Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apam megallas nelkul szid,...

Apam megallas nelkul szid, mit tegyek?

Figyelt kérdés

2 eve kezdodott az egesz, mikor a suli miatt nagyon rosszul voltam, mindent hanyagoltam, enyhen depresszios lettem.

Akkor megvolt ra az oka, hogy szidjon, de en ugy gondolom, hogy nem igy kell gyereket nevelni.(megmondtam neki, hogy a kutyat sem szabad ugy nevelni, hogy veri, hanem dicserni kell. Azota cinikusan mindig megdicser engem minden kicsi dologert, teszi ezt olyan hangsullyal, mintha egy darab szr lennek)

De lenyegtelen is, mar elmult.

Mostmar kezdek kijonni ebbol a dologbol, igyekszem rendbe tenni az eletem.

Viszont apamat meggyuloltem, ahogy o is engem. Sokszor azt kivanom, hogy barcsak meghalna mar.

Mindenert szid, lecsesz, sut belole, hogy utal engem. Ha kerdezek tole egybol mondja, hogy ,,te ugyis jobban tudod". Ilyenkor ravagom, hogy igaz es felmegyek a szobamba.

Minden mondataban azon igyekszik, hogy megbantson, hogy ledegradaljon.

Es ezeket mar leszrm altalaban, de mikor rosszabb napom van, nagyon nem hianyzik.

Nyaron igyekszem minel kevesebbet itthon lenni, hiszen anyam sem normalis. Ok nelkul veszekszik velem es hoz fel oda nem illo dolgokat. De komolyan!

Multkor megkerdeztem, hogy hova mennek aznap es elkezdett uvolteni velem, aztan olyanokat mondott, hogy csak neztem. Es egy tanarnorol beszelunk, akinek nevelnie, peldat kene mutatni a gyerekeknek.

Nagyon nagyon rossz hatassal vannak igy ram, kezdek rajuk hasonlitani es en ezt nem akarom, inkabb a halal! Mar duhkezelesi problemaim is vannak.

Multkor anyam elkezdett velem veszekedni, mert eltortem egy edeny tetejet, ertelemszeruen veletlenul. Ezutan kitette a macskaknak, hogy abbol egyenek. Nemnormalis. Ha kerek valamit, nem teszi meg, csak ordibal.

Aztan jon mert o nem tud ugye semmit megcsinalni interneten vagy gepen, en persze segitsek neki minden szo nelkul.

Utalom mar mindkettot, apamat jobban.

Mit tegyek? Mit mondjak ha beszol nekem?

Ha mondok valamit lebasz, hogy en ne pofazzak neki vissza mert 'orrbabsz".

Ha nem mondok semmit az sem jo.

Nem tudom mit csinaljak. Eddig penzt azt adott, ennyibol volt jo nekem, de mar azt se fog.

Annyira nem izgat ez, mert a nyarat vegigdolgozom, de erzelmileg kikeszulok, ha ez igy marad.

Egyedul vagyok ezzel a problemammal, barataimat nem faraszthatom folyton ezzel, nem is akarom. Pszichologushoz nem tudok menni, mert akkor nekik is szolni kellene.

2019. jún. 13. 16:46
 1/4 anonim ***** válasza:
67%
Hány éves vagy? Ha 16-nàl kevesebb nem nagyon tudsz semmit tenni. Nyilván neked is jobb, hogy van hova hazamenned. Ha több, akkor meg van a lehetőséged, hogy lelépj és egyedül folytasd az életed. De jobb, ha mielőtt ùtraindulsz összeszedsz pár hònapnyi tartalékot.
2019. jún. 13. 17:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy bántalmazó család, nagyon sajnálom. Iskolapszichológus kell legyen, oda szülők nélkül is fordulhatsz, igaz terápiát hosszú ideig nem folytathat de mutathat lehetöségeket. Tanárhoz is fordulhatsz ha megbízol benne vagy rokonhoz. Tudom hogy uncsi leszek de amit ténylehesen csinálhatsz, tanulj, próbálj meg valamit minél jobban megtanulni és valami szakmát/iskolát célul kitűzni, minden naap tegyél érte valamit, hogy mielőbb elszabdulhass a családból. Esetleg kollégium, vagy valami olyan szakma amit messzebb lehet tanulni. Nem írtad hány éves vagy vagy milyen érdeklődésű, de ha van valami suli kinézve az cél és később eszköz is a különéléshez .
2019. jún. 13. 18:12
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Fizikailag minél távolabb tartani magad, szenvtelenül (=érzelemmentesen) a minimálisra redukálni a közös légteret és kibekkelni azt a pár évet, persze utána se lesz könnyű, mert 18 éves kori fizetésből lakni és élni elég nagy kihívás. Ha szidalmaznak és valótlan az ok, azt azért kérd ki magadnak, érvekkel, de maradj higgadt. Ne kapd fel a vizet, ne vedd magadra, mert a saját életük a kudarcos, csak te vagy láb alatt. Ha magadat el tudod távolítani érzelmileg, kevésbé fog zavarni.
2019. jún. 13. 18:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Undorító, szar alak az apád, és igen, ez egy bántalmazó család. Mikor az ilyen leveleket olvasom, ledöbbenek, hogy bárki csinálhat és nevelhet gyereket.

Ez jobb nem lesz, amint nagykorú leszel, gyűjtsél pénzt, és lépjél. Még egy albérleti szoba is jobb ennél.

2019. jún. 13. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!