Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem értem anyámat! Ilyenkor...

Nodiggity202 kérdése:

Nem értem anyámat! Ilyenkor mi a teendő, ha ezt mondja?

Figyelt kérdés

Tudom, lehet, hogy pitiáner dolognak fog tűnni, de van egy anyajegy az arcomnál. Ha jól eltakarom a hajammal, kb csak a fele látszódik, de borzasztóan zavar esztétikailag, egyszerűen egyáltalán nem tudtam megbaratkozni vele az évek során.

Édesanyámnak említettem többször is, hogy hadd vetessük le, egy ideig úgy tett, mintha beleegyezne, viszont most meg elkezdett szekálni, hogy ő fél a bőrgyógyászoktól, hogy azzal az anyajeggyel semmi baj nincs... stb és nagyon szomorú vagyok. 16 evemet ugy kellett leéljem, hogy ott van az arcomon, közöltem vele hónapokkal ezelőtt, hogy vetessük le, és most meg kifogásokat keres.

Mit tegyek?

2019. febr. 11. 21:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
19%
Kiscsillag, pontozz le mindenkit, aki anyádnak ad igazat... akkor mi a szent sza..rért teszel fel kérdést, ha már úgy is döntöttél?
2019. febr. 12. 11:23
 12/14 anonim ***** válasza:
72%

#5: "testverem a kezfejerol egy teljesen atlagos es szabalyos anyajegyet vetetett le erre a gyokerebol amit valoban egy barbar doki csinalhatott sikerult egy daganatnak kijonnie"

Ez nem így működik. Az a daganat már ott nőtt, nődögélt, tehát ha nem veszik le az anyajegyet, akkor is megtalálták volna rajta, csak később.

Annyi igazságod van, #5-ös, hogy ha daganat van benne, akkor nagy hiba a közepébe belevágni, mert szétkenődhetnek a daganatos sejtek és a környezetében is azonnal szaporodnak tovább. Viszont, ha később veszik észre, az is növeli az áttét kockázatát (ami nagyon lecsökkenti a gyógyulási esélyeket).

Kérdező egy szóval sem írta, hogy mekkora és mennyire feltűnő az anyajegye. Nem mindegy, hogy tenyérnyi sötétbarna foltról van szó, vagy egy milliméter átmérőjű halvány pöttyről.

Bőrgyógyászhoz mindenképp célszerű elmenni, mert bizonyos anyajegyekből a bőrrák legveszélyesebb fajtája (melanoma) fejlődhet ki. Ha ilyen anyajegyed van, kérdező, akkor maga a bőrgyógyász fogja javasolni a levételét, és ezt mindenképp tegyétek meg (remélhetőleg az ő véleményével anyukád sem ellenkezik). Ha nem ilyen, tehát pusztán esztétikai kérdés, akkor lehet, hogy célszerűbb megvárni a felnőtt kort, ill. megkérdezni a bőrgyógyászt, hogy ha levetetnéd, a helyén mi látszana. Ahogy #10-es írta, lehet, hogy anyajegyed nem lesz, de sokkal csúnyább lesz a végeredmény.

Ha csupán esztétikai kérdés, azért is érdemes lenne várnod, mert maszek klinikák foglalkoznak lézeres anyajegy levétellel. Érdemes ennek is utána járnod, csak persze ez nem olcsó, tehát úgyis eltelik néhány év, mire összespórolod a rávalót.

Az, hogy a bőrgyógyászok között béna, barbár is akad, ez nevetséges érv. Rossz sebész, rossz szülész is akad, de ha sérved van, akkor meg kell operáltatnod, ha gyereket akarsz, akkor meg kell szülnöd. Kérdezz utána ismeretségi körödben, kit ajánlanak. Ha valakit jónak tartanak, de hosszabb nála a várólista, válaszd te is őt és várd ki.

2019. febr. 12. 13:36
 13/14 A kérdező kommentje:

Kiscsillag, kedves 11-es, senkit nem pontoztam le. Sajnos nem sikerült lehúznod a szintedre.

Tovabbi szép napot! ;)

2019. febr. 12. 19:29
 14/14 anonim válasza:
Ne hallgass azokra, akik arra bíztatnak, hogy anyádnak van igaza. Ez a te arcod, a te tested, ha nagyon zavar, akkor győzd meg, menj, vetesd le
2019. márc. 10. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!