Mitől sérülhet a korai anya-gyerek kapcsolat?
Sokat kiabál vele az anyja.
Rendszeresen veri vagy veréssel fenyegeti az anyja.
Félelemben tartja az anyja.
Sokat kritizálja az anyja.
Ha fél valamitől, nem nyugtatja meg az anyja, hanem ideges lesz tőle.
Túl kevés ölelést, simogatást kapott az anyjától.
Anyja azt érezteti vele, hogy teher, kolonc, szívesen megszabadulna tőle.
Csecsemőkorában anyukája sokszor és sokáig hagyta sírni.
Nem, vagy nagyon rövid ideig volt szoptatva, és anyukája más okból nem vette a mellére. (Vagyis kevés volt a testi kontaktus közöttük.)
Hideg-rideg anyja van, aki - ha szereti is - de képtelen azt kimutatni.
Anyukája hosszabb ideig távolt volt tőle csecsemőkorában (pl. kórházi ellátás miatt).
Minden igaz, amit fentebbi válaszolók leírtak.
Az is igaz, hogy ha valaki napi szinten erre gondol és szinte tobzódva ebben az érzésben újra és újra kiírja kérdésbe, majd válaszolóként is hozzászól az általa kiírt kérdéshez, a feldolgozásban ez nem segít, ebben 100%-ig biztos vagyok.
Szakember segít, de ilyen "minden nap visszaidézem" módszerek nem.
#8: Ez volt az első kérdés, amit ebben a témában írtam ki. Én szerető családban nőttem fel, ezért nem igazán tudtam elképzelni, hogy mit takar a "korai anya-gyerek kapcsolat sérülése" kifejezés, ezért írtam ki a kérdést.
A többieknek köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak, mostmár valamivel tájékozottabnak érzem magam.
6 éves kor alatt azért nagyon de nagyon durva dolgonak kell történni, hogy a gyermek így érezzen.
Mert 6 éevs kor alatt a gyermeknek nagyon fontos egy kötödö kapcsolat, pont ezért is lehet 6 év alatti gyerekeket bántalmazi könnyedén mert ök még egy mérgezö, gonosz szülöt is szeretnek ebben a korban. Megprobálnak megfelelni neki, megprobálnak minden, hogy szeressék öket, mert a természet úgy alakította ki a kisgyereket, hogy az elsö 6 évben a túlélés érdekében kell egy gondoskodó személy.
Vagy is egy 5 éves gyereknél talán akkor tud ez kialakulni, ha gyerek valahonnan ismeri a szeretet, gondooskodo kapcsolatot(pl apa, vagy nagyszülö) és az anyával ezt viszont nem látja. Vagy is van össze hasonlítási viszonya.
Ha ilyen nincsen 6 éves kor alatt a személyisége egy embernek nem olyan fejlett, hogy képes legyen elviszonyítani a rossztól. neki ez természetes ha csak olyat lát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!