Mennyire fontos egy gyereknek a külön szoba?
Nekem annak idején a húgommal közös szobánk volt, de olyan aprócska, hogy csak megfordulni lehetett benne, volt egy ágy, egy asztal, egy szekrény meg egy könyves szekrény kettőnknek, és ennyi.
Ezenfelül hálószoba a szüleimnek (mi nem mehettünk be), illetve nappali (ide is csak TV-t nézni mehettünk be engedéllyel) valamint egy kisszoba apunak.
A gyerekszoba ajtaját tilos volt becsukni (mindegy, hogy mindketten bent voltunk, vagy csak az egyikünk), ha pedig a szülők becsukták valamiért, akkor tilos volt kinyitni, mert apu már ordított is, hogy "ott maradsz!".
Ha apu a hálószobában tartózkodott (a gyerekszoba mellett), akkor a gyerekszobába se szabadott bemenni, mert zavarnák a lépések. Ilyenkor nekünk a nappaliban kellett lenni.
Apu néha a gyerekszobában akart lenni, zenét hallgatni, olvasni, ilyenkor mi nem mehettünk be, ne zavarjuk. Szóval ő lehetett mindenhol, mert az az ő háza, mi meg csak ne legyünk útban.
Ugyanígy a fürdőszobában neki volt saját polca és szekrénye több is, nekünk csak egy közös polc anyuval.
Most már felnőtt vagyok, a párommal élek.
Több szobás a jelenlegi lakásunk, így lett egy saját szobám a közös hálószobán felül.
Már 3 éve ez az otthonunk, de még mindig ledöbbenek néha, hogy "istenem, nekem saját szobám van".
Jézusom, ez nagyon durván hangzik...
Remélem, miután elköltöztél, rá se nyitod a szüleidre (vagy legalábbis apádra) az ajtót..
Szerintem ugy 12 eves kor felett fontos.
Mi 5en laktunk egy 3 szobas hazban ugy hogy Apa, anya, mama, tesom meg en.
Volt kulon szobam gyerekkent egy ideig es a tesom a mamaval volt egy szobaban de aztan a szuleim ugy dontottek, hogy mama lesz egyedul a szobaban, mi meg osztozunk egy szoban. Borzaszto volt... tesom allandoan szamitogepezett hajnalig, reggel nem ment ki oltozni a furdobe hanem velem kiabalt hogy menjek ki a szobabol.
Aztan kb 18-19 evesen lett megint sajat szobam.
Mar nem lakok a szuleimmel es a felesegemmel van kozos szobank.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!