Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim soha nem fogják...

A szüleim soha nem fogják elfogadni a fekete páromat és a születendő gyerekünket?

Figyelt kérdés
Előre leírom, hogy a párom diplomás és dolgozik. Nem itt nőtt fel, de 7 éve Magyarországon él. Megbízható ember, lassan 3 éve vagyunk együtt, együtt is élünk. A szüleim a kezdetektől ellenségesen állnak hozzá. Csak néhányszor találkoztak, de mindig feszült volt a hangulat. A húgom elfogadja a párom és jóban is vannak. Ő mesélte, hogy a szüleim abban reménykednek, hogy találok valaki mást a mostani párom helyett. Abban reménykedtem, hogy ha gyereket vállalunk, akkor már ők is belátják, hogy komolyak a szándékaink és örülni fognak az unokának. Nemrég bejelentettük, hogy babát várok és össze is házasodunk, de nagyon kiborultak. Apám ordibált, anyám csak szomorú lett. Nagyon fáj ez nekem, mert régen nagyon jó kapcsolatom volt a szüleimmel. A párom előtt is rosszul érzem magam, főleg mivel az ő családja elfogadott engem az elejétől kezdve.
2019. máj. 5. 17:00
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
34%

20.-nak.

És? Lehet, hogy most akarják hazapaterolni.

2019. máj. 5. 19:37
 22/43 anonim ***** válasza:
60%
Azért a szüleiddel ne rontsad meg a kapcsolatot,nem tudhatod hogy mit hoz a jövő.
2019. máj. 5. 19:39
 23/43 anonim ***** válasza:
76%

A kérdező párja 7 éve él Magyarországon, tehát jövőre kérheti a honosítását (8 év itt tartózkodás kell), akár ideházasodik, akár nem. A honosítás további feltételeinek is megfelel. Tehát nem az állampolgárságért veszi feleségül a kérdezőt.

Egy diplomás, több nyelvet beszélő, dolgozó fekete férfiről van szó. Az én barátnőm is egy ilyenhez ment feleségül, és nem azért, mert nem kellett fehér férfinak, hanem azért, mert a fehér férfiak között csak alábbvalókat talált. A párja valóban egy kivételesen intelligens, jólelkű, kedves ember volt. Tisztességgel dolgozott a családjáért, autót, lakást vettek. Sajnos pár éve tragikus hirtelenséggel elhunyt. Három kiskorú fiú maradt árván utána.

Én sok boldogságot kívánok a kérdezőnek a párjával!

Szerintem van rá esély, hogy a szülei megbékélnek a választásával, ha nem akarják elveszíteni a lányukat. Ha összeházasodnak, azért az egy új helyzetet teremt.

2019. máj. 5. 19:49
 24/43 anonim ***** válasza:
24%

"Az én barátnőm is egy ilyenhez ment feleségül, és nem azért, mert nem kellett fehér férfinak, hanem azért, mert a fehér férfiak között csak alábbvalókat talált."

Szép kis fogalmazás...

Ilyen szöveget csak egy agyatlan nő képes leírni!!

2019. máj. 5. 20:17
 25/43 anonim ***** válasza:
41%

"Előre leírom, hogy a párom diplomás és dolgozik"

Teljesen meghatódtam...

Megyek és keresek egy pzs-t

2019. máj. 5. 20:19
 26/43 anonim ***** válasza:
73%

Kedves Kérdező!

Hidd el, hogy nem eszik olyan forrón a kását, mint Te hiszed. Az Én Anyám már óvodás koromban azt mondta, hogy ha cigányhoz megyek, egy tűt nem kapok tőle. Azóta sok év eltelt és beszélgettünk erről. Azt mondta, hogy akkor is a gyereke lennék. Legtöbb ember nem tagadja ki azért a gyerekét mert más nemzetiségű/bőrszínű/vallású vagy éppen azonos nemű párt kerít, akit 20 éven keresztül nevelt. Idő kell nekik. A párodat lehet, hogy nem fogják elfogadni, de a gyereknek biztosan örülni fognak, ha meglesz.

2019. máj. 5. 21:54
 27/43 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem az unoka biztosan más lesz, de a párodhoz fűződő kapcsolatukról nem tudnék mit mondani... Én azt gondolom, hogy vagy belátják idővel, hogy az a lényeg, hogy köztetek minden működjön, szeressétek egymást stb. és elfelejtik ezeket a rasszista hülyeségeket. Vagy hajlandóak lesznek megismerni a párodat és rájönnek, hogy nem egy rossz ember, esetleg még meg is kedvelik. Vagy pedig szimplán a saját érdekeik által vezérelve döntenek úgy, hogy érdemes lenne megtartani a békességet és azért egy normális kapcsolatot kialakítani. Viszont ennek az ellenkezője is előfordulhat sajnos és én amúgy azt mondom, hogy amennyiben azt érzed, hogy már abszolút negatív hatással vannak a kapcsolatotokra, úgy érzed, hogy tényleg bántanak titeket a viselkedésükkel vagy megjegyzéseikkel, akkor nem érdemes velük foglalkozni. Nem vagyok az a típus, aki csak úgy leírja, hogy "el kell felejteni őket", mert nekem azért fontos a család és én is ebben a szellemben nevelkedtem, viszont magam is tapasztaltam már hasonlót és valamikor tényleg csak azon jár az ember agya, hogy megszabaduljon valakitől és vannak, akiken tényleg nem lehet segíteni...

Például az én párom arab, konkrétan szír. A szüleimben szerencsére nem volt semmilyen gyűlölet vagy rasszizmus, viszont azért persze, először nekik is furcsa volt és valahol tartottak tőle. Ugyanakkor ma már abszolút semmi gond nincsen, kedvelik, szívesen látják otthon, érdeklődnek felőle, szóval ők tényleg elfogadták. Ugyanakkor van egy-két olyan ember is a családban, akik ennek a szöges ellentettjei és hasonlóképpen nyomják, mint a szüleid... Hát gondolom mondom sem kell, hogy állandóak voltak az ilyen "agyon fog verni", "el fog adni egy tevéért cserébe", "lesz melletted még 5 felesége" stb. vélemények. A párom jelenleg tanul és dolgozik, már van egy diplomája, két idegen nyelven beszél és most tanul magyarul is, ennek ellenére állandóan ment az is, hogy biztosan nagyon buta, iskolázatlan, primitív stb., mert arab és akkor valami homok alól kiásott pongyolába tekert analfabétát képzeltek el vagy nem tudom. A külsejére, a nyelvére, a hangjára, a stílusára, a származására, konkrétan mindenre volt valami undorító megjegyzésük. Persze, én is kaptam a magamét, ugye ez a tipikus "neked csak ez jutott", "csak ennek kellettél" stb. megjegyzések, amiket szerintem már ezen kérdés alatt is láttam...de nekem mégis a párom ellen irányuló sértések estek rosszabbul és egyszerűen szégyelltem magam, hogy ilyen családtagjaim vannak. Na én ezt már nem bírtam, úgyhogy én megmondtam, hogy ennek itt most vége és akkor be is fejeztük ezt, mert én erre nem vagyok kíváncsi. Azóta pedig sokkal jobb az életünk, hogy megszabadultunk ezektől az emberektől.

2019. máj. 5. 22:31
 28/43 anonim ***** válasza:
46%

"Szép kis fogalmazás...

"Ilyen szöveget csak egy agyatlan nő képes leírni!!"

Ilyen modor és mentalitás láttán nem csoda, hogy a kérdező inkább egy afrikai férfit választott!

2019. máj. 5. 23:16
 29/43 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem az unoka segíteni fog elfogadni a párodat is .

Én csak azért aggódnék ha a lányomnak fekete párja lenne,mert ismerek vagy 40-50 afrikai feketét Budapesten ,és az összesnek felesége van az anyaországban ,itthon meg 1-2-több barátnője . Persze üdítő kivételek mindig akadnak. 3 év már elég kellett volna,hogy legyen a szüleidnek,hogy elfogadják ,bármiylen színű is a bőre,már bizonyított,hogy komolyra tervez veled.

2019. máj. 6. 02:12
 30/43 anonim ***** válasza:
31%

Miert nem a kihalo magyar nepet szaporitod?

Felver gyerek nehez slete lesz

Jol gondold meg

2019. máj. 6. 08:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!