Miért ennyire negatív anyukám a munkámmal kapcsolatban, miért akar visszahúzni?
Frissdiplomás pályakezdő vagyok.
Anyukám rettentő negatívan áll a munka-kérdéshez.
Egyetem alatt 2 évig dolgoztam egy helyen részmunkaidőben. Persze elsőként rákérdeztem, hogy ott maradhatnék-e teljes munkaidőben, de nincs keret +1 teljes munkaidős kollégára. Így hát elkezdtem keresni más állást, párnapon belül találtam is egy elég jó ajánlatot, jelentkeztem, behívtak interjúra. Ezt meséltem anyukámnak, ő az egészre csak annyit reagált, hogy sopánkodni kezdett, hogy mennyire rossz, hogy nem vesznek fel az előző helyre, milyen kár, mennyire szomorú emiatt. A jó hírt mintha meg se hallotta volna.
Megvolt az interjú, mesélem utána anyukámnak, hogy jól sikerült, valószínűleg felvesznek, blablabla, elsőre határozott idejű szerződést kapok, utána 99,9% eséllyel változik határozatlanra. Ismét: teljesen ignorálta azt, hogy jól sikerült, csak pánikolni kezdett, hogy csak határozott idejű, te jó ég, mi lesz velem!
Ha élőben vagy telefonon beszélek vele erről a témáról, akkor mindenre sóhajtozás, hümmögés, siránkozó hangnem és arckifejezés a válasz. Ha írásban értesítem valamiről, mindig szomorú/sírós smiley, és/vagy "..." a válasz.
Folyton ajánlgatja (már az egyetem kezdete óta), hogy beszervez a gyárba ahol dolgozik, gépkezelőnek, mert hogy az "biztos lenne".
Most az álláskeresésem terén MINDENBEN a rosszat látja, mindenen pánikol, siránkozik. Már nincs is kedvem elmesélni neki a fejleményeket...
Mintha elhatározta volna, hogy elveszi a kedvem az egésztől.
Miért csinálhatja ezt? Miért ennyire negatív?
Találkozott már más is ilyesmivel? Mit kezdjek vele?
/Hozzá tartozik, egyéb területeken általában pozitív hozzáállás jellemzi, nem egy aggódós, mindenben rosszat keresős típus, ezért is furcsa./
A komcsi érában szocializálódott, ahol 17 évese bement a gyárba a szakmunkás és nyugdíjig/haláláig ott melózott/rabszolgáskodott.
Akkor ez volt a menő karrier a proliknál.
Vannak akik képtelenek a szolga szemléletből kinőni.
Tojd le!
Ahogy előttem írták ő úgy gondolta, hogy elmész tanulni, majd utána hazaköltözöl, besegítesz a háztartásba, stb. Azért akar mindig ott a közelben munkát szerezni neked.
Hiába mondják, a szocializmus felnőtt generáció valamiért hátba szúrásnak érzi, ha a gyerekük nem marad ott nekik segíteni állandóan. Anyádnál is ez kezd kijönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!