Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy kezeljem anyám állandó...

Hogy kezeljem anyám állandó támadását?

Figyelt kérdés

Mondok neki valamit ő meg támadásnak vesz mindent és visszatámad. Pl.: Anya rendet csinálok a szekrényben. Válasz: Jó hát nekem sincs időm mindenre én is dolgozom, mindent én se tudok egyszerre megcsinálni.

2. Anya csinálok ebédet, segítesz? Jaj hát most mosogattam el hagyjál már, pihenni akarok.

De már rengeteg ilyen volt ezeket a napokban vágta a fejemhez. Mindent támadásnak vesz úgy, hogy nekem eszem ágában sincs bántani. Nem az én műfajom, jobban szeretem a békét.

2019. jún. 27. 10:54
1 2
 11/13 anonim válasza:
76%

Ha mindent így bejelentesz ne csodálkozz, hogy azt hiszi csak baxtatni akarod vele és visszaszól. Vagy pont ezért csinálod ezt, hogy piszkáld vele?

Ne jelents be semmit, csináld meg és kész, nem is értem miért kell ebbe az egészbe többet belelátni meg kérdéseket kiírni ilyenről. Komolyan, az anyukát pszichológiailag elemezni ilyenért.. 😂😂😂

2019. jún. 27. 15:38
 12/13 anonim válasza:
80%
Mondjuk ne legyél életképtelen és beszéld meg vele a problémákat? Vagy az már nehéz, igaz?
2019. jún. 27. 15:41
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha a többi helyzet is ilyen mint ezek a kiragadott példák, akkor tényleg veheti úgy, hogy ráolvasod amit szerinted neki kellene megcsinálni. Ez a konfliktus simán abból adódik, hogy egy gyerek/kamasz másként gondolkodik, mint egy felnőtt.

Lehet, hogy te jó szándékból mondod, de ez felnőttként nekem is szemrehányásként hangzik:"Anya csinálok ebédet, segítesz?"

Ha te csinálod, akkor minek kell benne segítenie? Vagy az a segítség, hogy ő csinálja te meg a keze alá dolgozol? Mert ez nekem így hangzik. Mintha rászólnál udvariasan anyádra,hogy főzzön már végre.

Tényleg az a megoldás, hogy amit segítségképp te akarsz megcsinálni, azt csak szó nélkül csináld meg.

2019. jún. 27. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!