Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Belefér "gyászból" lerészegedn...

Belefér "gyászból" lerészegedni évente egyszer?

Figyelt kérdés

A nővérem és a sógorom 14 éve haltak meg 2005 nyarán autóbalesetben.

A nővérem 25 éves volt, a sógorom 26, 1 éve voltak házasok.Mindkettőjük előtt nagy jövő állt, és már fiatalon is jól ment nekik, sokra vihették volna.

A sógorom azonnal meghalt, a nővéremet még újraélesztették kétszer is, de nem volt értelme, ha túl is élte volna egészen biztos,hogy mozgássérült lett volna, és valószínűleg értelmi fogyatékos is.(bár ezt nem tudták megmondani akkor)

Olyan súlyos fejsérülése volt,hogy apukám nem ismerte fel elsőre.

Mivel gépekkel tartották életben az orvosok teljes egyetértésével úgy döntöttek a szüleim, hogy elengedik.Azt mondták,hogy még lehet,hogy harmadjára, talán negyedjére is újra tudják majd éleszteni, de ötödjére már nem biztos.

Nehéz volt, de rendeződött az életünk, apukám most 59 éves, és amióta meghalt a nővérem minden egyes születésnapján (a nővéremén) öntudatlanra issza magát, és bár nem agresszív, de teljesen más, félelmetes a viselkedése.

Mindig szabadságra megy ezen az egy napon azért,hogy reggeltől estig igyon, úgy hogy év közben még alkalmakkor sem iszik, szilveszterkor is maximum egy pohár pezsgőt.

Általában egy pohár töménytől már rosszul van, de a nővérem születésnapján nincs megállás.

Az a "nagy bánata", hogy belegyezett abba,hogy lekapcsolják a nővéremet a gépekről, mert szerinte azért jött vissza kétszer is, mert élni akart.

A nővéremet ismerve, ő biztos,hogy nem akart volna úgy élni ahogy ezután a baleset után kellett volna.

Az év többi napján azt mondja,hogy tudja,hogy ez volt a legjobb döntés, és hogy butaság volt leinnia magát, meg hogy többet nem fogja ezt csinálni, de mindig megcsinálja.

Ha nem itthon akkor elmegy, és este jön haza totál részegen (vagy épp hazahozza valaki)

Volt,hogy aznap direkt elmentünk vele kirándulni, ő vezetett, és ebéd után a pultnál kikért egy felest, nem titkolta előttünk sem, mondta,hogy muszáj volt.

Aztán hazajöttünk, és leitta magát.

Régebben féltünk,hogy alkoholista lesz, de az év minden napján olyan mint lenni szokott, nem zugivó, visszautasít minden alkoholt akkor is ha lehetősége van inni.Ha erőltetik sem fogadja el.

Viszont kicsit aggódom miatta, és félek,hogy baja lesz, hogy elütik majd részegen, hogy baj éri.

Anyukám is mondta, hogy ne csinálja mert baja lesz, erre meg azt mondja,hogy akkor legalább vigyázhat a lányára egy másik életben, ha már ebben nem sikerült.

De ilyen butaságokat csak részegen mond, és azért van benne valami,hogy a részeg ember nem hazudik.

Neki bűntudata van emiatt, hibásnak érzi magát, pedig nem tehetett volna semmit.A sógorom mindig normálisan vezetett, megbízható ember volt, aznap hibázott.

Ha józan akkor egészségesen látja a történteket, és arra amiket részegen mond azt feleli,hogy ne foglalkozzunk vele olyankor mert részegen meghülyül.

Egyszer volt pszichológusnál, többet nem akart menni.

2019. febr. 22. 17:55
1 2
 11/20 Andizsuzsi ***** válasza:
38%

Már megint egy troll történet, aminek felültek a válaszolók.

"belegyezett abba,hogy lekapcsolják a nővéremet a gépekről"

Gépről csak agyhalottat lehet lekapcsolni, aki már nem él, a gépek csak működtetik a testét addig, amíg ki nem derül, hogy a szervei felhasználhatóak-e transzplantációhoz. Kómában lévő, de agyi aktivitást mutató beteget nem kapcsolnak le, Magyarországon nem engedélyezett az eutanázia.

2019. febr. 22. 19:56
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is ez belefér, vigyázzatok rá aznap, mert megakadályozni úgy tűnik nem lehet. Szakember segítségét is kérhetitek emellett, de talán Ő mindig így fog gyászolni, és ez nem biztos, hogy baj. Csak az a fontos, hogy legyen mellette valaki aki figyel rá.
2019. febr. 22. 19:56
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon utálom a részeg embereket, de a történetet elolvasva maximálisan belefér. Ezt feldolgozni talán soha nem lehet.
2019. febr. 22. 20:31
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsétlen ember, csoda hogy meg nem őrült. Sosem akarom messziről sem megtudni, milyen lehet gyermeket eltemetni, de én őszinte leszek meg tudom érteni. Jogos hogy aggódtok érte, és ha csak a biológiát nézzük tényleg nem egészséges amit csinál, de nagyon erős ember lehet ha az év 364 napján egyébként tartja magát, adott esetben stabil támasza a családnak. Ez a nap "jár" neki, attól hogy férfi, biztosan hatalmas fájdalommal küzd. Ha megoldható, vigyázzatok rá aznap, esetleg ha otthon iszik, figyeljétek hogy gyógyszert ne vegyen be rá, de hagyjátok. Véglegesen valószínűleg sajnos úgyis csak a halálakor nyugszik meg.
2019. febr. 22. 22:35
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert úgy megoldódik a gond, eltűnik a gyász, ha aznap iszik? Én úgy lennék vele, hogy csinálja csak, bár ez nem megoldás, szakember kéne.
2019. febr. 23. 06:26
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha az en gyerekem halna meg es meg nekem kéne dönteni hogy maradjon a gépen vagy kapcsolják le...nagyon sajnálom apukad.
2019. febr. 23. 09:52
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nem bírom a piásokat, de ebben az esetben egy évben egyszer belefér.

De talán jobb lenne szakember segítségét igénybe vennie a gyász feldolgozásához.

2019. febr. 23. 11:40
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy szülőnek az élete legnagyobb fájdalma, ha ne adj Isten, de a gyerekét elveszti, sosem lehet feldolgozni, ha "túlélik" a fiúkat, lányukat. Én megértem, sokan masszív alkoholistává válnak, elhagyják magukat, ennél sokkal-sokkal rosszabb is lehetne.

Azt nem mondom, hogy neked is kéne innod vele, de talán valami alkoholmentessel becsatlakozhatsz arra a napra, szabit kérve bárhonnan és támogatni, hogy ne legyen egyedül egy ilyen nehéz napon.

Részvétem a családnak, nagyon szomorú tragédia.

2019. febr. 23. 16:29
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, végigolvastam mindent.

Döbbenetes,hogy még ebben is kamu kérdést látnak egyesek, nem tudom elhinni,hogy bárki kiírna ilyet pusztán szórakozásból.

Annyiban igazatok van,hogy egy-két részletben hazudtam pont azért,hogy ne lehessen felismerni a történetünket, nem szeretném ha egy idetévedt ismerős tudná ezeket apukámról.

(időpontokban, és életkorokban van a hazugság a történet lényege igaz - ezeken azért változtattam mert a google is ad rá találatot valós adatok mellett)

Tudom,hogy nem olvassák olyan sokan az oldalt, de sosem lehet tudni.

Régóta szerettem volna kiírni a kérdést, ismeretlen emberek véleményét megtudni akik nem elfogultak apukámmal szemben.A válaszok többsége valódi segítséget jelentett nekem.

2019. febr. 23. 18:16
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Apukád az év minden napján nagyon szenved a történtek miatt, ezek az érzések a nővéred születésnapján sokkal erősebbek. Ha egyébként nem iszik, belefér, bár nem a legjobb módja annak, hogy megbirkózzon a gyásszal.

Azért jó, ha van legalább egy nap az évben, amikor kiengedi a gőzt, mert ha nem tenné, egyre csak gyűlne benne a fájdalom, majd egyszer "robbanna", és ki tudja, ez mivel járna...

Évi egy lerészegedés az egészségén nem fog rontani, de nem árt, ha valamelyik családtag vagy egy barát vele megy aznap, és vigyáz, nehogy baja essen.

2019. febr. 24. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!