Hogy mondjak nemet anyukámnak? (Nagyon szeretem)
Sajnos apukadnak igaza van. Meg a 10-es valaszolonak is.
Amit anyukad tesz, az nem szeretet. Nagyon erős túlzás es a gyerek-/kamaszkor kinyírása, jól érzed. Jaj, tanácsot adni nehéz... De amúgy te nagyon jól latod es érzed, hogy ez nem oké. Tudatositsd magadban, hogy szereted anyukadat, de attól gondolkodhattok másképp.
"Juj de jó! Anyám annyira szeret hogy még a fiatalságomat is képes feláldozni a jövőmért!"
Ez nem szeretet, hanem elnyomás "jóakaratba" burkolva.
Drága Kislány!
Tanácsot rengeteget mondtak előttem, ezért csak szeretném elmesélni neked a saját példámat. Ugyanilyen kislány voltam, mint Te, de nekem még barátom sem volt.
Kitűnő érettségi után számtalan plusz ponttal jutottam be az álomszakomra, ahová végig készültem.
Természetesen nem fejeztem be. Aztán a következő szakot sem. Másfél év nappalin lébecolás helyett végül elmentem kétműszakba dolgozni, és borzasztóan élveztem, hogy ÉLEK.
Végül levelzőn szereztem végzettséget, és ehhez passzoló klassz munkám is van, amivel nem keresem rommá magam, de nincs okom panaszra.
Ha végigtekintek az osztálytársaimon: a legsikeresebbek mind azok lettek, akik fele annyira sem vették komolyan a gimit, mint én. Klassz végzettségekkel, irigyelni való munkákkal és álomfizetésekkel.
A tanulás szép dolog, de nem minden. Nem szabad a kamaszéveket feláldozni rá.
Nem mondom, hogy te is megbuggyansz majd, mint én. De ne is mondj le semmiről.
Nem tudom, anyukádnak milyen végzettsége van, mit dolgozik?
Esetleg mutasd meg neki a kérdésedet és a válaszokat.
36N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!