Anyám Jehova Tanúja és tönkreteszi az életem?
Ez a témakör már eléggé körbe lett járva: https://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=jehova&kate..
A szüleid valláskárosultak. A távolságtartás az egyetlen út.
A te esetedben amit tenni lehet:
1. Megkéred a szüleidet, hogy fogadják el a választásodat vallási és párkapcsolati értelemben. Ha ezt követően 3 figyelmeztetés után is erőltetik a dolgot, akkor a kapcsolatot velük a számodra minimálisra - szélsőséges esetben nullára - csökkented.
2. Zaklatókat figyelmezteted ebbéli tevékenységük felfüggesztésére, különben feljelentéssel élsz. A telefonhívásokat (ld. Google Play Áruház), beszélgetéseket rögzíted mobilra, a leveleket elteszed. le fognak kopni.
Örülj neki, hogy eltudtál költözni tőlük. Sok buta embert beleviszik ebbe és tönkreteszi az életüket.
Tudod: "Három dobásod van." Én a szülőknek meghagynám az esélyt a "tanulásra". A közösséget, véneket persze nem egyenként figyelmeztetném háromszor, hanem összesen.
Kérdező: A YouTube-on az Atheist Experience csatorna tele van ilyen helyzetekkel. A konklúzió: Világosan ki kell jelölni a határokat a valláskárosult rokonoknak, mikor milyen következményei vannak a viselkedésüknek, és ehhez következetesen ragaszkodni.
"majd ha kapják az idézést a rendőrségre, akkor elgonolkodnak, hol cseszték el a kalapácsnyelet"
Sajnos nem biztos, olyan szinten küldetéstudatos némelyik, hogy egy újabb próbatételnek fogja fel az egészet. Van ilyen szektásvallásos ismerősöm, és sajnos még komolyabb rendőrségi ügyek sem tántorítják el a tévképzeteitől, a bosszúvágyától és a rosszindulatától.
Kérdés: mi értelme volt a költözésnek, ha továbbra is tartod ezzel az őrült bagázssal a kapcsolatot? Minek jelentkezel nekik ha hivnak? Miért nem váltasz számot? Remélem az új cimed nem tudják..
Egyszerűen küld el őket a francba és közöld velük, hogy feljelented őket zaklatásért. Én először is készitenék egy hangfelvételt erről. Biztos ami biztos.
Jobb ha mielőbb cselekszel, mert a barátod előbb utóbb ráun, hogy nem tudsz leszakadni róluk és aztán egyedül maradsz a problémáddal..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!