Hogyan függetlenítsem magam apámtól?
Figyelt kérdés
26 éves vagyok, egyetemre járok. Az a helyzet, hogy egyszerűen félek önálló életet kezdeni, kvázi gyerekként élek itthon. Az eddigi tanulmányi választásaimmal abba az életútba illeszkedtem, amit az apám szánt nekem. Ő nagyon erősen szeretné, ha a nyomdokaiba lépnék abban, amit csinál, én azonban nem igazán erre vágytam soha, de nem is éreztem azt nagyon, hogy lenne választásom. Teljesen ebbe nevelkedtem bele. Nagyon szorongó alkat vagyok, és egyre megkeseredettebbnek, kilátástalanabbnak érzem magam. Mintha nem a magam életét élném. Állandóan olyan döntéseket hozok, amik nem jók nekem. Viszont valamiért rettegek a saját élettől, mindig az jut eszembe egyből, hogy egyedül fogok maradni, és nem fog sikerülni, ha saját elképzelés szerint kezdek el élni. Valahogy agyonnyom a jövő terhe, bármerre is nézek, túlságosan belém ivódott az, hogy instant sikeresnek kell lennem. Most már kb. ott tartok, hogy nem akarok semmi mást, csak eltűnni egy harmadik világbeli országban, és csövezni, hogy ne kelljen foglalkoznom semmivel... hogy jöhetnék ki ebből az állapotból? Érzem, hogy rengeteg energia van bennem, de olyan vagyok, mintha valami élőhalott lennék. És úgy érzem, tartozom az apámnak.2019. febr. 2. 21:18
1/7 A kérdező kommentje:
Nem írtam le a lényeget, ami az, hogy maga az egyetem, amire járok is egy olyan választás, ami inkább a szüleimnek szól. Valójában most sem azzal foglalkozom, ami örömet okozna.
2019. febr. 2. 21:18
2/7 anonim válasza:
"26 éves vagyok, egyetemre járok" Mit tanulsz, mennyi idö mulva végzel, milyen elhelyezkedési lehetöségeid vannak?
3/7 A kérdező kommentje:
Lényegtelen, mit tanulok, csak annyi, hogy egy elég speciális, szűk tudományterület, és nem ebben szeretnék elhelyezkedni. Teljesen más érdekel. A dilemmám most az, hogy hogy kezdjem kvázi újra az életem úgy, hogy merjek saját életutat tervezni magamnak, és ne járjak úgy, hogy 35 évesen rájövök, hogy csak egy szürke egér vagyok, aki soha egy napot se foglalkozott olyannal, ami boldoggá tenné. Egyszerűen nem érzem magam szabadnak, pedig elvileg az vagyok.
2019. febr. 2. 21:37
4/7 anonim válasza:
" A dilemmám most az, hogy hogy kezdjem kvázi újra az életem úgy, hogy merjek saját életutat tervezni magamnak,"
Igen.
5/7 A kérdező kommentje:
Lehetne, hogy kicsit bővebb válaszokat kapjak, ha már ennyit írtam magamról?
2019. febr. 3. 13:06
6/7 anonim válasza:
Ha már ennyi emergiát meg időt belefeccöltél, szerintem diplomázz le ott ahol most vagy. Ezer mas dolgot is fogsz tudni makd csinálni. Sok ember nem dolgozik azon a területen amit elvégzett. Később munka mellett még tanulhatsz mást. Nem írtad hogy dolgozol e. Én biztos ráállnék a spórolásra. Amíg otthon laksz tudsz félretenni, hogy tudj majd önállóan élni. Állj egy kicsit a sarkadra, a kéretlen tanácsokat engedd el. Keress melót, rakj félre, barátkozz, legyen társaságod, így könnyebb lesz leválni a szüleidről.
7/7 anonim válasza:
Egyetértek az előzővel. Ha most kiszállsz az egyetemről, nem biztos, hogy valaha is találsz olyasmit, ami tetszene. NEM kell azt csinálnod a diploma után, amit itt tanultál. Magában az, hogy van egy diplomád, alkalmassá tsz rengeteg munkára. Ennyi idősen ne kezdj mindent elölről, ha nincs is igazán mit. Ennek köss a végére egy csomót, az lesz az oklevél, utána táncolj el a munkakeresésnél egyéb irányba, pl. használd a nyelvet, amiből úgyis kell, hogy nyelvvizsgáss a diplomádért. Fordítóként egész tűrhetően lehet keresni, semmi speciális egyéb tudás nem kell hozzá. Rengeteg a lehetőség, csak nem ismered őket egyelőre. És menj szakemberhez,pszichológushoz, aki megtanít önmagad értékeire. Apáddal nem kell mindent közölnöd arról, amit épp csinálsz, sőt, minél kevesebbet tud, annál jobb. Le kell válnod róla, nem összeveszni, cvsak kibújni az akarata alól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!