Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit javasoltok ebben a...

Ti mit javasoltok ebben a balhés családi helyzetben?

Figyelt kérdés
Menyasszony vagyok, idén esküszünk. Szüleim elváltak. Édesanyám mindenben támogat minket. De a sztori többi részére nem nagyon tudjuk a megoldást, hátha kívülállóként jobban látjátok. Apám 25 évig nem igazán töltötte be az apa szerepet, értsd, sehogy. Most, hogy esküszünk, mindenbe bele akar szólni úgy, hogy még az esküvő időpontját sem tudja, pedig már 3x elmondtuk neki. Anyagilag nem fog támogatni. Van neki egy új barátnője fél éve, akit még be sem mutatott sem nekünk, sem öcsémnek,de az esküvőre meg KELL hívni. Apám mindig is mocskolta anyámat, ez most sincs másképp, holott eddig semmiben nem segített, sőt, amikor kórházban voltam, egy hónapig fel sem hívott, elvan az új nőjével. Anyukája, nagymamám, szintén ellenünk van, mert az ő lánya, keresztanyám és családja nem lesznek meghívva, mert mióta élünk, szarnak a fejünkre. Mi próbáltuk felvenni velük a kapcsolatot, de csak a mocskolódást kaptuk onnan is. Szóval arról a részről mindenki szerepelni akar, de eddig senkit nem érdekelt, mi mit szeretnénk. Mamám annyit nem kérdezett, hogy vagyunk, csak a lányát nyomatta. A kérdésem, hogy ti hogy csinálnátok? Kis létszámú esküvő lesz, kb. 30-35 fő, mit tegyünk, hogy ne legyen balhé? Ne hívjuk meg őket, vagy csak a szertartásra? Anyukám is tart ettől, mert már őt is nagyon sok mindenben bántották és most minket is. Konkrétan úgy beszéltek velünk, mint egy kutyával, amikor megtudták, hogy nem úgy lesz az, ahogy ők akarják, ráadásul a vagdalkozáson kívül semmi nem érdekli őket. Szép meghitt esküvőt akarunk, nem szívesen látjuk azok után őket, hogy a lelkünkbe gázoltak. De csak az apám, meg mamám. A nőről nem nyilatkozok, sosem láttam.

2019. márc. 10. 19:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ismerem a helyzetedet, nekem is ilyen apám és a családja. Tudom milyen nehéz, mikor a saját véred bánt és még ezek után is szereted. De erősnek kell lenned. Ez a te napod, pontosabban a ti napotok. Én a helyedben meghívnám őket a szertartásra, de csak oda. Ott nem zavarnak senkit sem, aki pedig emiatt puffog annak oda sem kell jönnie. Néhány ember nem ért másból, csak ha ultimátumot adnak neki és rögtön észbe kapnak. Mindenkinek el kell mondani, hogy te mész férjhez nem ő, majd a saját esküvőjét szervezze meg olyanra amilyenre akarja, ha meg már volt akkor se la vie, volt már esélye dirigálni. Ez vonatkozik mindenkire, mindegy hogy rokon vagy barát. Itt és most csak te és a párod fontos.

Sok boldogságot kívánok az házasságodhoz előre is! :)

2019. márc. 12. 19:22
 12/12 anonim ***** válasza:

Azon kívül hogy megcsinált téged, miben nyilvánul meg hogy az apád az apád? Nagyanyád detto.

Apám az én esküvőmön se volt ott, a húga szintén. Mi napunk, tudtam hogy nem fognak tudni normálisan viselkedni, szóval inkább megspóroltam az idegeskedést.

A szertartásra se hívnám meg őket, az ilyen primitív, önimádó emberek még ott is képesek lennének cirkuszolni. És ne felejtsd el, hogy ez nem csak a te esküvőd. A párodét is tönkreteszed, megaláznád őt és magadat az ő családja előtt is, ha meghívnád ezt a csürhét.

Mert hidd el, az ilyenek két percig se maradnának csendben.

Tegyél magatoknak egy szívességet és ne hívd meg őket. Se apádat, se az öreglányt. Reméld, hogy tényleg fogalmuk sincs az időpontról és a helyről és nem csak plusz megalázás miatt tesznek úgy.

2019. márc. 13. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!