Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit gondoltok errol, ki a...

Ti mit gondoltok errol, ki a hibas?

Figyelt kérdés

En pont abba a generacioba szulettem akinek mar kora tini koraban volt okostelefonja es laptopja. Viszont (!) nem regisztralhattam kozossegi oldalakra es a sarkamra volt nezve mit csinalok az interneten.

Igy, fiatal felnottkent csodalkozva tapasztalom, hogy a mai gyerekek internethasznalatara abszolut nincs figyelve. Gondolok itt arra, instagrammon 20 on eves nok kepei alatt 8-9 evesek kommentjei "d*gnalak" vagy "k*urva vagy" (es itt nem kelemen annacska minosegu kepekrol van szo hanem teljesen atlagos lanyokrol, plasztika es magamutogatas nelkuli kepekrol)

A tiktok nevu alkalmazason az Iphoneokat mutogatjak, vaganykodnak veluk. (Imadom szeretem az Apple termekeket es enis azokat hasznalok de 10 eves gyereknek tulzasnak tartom)

Olyan platformokon vannak fent es irkalnak butabbnal butabb kommenteket ahol a regisztracios korhatart el sem erik. Megis itt ki lehet a hibas, a szulo vagy az internet vilaga? Egyszeruen elszomorit mikor ilyeneket latok...

2019. ápr. 5. 15:28
 1/10 anonim válasza:
29%

Szia kedved kérdező!

Ez egy nagyon összetett dolog. Szerintem itt már inkább a lényeg ,hogy megbíznak a szülők a gyerekekben.fejlődika világ és velük együtt a gyerekek is!

2019. ápr. 5. 15:33
 2/10 anonim ***** válasza:
84%

Én 35 vagyok. Nekem még tinikoromban a Nokia3310-es volt a nagy szám.

Nekünk senki nem tanította a net használatit. Ránk zúdult fiatal felnőttként, és boldogulunk vele.

Felnőttként azért már máshogy látjuk a világot, és "bölcsebbek" vagyunk, mint 12-14 évesen. AMikor azért sok hülyeséget csinál az ember, és meg van győződve hoyg ő a legokosabb a világon.

Szóval a gyerekeinket se nagyon tanítjuk a megfelelő használatra.

A legtöbben már egészen piciknek odaadják ugye, hogy lekösse, youtube: Bogyó babóca... Aztán ahogy nő a gyerek, úgy használja egyre többet, és mire felocsúdnánk, már jobban kezelik, mint mi.

De nekünk nem mondták el, mik a veszélyei a gyerek kezébena kütyünek, tehát a mi generációnk nem tanítja megfelelő kütyühasználatra a gyerekeket.

Ezért tart itt a világ.

Ha tiltod, szar szülő vagy, mert ebbe születtek. Ha engeded, szr szülő vagy, mert mit művelnek a neten...

Nehéz egy olyan dolgot kordában tartani szülőként, amit mi magunk sem biztos, hogy megtanultunk helyesen használni. És nem ismerjük sokszor mi magunk sem a veszélyeit.

2019. ápr. 5. 15:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen a szülő felelőssége a legnagyobb, 12-14 éves kor előtt okostelefont különben sincs értelme adni egy gyereknek,nálunk is csak sima alap telefon van a 14 éves gyerekemnél amivel csak telefonálni tudd ha kell valami miatt szólnia a suliból,az a szülő aki ezt nem felügyeli ne csodálkozzon milyen hatással lesz ez a gyerekére.Nem tudom hallotàl-e már

róla, de külföldön már szabályozás van rá, hogy nem lehet ilyen telefonja a gyerekeknek, pont ezek miatt amiket te is írtál.

2019. ápr. 5. 15:55
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem hallottam ezt a kulfoldon levo szabalyozast de hasznosnak tartanam itthon is...

Plusz a szuloknek is hasznos lenne egy kotelezo "oktatas" az internet veszelyeirol, igy a gyerekeiket is feltudnak kesziteni, figyelni tudnanak rajuk.

Az a baj akiket felsoroltam gyerek tipusok, velemenyem szerint kesobb se fognak normalis emberre valni, egyszeruen fuggoi lesznek a virtualis vilagnak. En meg jatszoteren jatszottam annyi idosen pedig en se vagyok egy ven csirke 19 evesen, mostanaban ilyet nem tapasztalok, hogy fiatal gyerekek lent jatszananak..

Mivel kozossegi oldalaim nem lehettek 15 eves koromig (es ezert nagyon halas vagyok!) igy az interneten megtanultam html-eket szerkeszteni, gimpet hasznalni, kulonbozo informatikai dolgok utan kerestem folyamatosan szoval hasznosnak tartom csak nem ugy ahogy ma hasznalja sok gyerek az okos eszkozoket..

2019. ápr. 5. 16:33
 5/10 anonim ***** válasza:
A szülõ és az internet hibája.De legjobban az internetnek kellene felelõsséggel rendelkeznie.ugyanis egy szülõ percenként nem futkoshat a gyereke szobájába,hogy vajon hova regisztrált a gyereke.Az internetnek kellene valamit kitalálnia,hogy 18 éven aluliak valóban ne tudjanak regisztrálni bárhova,na ez a nehéz dió.
2019. ápr. 5. 17:24
 6/10 A kérdező kommentje:
Korhatar ma is letezik de siman idosebbkent regisztralnak :/ ezt egy szemelyi/okmany szam megadasaval lehetne kikuszobolni de nem ertek hozza ez lehetseges-e egyaltalan...
2019. ápr. 5. 19:29
 7/10 anonim ***** válasza:
A szülő hibája, de nem csak azért, mert nem figyeli a gyerek net használatát. Hanem azért, mert eleve nem foglalkozik a gyerek lelkével, nem mutat neki példát, nem neveli. Én is használtam már közösségi médiát 12-13 évesen is, de eszembe nem jutott volna ilyen "ribi vagy" kommenteket írkálni, vagy meztelen képeket feltölteni, kompromittáló dolgokat küldeni stb. Mert normális értékeket kaptam a szüleimtől, foglalkoztak velem, normális embert neveltek belőlem. Hiába figyeli a szülő, hogy mit oszt meg a gyerek, ha már eleve el van cseszve szegény teljesen, és egy pozitív értéket nem sikerült átadni neki.
2019. ápr. 5. 23:06
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

12 éves koromig netünk sem volt otthon. Csak egy öreg gépünk, amin néha gépezhettem. Persze megoldottam okosba', nagymamám laptopja, infó szakkör... 13 évesen kaptam meg életem első laptopját... ami azóta rég tönkrement és szétszedtem/kidobtam, de nagy előrelépés volt.

Valahol nagyon előnyösnek tartom, hogy valamennyire már benőtt a fejem lágya, mire elkezdtem aktívan gépezni. Így is sokáig nem volt még pl facebookom.

Apropó facebook. Én sem tudom "rendesen" használni, sok hülye kommentet írtam az évek során, illetve sikamlósabb témákhoz is hozzászóltam... A gáz kommentjeimet fogom törölni. A lájkokat meg sem próbálom... A helyelőzményeken még gondolkodom.

Egyébként nincs profilképem, szigorúak a beállításaim. Nem vagyok Soros György, hogy kémkedjenek utánam, igyekszem figyelni a profilomat, azt ennyi. Sajnos már azt sem tudom megnézni, másoknak hogy néz ki a profilom, mert a FB törölte ezt a lehetőséget, ka anyuciját.

2019. ápr. 5. 23:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Engem meg az szomorít el, amikor egy huszonéves nem képes értelmes mondatokban beszélni.
2019. ápr. 6. 08:43
 10/10 A kérdező kommentje:
Sajnalom ha valamit nem sikerult megertened az irasombol, kedves utolso ☺️ Szerintem semmi tragikus nincs benne, de remelem te tokeletes vagy mindenben. (Zarojelben megjegyeznem, nekem papirom van a nehezsegemrol, persze a rosszindulatodtol neked ilyen eszedbe se jut)
2019. ápr. 6. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!