Mit tegyek ha a szüleimnek nem tetszik a barátom?
16 éves lány vagyok és a barátom 19. És ezt nagyon éreztetik velem is és vele is és szószerint próbálnak mindent megtenni hogy szétszakítsanak minket.
Ez tegnap odáig fajult el hogy mikor tegnap sétáltunk és apukám is pont arra járt hogy oda ment hozzá és azt mondta hogy: TAKARODJ A LÁNYOMTÓL TE SENKIHÁZI. erre már a barátomnak is elege lett és azt meglökte felemelte a karját és visszaüvöltötte hogy: NEM MONDOD MEG HOGY MIT CSINÁLJAK HA LÁNYNAK JÓ VELEM AZT NEM TE FOGOD MEGMONDANI BAZ.DMEG. SEMMI OKOT NEM ADTAM RÁ HOGY ÍGY BÁNJÁL VELEM AMIÓTA EGYÜTT VAGYOK A LÁNYODDAL DE MOSTMÁR ELEGEM VAN.
Apu azt mondta hogy vagy hazamegyek vele vagy ha nem egy életre elfelejthetem a családom és ki leszek tagadva. Lehet hogy rosszul döntöttem de a barátom választottam amikor pedig hazamentem közölték hogy velem hogy javasolják kapjam össze magam mert 18 évesen repülök innen. És ezt eléggé éreztetik mióta megtörtént ez.
Szülőként is rendkívül példás viselkedés a saját gyerekedet a lakhatással zsarolni...
Az ilyenek ne csodálkozzanak, ha idős korukra nem marad mellettük senki.
# 8
Hogy mi van most meg mi lesz 10-20 év múlva az két külön dolog, akiben olyan agresszió van hogy tettlegességbe is belemegy csak mert picit ráordítottak azért én már alapból sem kezeskednék. :)
# 10
Tiszteletet érdemel, mint mondtam 16 éves koráig már biztosan gondoskodott a lányáról, épp ez volt apósommal is, ha másért nem is, azért már tisztelni fogom mert gondoskodott és felnevelt egy olyan személyt aki a legfontosabb számomra a világon. :)
DE és ott a D E
továbbra is tartom magam ahhoz hogy én azért meghallgatnám az apai oldalról is ezt az egészet, nem hiszem hogy 2 év után csak úgy minden ok nélkül jött volna egy harag,
de ez inkább a kérdező dolga lenne, leülni édesapjával és megbeszélni hogy miért jutott erre a döntésre a baráttal kapcsolatban.
"Amúgy ez is büntetőjogi kategria..."
Nos igen, lehet hogy jogilag az, de menj be a rendőrségre azzal hogy valaki az utcán rád kiabált, ki fognak röhögni, engem fenyegettek már meg, mivel nem volt tettlegesség nem foglalkoztak vele. Viszont ha kezet emelnek rád, a tettlegesség már egy jóval magasabb szinten lévő dolog, azzal már nyugodtan lehet menni...
Ismételném magam, én meghallgatnám az édesapa oldaláról is, valami simán lehet a háttérben, az a 19 éves aki egy idősebb könnyen lehet fizikailag gyengébb emberre kezet emel egy hangfelemelésért ott nehéz elhinnem hogy nem volt ennek előzménye.
"Mit tegyek ha a szüleimnek nem tetszik a barátom?"
KÉRDEZŐ!
Ülj le édesapáddal egy sör/bor/kávé akármi társaságában,
mondd meg neki hogy szeretnél vele erről a dologról beszélni
és egyszerűen kérdezd meg hogy mi volt az ami miatt 2 év után ilyen hevesen reagált, érdemes kicsit puhítani a helyzetet azzal is hogy bocsánatot kérsz mert a pasid kezet mert rá emelni, én megnézném honnan ered ez az egész kiabálós dolog mert ennek tuti hogy volt valami nagyobb horderejű előzménye amiről te nem biztos hogy tudsz.
Az hogy most te a te szemszögedből elmondtad a sztorit szép is jó is, de én semmiképp sem vádolnám apukád úgy hogy csak egy elég egyoldalú elfogult történetet hallottam, elvégre semmi sem garantálja hogy ez az egész kép...
Kérdésedre válaszolva, mit tegyél...
Beszéljétek meg, tárjátok fel miből ered ez a dolog, inkább az itt a durva hogy 2 év alatt nem jutottatok el addig hogy kiderüljön miért nem szimpatikus nekik az aki képes kezet emelni bárkire aki ráordít.
Akkor se volt szimpatikus neki. De ilyen még sosem volt. Neki nagyon nem szimpatikusak a vagány srácok de ha nekem egyszer igen akkor mit csináljak?
Volt olyan is hogy szószerint bele mondta a barátom szemébe hogy rossz hatással van rám meg hogy minden rosszba bele visz engem.
És még van egy pár ilyen sztori. Ha ezt elviseli miattam már nem kevés ideje annak sztem oka van. Attól hogy voltunk a bar to körével egy pár fesztiválon nem hiszem hogy belevitt minden rosszba.
# 15
Ülj le vele és beszéljétek meg,
az a baj hogy ide hiába írtál,
nyilván az hogy leírtad a történetet, az apukád állítja be rossznak,
de az is elég buta aki egy elfogult egyoldalú történet alapján azt gondolja hogy képes
pártatlanul erre vagy arra az oldalra állni és ítéletet hozni...
Nekünk erre egyszerűen nincs rálátásunk hogy eldöntsük most is ki a hibás vagy ki nem, nem tudjuk miből indult ki ez a dolog, hogy mennyire jogos az ellenszenv, persze az azért csak fura hogy nem csak apukádnak de az egész családnak ellenszenves.
TE pedig, te vagy a leginkább elfogult, szerelmes vagy ilyenkor nem tudsz racionálisan megítélni dolgokat mert erősen elfogult vagy az egyik irányba, ha pedig a te hozzáállásod nem racionális akkor mi sem kapunk racionális képet.
ettől kezdve meg a véleményünk sem felel meg a valóságnak.
Ülj le vele és beszéljétek meg, kezeld úgy mint egy érett felnőtt, ez apukádnak is sokat számítana, te is megtudnád tőle vagy tőlük hogy hol gyökeredzik a probléma, ennek a beszélgetésnek 2 éve lett volna itt az ideje.
"Tiszteletet érdemel, mint mondtam 16 éves koráig már biztosan gondoskodott a lányáról"
Ez nem tiszteletreméltó, ez annak aki gyereket vállalt kutyakötelessége!
És az sem mindegy, hogy hogyan nevelte, ezt ne tüntssük már úgy fel mintha valami komoly teljesítmény lenne és ettől rögtön szent lenne valaki.
Ha úgy neveli fel szeretetben, hogy pszichésen és testileg is egészséges lesz, valamint boldogul az életben az már egy eredmény.
Arra lehet büszke, valószínüleg a gyereke is az lesz, de még ezzel sem kell visszaélni.
Az meg puszta feltételezés, hogy erősebb fizikailag a kérdező barátja.
A kérdező apja 42 körük lehet, az simán lehet erősebb mint egy 19 éves gyerek...
Megjegyzem, én 26 vagyok, apám 54 de simán legyőzne mert 15 centivel magasabb és többet foglalkozik a testével mint én...
Az nyílvánvaló amúgy, hogy az erőszak nem megoldás, de arra nincs mentség ha egy felnőtt ember, aki amúgy apuka így viselkedik.
Gondolkozzunk már, nem a gimiben vagyunk, valami elcseszett amcsi filmben...
Nem lehet így viselkedni, nem emberhez méltó.
Én abszolút nem vagyok agresszív, sokmindent eltűrök, de agresszióra pl. agresszióval felek mert engem az provokál a legjobban, még ha csak verbális is.
Sokan vannak így.
"Ez nem tiszteletreméltó, ez annak aki gyereket vállalt kutyakötelessége!"
Ezt azoknak mondd akiket elhagyott egyik vagy mindkét szülő, ők megmondják hogy ez igen is tiszteletre méltó dolog,
az hogy "kutyakötelesség" egyébként is hülyeség már ne haragudj,
joga van elhagyni,
kötelessége tartásdíjat fizetni utána,
jogilag semmi más kötelezettsége sincs.
Morálisan van kötelezettsége,
de az olyan kultúrákban ahol ez a morális tényező társadalmilag erősen számít,
ott joga lenne távol tartani is a barátjától. ;)
"agresszióra pl. agresszióval felek "
Igen, ha én bokán rúglak rúgj bokán, ha kiabálok kiabálj, de ha én csúnyán nézek nehogy már kiszúrd a szemem érte, azért agresszióra lehet agresszióval válaszolni, de egyenértékűvel, a tettlegesség nem egyenlő egy kiabálással, mint jeleztem kérdezd meg bármely jogászt vagy hivatalos szervet.
"de arra nincs mentség ha egy felnőtt ember ... így viselkedik."
Ne feledd, mindkettő felnőtt ember, mindkettő jogilag ugyan azon kategória, ilyen szempontból pedig arra sincs mentség hogy egy fenőt ember fizikailag inzultál egy másikat aki őt fizikailag nem inzultálta.
---------------------------------------
Te egy olyan kép alapján ítéled el az apát ami korántsem elfogulatlan és legfőképp nem mutatja a teljes képet,
még az ókori bíróságoknak is volt annyi eszük hogy csak az alapján ítéltek el valakit hogy mindkét fél elmondta az ő szemszögéből a dolgokat,
nyilván mindenki elfogult a maga irányába, egy szerelmes lány meg a társa irányába, micsoda meglepő újdonság.
szóval balga az aki ezek alapján azt mondja egy lázadó tininek hogy az apa a mumus,
ahelyett hogy azt mondaná hogy beszéljék meg, mint apa a lányával és lány az apjával, felesleges felszítani még inkább a kérdezőt az apja ellen, a lány azt hiszi ő már elég érett döntést hozni, akkor elég érett ahhoz is hogy leüljenek megbeszélni.
Azzal hogy lázítjátok az apja ellen könnyen lehet hogy csak tönkreteszitek az életét, és majd 5-10 év múlva döbben csak rá, amikor a jelenlegi pasi vagy lesz vagy nem hogy igazából butaság volt ezen vitatkozni és hatalmas felelőtlenség volt nem megbeszélni akkor amikor lehetett!
------------------
KÉRDEZŐ,
ismét javaslom, beszéljétek meg, próbáld meg, ha most nem megy akkor holnap, vagy próbáld újra jövőhéten amikor lehiggadtak a kedélyek, hidd el, ilyen tini egyet-mem-értések miatt sok család hullott már szét, sokan csak később jöttek rá hogy ezt bizony jobb lett volna megbeszélni és nem elvesztegetni az időt, amiből egyébként is ki tudja kinek mennyi van még hátra...
ne pazaroljátok ilyen kis semmiségekre, FŐLEG ne úgy hogy nem próbáltátok meg, nem egyszer, nem kétszer hanem akár éveken keresztül is megoldani a problémát, kideríteni hogy hogyan lehetne dűlőre jutni...
--------------------
MINDENKI MÁSNAK!
ha már kigyulladt az erdő akkor legyen már annyi eszetek hogy nem fát dobáltok a tűzre hanem vizet hoztok rá!
Értem én, nem a ti életetek, de ne olyan tanácsokat osztogassatok már,
ráadásul olyan dolgokkal kapcsolatban amire aztán semmi rálátásotok,
amik arra terelik ezt a lányt hogy szakítson a családjával, ahelyett hogy a családjával együtt keresett volna megoldást a nézeteltérésekre!
emberek, ésszel osszátok a tanácsokat ne indulatból egy nagyon homályos kép alapján!!!
Bármelyikőnkről lehetne olyan 5 soros történetet írni az életéből ami alapján itt mindenki letámadná hogy egy mocskos senkiházi szülő, vagy az ilyennek jobb ha nem lesz gyereke, gondolom nektek is tetszene ha ezt olvasnátok, miközben egyedül ti tudnátok hogy nem is ilyenek vagytok, ez csak egy homályos elfogult kép ellenetek, nem a valódi személyetek, vagy pár perc kiragadva az egész eddigi életetekből!
Egyébként tudtommal:
Elköltözés: 16 ÉV FELETT GYÁMHATÓSÁGI ENGEDÉLLYEL A SZÜLŐK AKARATA ELLENÉRE IS EL LEHET KÖLTÖZNI!
Házasság: 16 ÉV FELETT GYÁMHATÓSÁGI ENGEDÉLLYEL HÁZASSÁGOT LEHET KÖTNI!
beszéld meg apukáddal, akár többször is fuss neki, ha hónapok múlva sem menne akkor beszéld meg a gyámhivatallal hogy párod legyen a gyámod, semmi jogi akadálya.
Ennyi, kár ragozni tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!