagy hatást gyakorolt/gyakorol rá és ebből nem akar vagy nem tud kilépni. Ez egyfajta menekülésnek tűnik valami elől, vagy ha nem is az és esetleg olyan dologról van szó ami jó neki, akkor is nyilvánvalóan nem beszélhet róla senkinek valami miatt. Találgatni persz nincs értelme, hiszen sokminden lehet. Lehet, hogy most kezdték el észrevenni a fiúk és a férfiak viszont Ő ezzel még nem tud mit kezdeni (ami a mai világban már kicsit furcsa lenne). Ennek az ellenkezője is érvényesülhet, hogy Ő maga kezdi észrevenni a fiúkat és férfiakat s azt gondolja a tanulás segítségével juthat közelebb ahhoz akit kinézett magának. Lehet hogy van egy fiú az osztályban aki jó tanuló és tetszik Neki, Őt próbálja megszervezni magának; vagy egy tanár is lehet akibe belehabarodott, gyakori jelenség ilyen korú lányoknál. Próbáld alaposabban kikérdezni, de ha nem akar úgysem fog beszélni róla...
2019. okt. 10. 10:43
 32/85 anonim ***** válasza:
43%
Úristen! Egy pszichopata! Nehogy kettesben maradj vele!
2019. okt. 10. 11:01
 33/85 anonim ***** válasza:
94%

"A 14 éves húgom csak tanul és olvas? Mit lehet csinálni vele?"

" Sorra kapja az 5-ösöket (kivéve franciából), matekból eddig 5 ötöst kapott és azt se értjük, hogy ez hogy lehet ilyen hamar. Ha valamit kérnek tőle megcsinálja,"

"Ez nem normális, amit csinál. Ijesztő..."

Szerintem te(ti) nem vagytok komplettek!

2019. okt. 10. 11:01
 34/85 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon is normális amit csinál.Inkább örüljetek neki,hogy nem bepiálva állit haza hétvégeken.
2019. okt. 10. 11:25
 35/85 dq válasza:
84%
Segíts neki franciából ha tudsz.
2019. okt. 10. 12:11
 36/85 anonim ***** válasza:
7%

# 31 hogy jön ide a kurvvlkodás? meg a bulizás? fagyizni bowlingozni már nem is lehet elmenni , esetleg túrázni?

nektek tényleg csak a 2 véglet létezik? jóból is megárt a sok. a lány ha így folytatja előbb utóbb begolyózik. Kell a tanulás , jó dolog az olvasás, de nem árt néha szünetet tartani is.

2019. okt. 10. 12:11
 37/85 anonim ***** válasza:
3%

A másik meg, az nem tanulás amít a magyíar oktatási rendszer lenyom a torkunkon. a kevesebb több. bőven elég lenne ha legkésőbb 15-18-ra végezne mindnenap a tanulnivalóval. Nézd csak meg a finn modellt. mégis sokka eredményesebbek mint mi.

jó eséllyel ki fog égni hiába ámítjátok magatokat. 10ból 8 diák így jár aki ezt az utat követi itthon.

2019. okt. 10. 12:18
 38/85 anonim ***** válasza:
91%

Semmit.Ez még mindig jobb mintha bulizna,pasizna meg drogozna.

Ő így érzi jól magát,hagyni kell,tanúljon az nem rossz.

2019. okt. 10. 12:49
 39/85 anonim ***** válasza:
93%

Szóval az a bajod hogy a 14 éves húgod tanul meg olvas?

Mikor én voltam 14 (4 éve) mindenki (tanár, szülő, rokon) azt fújta, hogy tanuljunk, meg ne csak YouTube kommenteket olvassunk... Ő ezt csinálja teljesen magától s mégsem tetszik nektek...

2019. okt. 10. 12:50
 40/85 anonim ***** válasza:
89%

Az 52%-os válaszolónak írom:

Én is ilyen kislány voltam és köszönöm jól vagyok, normális felnőtt lett belőlem saját családdal.

Képzeld, az a kislány kikapcsolódik és szórakozik is, csak a saját maga módján, nem úgy ahogy azt a társadalom elvárja.

Nekem is voltak hobbijaim, az olvasásnak köszönhetően fantáziám, és remekül ki tudtam kapcsolódni egyedül is a szobámban. A közösségi programok legtöbb esetben a terhemre voltak, kivéve ha oda mehettem ahol tényleg nagyon szerettem lenni.

Lehet, hogy a egyesek az ilyeneket élettelennek hívják, de ez teljesen normális, vannak ilyen embereket és nincs a fejükben semmi baj.

Én ma már aktív közösségi életet élek mert a gyerekeknek igénye van rá, illetve dolgozni is járok. Lehet, hogy a kérdésben szereplő kislány is így lesz ezzel, de akkor sincs semmi baj ha nem.

Mégegyszer, attól hogy nem ez a megszokott személyiségtípus aki mindennap eljár valahová még van ilyen, és ez nem betegség, valamint később sem lesz őrült.

2019. okt. 10. 13:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!