Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnék elköltözni?

Hogyan tudnék elköltözni?

Figyelt kérdés

Szlovákiában élek, 24 éves vagyok. Most szűnt meg a munkahelyem, és elhatároztuk az unokatestvéremmel, hogy Győrbe költözünk, ugyanis sokkal több a munkalehetőség, ráadásul önállósodás céljából is. Viszont!

A családi helyzetemről annyit, hogy apummal élek, ő nevelt fel. És nem nagyon akarja elfogadni, hogy már felnőttem. Még nem szóltam neki a tervemről, de már előre látom és hallom a reakcióját: "minek akartok odaköltözni?" "Miből akartok odaköltözni?" "Úgysem sikerülne" stb, stb stb.

Nem fogadja el az érveléseimet, mindig csak az a jó, amit ő tapasztalt, amit ő tud. Azt gondolja, hogy ő nagyon ismer engem, de sajnos ez nincs így. Viszont nekem eszem ágában sincs itt maradni, gyűlölöm a szlovák nyelvet is, nem is nagyon beszélem, Győrben meg mindig sokkal jobban éreztem magam, akárhányszor ott voltam.

Mi lenne a jó megoldás?

2019. márc. 26. 10:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
57%

Van tőkéd felhalmozva?

MINIMUM 150-200 ezer ft???

Ha nincs, akkor el se indulj!

2019. márc. 26. 10:53
 2/13 anonim ***** válasza:
Ha van 500-600 ezer forint a zsebben, akkor hajrá. Ennyi viszont kell az induláshoz, hiszen gondolom albérletbe szándékoztok menni. Az Győrben alsó hangon 150 környékén mozog, és szinte mindenhol 2 havi kaució+első havi lakbér kifizetêse a feltétel.
2019. márc. 26. 11:26
 3/13 A kérdező kommentje:
Fél misi nincs, de gondolom mások is megoldották valahogy. Nem hiszem, hogy akinek hirtelen kell elköltöznie van a zsebében 500-600 ezer forint.
2019. márc. 26. 11:57
 4/13 anonim ***** válasza:

" És nem nagyon akarja elfogadni, hogy már felnőttem."

Nos, a kérdésedből nem derül ki, hogy felnőttél - íme, bizonyítsd be :-)

Felteszek Neked néhány kérdést, válaszold meg.

-milyen képzettséged, végzettséged van, amivel el tudnál helyezkedni?

-milyen munkát végeznél?

- elgondoltad-e, hogy hol fogtok lakni?

- ha albérletre gondoltál, akkor tudod-e, mennyibe kerül egy albérlet és hogy min. 2 havi kauciót le kell tenni?

-ismered-e a magyar élelmiszer árakat, tudsz-e viszonyítani, hogy mennyi kajapénz kell egy hónapban?

Ha lehet, itt válaszold meg ezeket a kérdéseket és akkor kiderül, hogy jók-e az elképzeléseid vagy sem?

2019. márc. 26. 12:34
 5/13 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló:

1, középiskolai végzettségem könyvelő, van egy diplomám is, aszerint óvópedagógus vagyok

2, igazából bármilyen munkának örülnék, gyárba is simán elmennék. Egy a biztos, óvónő semmi pénzért nem szeretnék lenni, majdnem két évig dolgoztam a szakmámban, és rájöttem, hogy ez nem nekem való. Viszont napközis tanár, vagy nevelőnő simán lennék. Vagy akár irodai munka, gyári munka, bármi jöhetne.

3, igen, átgondoltuk, albérletbe mennénk először is, tisztában vagyok azzal is, hogy mennyi pénzt kéne letenni

4, párom magyarországi, így elég sokat tartózkodom az országban, meg hát azelőtt is sokat jártunk oda vásárolni, így természetesen tisztában vagyok az árakkal

2019. márc. 26. 13:33
 6/13 anonim ***** válasza:
Egyik mondatod üti a másikat. Azt írod, nincs annyi pénzetek, hogy kifizessetek egy albit, utána meg, hogy albiba mennétek, és tisztában vagy vele, mennyibe fáj. Akkor, hogy tervezted?
2019. márc. 26. 13:39
 7/13 A kérdező kommentje:
Én azt írtam, hogy nincs fél millióm. Annyi viszont van, amiből el lehet indulni. Főleg, ha mindketten összetesszük, amink van. Írtam felül, hogy nem egyedül tervezek költözni. Tehát a költségek is feleződnek.
2019. márc. 26. 16:12
 8/13 anonim ***** válasza:

Hát igen, tényleg vannak dolgok, amik ütik egymást...

Könyvelőként ugyan találhatnál irodai munkát, csakhogy gondolom, Szlovákiában végezted a sulit, a szlovák jogszabályokat, stb. tanultátok. Nem tudom, könyvelőként dolgoztál-e, de gyanítom, hogy nem - és ez a nagyobbik baj.

Napközis tanár? Nettó 130 ezerért? Hát, abból nem nagyon fogsz tudni "ugrálni" albérlet mellett... Főzni tudsz?

2019. márc. 26. 16:41
 9/13 anonim ***** válasza:

Szerintem már közöld apukaddal, hogy legyen ideje feldolgozni.

A fél misi tartalék viszont tényleg kell, egy albérlet +2-3 kaució +az első hónap, amikor még nem kaptok fizut simán elvisz ennyit. Inkább több legyen, mint kevés. De egyébként menni fog, rengeteg munka van Győrben és egész jó bérért.

2019. márc. 26. 17:03
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :) Igen, tudok főzni. Az már biztos, hogy nem fogok itthon maradni, már csak erőt kell gyűjtenem, és az apám elé állni, ami nem lesz könnyű. Apukám nem egy könnyű eset.
2019. márc. 26. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!