Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi Gyerektartás fog járni...

Mennyi Gyerektartás fog járni valószínűleg?

Figyelt kérdés

A kérdést egy barátnőm nevében írom ki.

A volt párja 250-270ezret keres nettó,egy gyerekre már fizet gyerek tartást előző kapcsolatából,és most erre a gyerekre is fog. Mennyit fognak megítélni? Vagy jobb ha megegyeznek bíróságon kívül?

A gyerekek 3,5 évesek és fiúk.

2019. jún. 24. 16:17
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Az előzőre 50et ad akkor erre a másik gyerekre meg kevesebbet? Az sem lenne fair...

Bíróságra megy a dolog úgy néz ki eddig.

2019. jún. 24. 20:13
 22/26 anonim ***** válasza:
84%
Értelmezd már amit írok. Ha az előzőre 50-et fizet és magától ad a másodikra is 50-et, az jó. Viszont ha bíróságra megy, akkor szerintem maximum 30-40-et ítélnek meg per gyerek. Tehát akkor az előzőre is csökkenthetik. De ez mind HA. Tehát nyugodtan mond meg a "barátnődnek", hogy 30-40-(50) körül fog járni valószínűleg.
2019. jún. 24. 20:21
 23/26 A kérdező kommentje:
Megmondtam neki,én nem vagyok képben ebben a dologban azért nem értettem az elobb :)
2019. jún. 24. 20:31
 24/26 anonim ***** válasza:

Ha hivatalosan állapítják meg a gyerektartást, akkor minden gyerekre ugyanannyi jár, adott esetben a másik gyerekre járó összeget csökkentik.

Egy gyerekre 15-25 % a megszokott, de a bíróság mérlegeli a helyzetet és ettöl többet vagy kevesebbet is állapíthat meg.

Gyerektartás címén maximum a nettó jövedelem 50 %-át lehet levonni, ha 10 gyerek van, akkor is - ez az összeg egyenlö mértékben oszlik el az összes gyerek közt.

Két gyerek esetében az 50 %-os szabály nem játszik.

Az általad említett esetben az 50-60 ezer körüli összeg várható, de az iletö körülményei is szerepet játszanak ebben.

A barátnöd döntse el, mit akar, de a megállapodást - akkor is ha csak megegyeznek - a bírósággal foglaltassa határozatba, mert csak az hivatalos. Ha nincs határozat, akkor nem fizetés esetén semmi jogalapja sincs követelni azt. (Az "írtunk egy papírt" jogilag nem számít ebben az esetben)

2019. jún. 25. 07:25
 25/26 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó,az imént beszéltem barátnőmmel ,azt mondta szóban megegyeztek hogy ő is 50 ezret kap

Akkoris menjen a bíróságra mert másképp nem érvényes ?

2019. jún. 25. 20:01
 26/26 anonim ***** válasza:
Igen, kérjék a bíróságon, hogy ezt foglalják határozatba - ez jelenleg csak egyszerü formalitás, de késöbb fontos lehet. Ugyanis ha netán mégsem fizetne valamiért, akkor nem tud semmit tenni addig, amíg nincs meg ez a határozat, a privát megállapodás alapján nem tudja pl letilttatni az összeget.
2019. jún. 25. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!