Mennyire egeszseges szakitas utan is egyutt elni?
1 eve mar, hogy anyuka apuka szakitottak, van egy 4 eves kozos kisfiu. Anyukanak mar a masodik parja van, vagy nala alszik vagy az exenel, de hivatalosan az exenel lakik. Apuka befasult, nem erdekli semmi, a nok se, csak a kisfia. Anyukanak rendes munkahelye nincs, csak par oraban takaritgat. Van felhalmozott penze, de nem hajlando alberetbe menni, hitelt meg igy nem kap. A kisfiura rendszerint apuka vigyaz, vagy nagymama aki orakat utazgat, mert anyuka eppen pasizik. A gyerekkel csak este talalkozik, mert hetvegente nincs otthon. A kisfiu kezdi erezni a dolgokat, nem erti, hogy anya es apa miert nem szol egymashoz.
Mar meg lett fenyegetve, hogy kirakjak a hazbol, de o nem hajlando menni, van egy pici resze a lakasbol. Igy havi 20ezret fizet, nyilvan hulye lenne 100ezreket alberletre kidobni, plusz ugy a gyerek is ra marad. Nagymama gondoskodik a kajarol, ha beutazik ki is takarit. Anyuka segitseget nem fogad el, nem erdeklik a neki kuldott allashirdetesek, volt, hogy el se ment allasinterjura ugy, hogy nem is szolt, hogy "bocsi, nem megyek". A parja fizeti neki a vonatjegyet, plusz o is foz neki ugy, hogy haza is viheti.
En szivesen lennek az ocsemmel (mar elkoltoztem toluk a parommal, dolgozok, 2 suliba jarok, rendszerint felteszi a kerdest, hogy mennyit keresek- amire altalaban nem valaszolok egyertelmuen, de mindig megjegyzi, hogy "kis 20 eves tobbet keres mint en), de a parom nem tamogatja a dolgot szimplan azert, mert tudja, hogy anyam reszerol kihasznalasba menne at a dolog, hogy akkor meg egy hely ahova le lehet passzolni a kolykot. Pedig jol elvannak, eljatszanak, elnevetgelnek, ocsem nagyon szereti ot.
Viszont aggodok erte, ez mennyire lesz kihatassal a fejlodesere. Aggodok mamam miatt is, o nem tud neki nemet mondani, ha kell 40fokban is buszra szall 70 evesen, hogy segitsen.
Tudom, nem szolhatok bele. De 1 ev ott lakik igy, es nagyon arra fele hajlik a dolog mostanaban, hogy kiteszik, ha tetszik neki ha nem. Az exe anyukajanak ozvegyi joga van a lakas felett, habar beteges es nem beszamithato (skizofren).
21/L
O csak nevelofaterom. Ilyen volt, legalabbis hajazott erre a viselkedesre, engem sem o nevelt, hanem mamam, amiert osszeteszem a ket kezemet.
Azert alakulhatott ki nala erosebben ez az allando mehetnek, mert nevelofaterommal nem mentek sehova, nem csinaltak semmit, olyanok voltak, mint ket idegen, meg egymas kezet sem fogtak meg. Forintra pontosan el volt szamolva minden, ha "en vettem a cukrot, akkor fizess, ha venni akarsz belole". Gondolom most eli ki magat. En amiatt is aggodok, hogy igy ocsemben milyen kep alakul ki a ferfi-no kapcsolatarol... :(
Egyebkent en is gondoltam a depressziora, de nem meri neki nyiltan senki sem mondani, mert nem akar vele foglalkozni. Neki az a kikapcsolodas, ha besoteteli a szobat es filmezik vagy fekszik. Elmaszkal horgaszni, meg van sok ismerose haverja, de van mit orokolni az anyjatol, ugye o skizofren. Ezt sem tartom okos dolognak, hogy olyan asszony mellett van a gyerek, aki allandoan lat valamit es azt hajtja, hogy "megoltek valakit a felsoszomszedok".
Az a durva, hogy mikor beszelni akartam errol folyamatosan haritott, hogy "mindent egyedul kellett megoldani, ezt is meg fogja" es hogy o meghallgat minket, de leszrja, ugyis azt csinal amit akar. Ez erthetoen mamamat nagyon mellbe vagta, mivel o nevelt engem, o kinlodott velem, o fizetett anyamnak mindent, fozott, mosott, takaritott ra, kapott egy kerteshazat toluk ingyen, o fizette a rezsijet, tehat nelkule sehol sem lenne...
Nyilván nem fog magától kilépni a kényelemből, viszont ha kirakják, akkor teljesen le kell rendezni jogilag mindent.
Ha a lakás haszonélvezeti joggal terhelt, akkor a haszonélvező dönt arról, hogy ki lakhat a lakásban (ha nem beszámítható, akkor a gyámja). A tulajdonrész ebben az esetben nem is számít, csak ha mondjuk a haszonélvező elhalálozik. Személyes véleményem, hogy ettől függetlenül illene kifizetni, megvenni a tulajdonrészt, nem lehet egy nagy összeg egy haszonélvezettel terhelt lakásban...
Ami viszont fontosabb, hogy a gyermekelhelyezést el kellene intézni. Gondolom, csak élettársak voltak, nem házasok, de így is lehet gyermekelhelyezési pert indítani, pontosan szabályozni, hogy mikor kinél van a gyerek, ki fizet kinek és mennyi gyerektartást, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!