Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket mennyire vertek a...

Drazicc kérdése:

Titeket mennyire vertek a szüleitek? Szerintetek ami velem történt átlagos, vagy nem lett volna szabad megtörténnie?

Figyelt kérdés
Szüleim, főleg anyukám rendszeresen vert. Nem mondom, hogy ok nélkül, de kisebb kihágásért vagy szemtelenségért gyakran vert deszkadarabbal, válfával vagy szíjjal. Életemben kétszer vérzett az orrom ilyen miatt. Én egy olyan fajta ember vagyok aki magában tartja a dolgokat és tinédzser koromban elkezdtem kisebb állatokat bántani, miközben azokat a szófordulatokat használtam amit anyám amikor vert. Most felnőttkoromra iszonyatosan nagy bűntudatom van ha visszagondolok mit tettem, és rossz érzés fog el ha arra gondolok hogy vertek miközben egy védtelen kigyerek voltam.
2019. febr. 2. 15:30
1 2
 1/19 Metionin ***** válasza:
93%
Az ilyen sajnos gyakoribb mint gondolnánk, de ettől függetlenül nem normális. Engem is ütött rendszeresen, tépte a hajam, pofozott vagy beleverte a fejem a falba, asztalba. Volt hogy lelökött a lépcsőn. Pedig még csak rossz sem voltam, simán a napi feszültséget vezette le rajtam. Aki ilyen családból jön, sokszor követi ugyanezt a mintát a saját gyerekeinél is, pedig belül elítéli a verést. Szerintem ez nyilvánult meg nálad is, csak állatokkal. Tekintsd figyelmeztetésnek az élettől és próbáld ezt feldolgozni és ha valaha szeretnél gyereket, csak akkor tedd ha úgy érzed hogy meg bírod állni verés nélkül.
2019. febr. 2. 15:37
 2/19 anonim ***** válasza:
87%

Sok hülyeségei voltak a szüleinknek, de egyik sem tettlegeskedett.

Arra semmi nem indok. Semmi.

Mégha egy gyors figyelmeztető füles elcsattan, az egy dolog, de deszkadarabbal(???) válfa, szíj? Jó hogy nem baseballütővel egyből.

2019. febr. 2. 15:44
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Engem is vert anyám mindenfélével. Mások előtt is gyakran. Ha a gyerekkoromra gondolok, akkor mindig ezek jutnak eszembe.

Az állatokat viszont sosem bántottam, sőt nagyon szerettem őket és ez a mai napig is igy van. Tisztában voltam vele, hogy milyen rossz az amikor vernek, igy nem állt szándékomban bánatni mást, főleg nem egy állatot.

2019. febr. 2. 15:48
 4/19 A kérdező kommentje:
Igen én is nagyon szeretem az állatokat, nagyon összeszorul a szívem ha visszagondolok, annyira visszamennék az időbe, hogy megváltoztssam...
2019. febr. 2. 16:05
 5/19 anonim ***** válasza:
44%
A szűlőnek Az a dolga hogy tanitsa a gyerekét,Hogy Ne éljen később rossz életet,De ez egyáltalán nem normális hogy Deszka darabbal űtnek!Később ezért lessz a gyerek erőszakos mert azt mutatták neki a szűlei'Pl:ha egy gyerek rosszat csinál és ien szinten verik a szűlei,Akkor a gyerek ezt magába vési és ő is igy fogja elintézni a dolgokat,Erőszakkal!Szerintem családi pszhiologus kellene!Mert később nagyobb baj is történhet.
2019. febr. 2. 16:06
 6/19 anonim ***** válasza:
45%
Utolso vagyok,Engem is vertek a szűleim,De nagyon ritkán,Inkább apám édes anyámat verte A szeműnk láttára,Később mikor nagyobb lettem énis vertem a suliban mindenkit,Folyton a panasz jött rollam,Aztán 20 éves koromba belekeveredtem A bűnözésben,Aztán psziologus lett a vége...Aztán végűl rendbe jött minden A szűleimtől elkőltöztem családom van és boldog életet élek,Nagyon ritkán tartom a kapcsolatot a szűleimmel,De csak azért mert mégis a szűleim.
2019. febr. 2. 16:12
 7/19 anonim ***** válasza:
0%
Amugy irj privátba Rengeteg hasznos tanácsot fogok neked adni,Szintén utolso vagyok!
2019. febr. 2. 16:14
 8/19 anonymousreview60 ***** válasza:
83%

1. Nem te vagy a hibás. A rajtad végrehajtott erőszak csattant az állatokon.

2. Nem kellemes, de jó, hogy bűntudatot érzel. Eszerint nem lettél szociopata.

3. A lényeg: Terápiára van szükséged. Barát is segíthet akár, de őszinték szólva, ide pszichoterapeuta kell.

4. A gyermekvállalás előtt ésszerűen bizonyosidj meg, hogy nem leszel gyerekverő.

2019. febr. 2. 16:31
 9/19 anonim ***** válasza:
83%

Mindenképpen keress fel pszichologust! Hidd el jót tesz!:)

Nálunk anyám csak engem vert öcsémet soha, ő volt a szent. Mondjuk ma is így van ez. Én születésemtől fogva fekete barány vagyok a családban, pedig semmi okuk nincs rá.

Egyszerű testvéri megkülönböztetés amit csinálnak, múltszázadi godolkodással, hogy csak a fiú gyermek a jó.

Egy értelmiségi, közeposztálybeli családról van

szó. Tehát szegénységről szó se volt.

Sokszor kaptam hidegzuhanyt, porszívócsővet, serpenyővel verést, rizsen térdelést...suliba sokszor mentem szakadtan, öcsémen midig új cipő/ruha/iskolatáska volt. Én a 8 általánost 1db toll tartóval csináltam végig...Míg vannak akik 1 évben 2őt is felemésztenek.

A kötelező úszás órákon olyan gagyi kinais fürdőruhám volt, ami átlátszott és kopottas volt, még a tanár is nézett...de senki nem szólt soha a gyámügynek vagy valami. Pedig talán nem így alakult volna az életem, még intézetben is jobb lett volna.:(

A nagyszülök a mai napig is verbálisan próbálnának terrorizálni, ezért kb évi 1x beszélek velük, persze öcsémmel se jó a kapcsolatom gyerekkortól érthető okból.

anyám meg nem emlékszik kb semmire...vagy csak nem akar.

Ciki vagy gáz, de én azt a nyugalmat várom, amit a temetésük után fogok érezni.

2019. febr. 2. 16:41
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Annyira sokat mondó ez a kérdés: Mennyire vertek? Tehát nem is az a kérdés, hogy vertek-e, vagy sem, hanem az, hogy mennyire. :(

Rajtam apám eltörte a fakanalat (persze bizonyára a fakanál volt már gyenge), anyám volt, hogy belém rúgott (olyan karatésat).

Sajnos én is rúgtam bele kamaszként a közepes termetű kutyánkba. Az a kutya szerintem sosem bocsátott meg nekem, pedig később nem bántottam.

A sors úgy hozta, hogy nem lehet gyerekem. Nyilván jobb is így mindenkinek.

2019. febr. 2. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!