Miért nincs minden gyereknek egyenlő döntési lehetősége?
Ezek tényleg elmebetegek. Hozzánk gyerekkel csöngetnek be. Szegény kislány kérdezi tőlem, hogy "hogy szólíthatom?"
Annyira sajnáltam. Úgy öltöztetik, mintha a múlt században élnénk. Agymosott mind. Úgy mosolyognak, mint akiknek nincs ki mind a négy kereke. Utálom ezt az ájtatos képet. Én hiszek Istenben. De ezektől irtózom.
Előre leszögezem, hogy nem vagyok vallásos
De mindenkinek joga van a sajátjához, ha azzal másoknak nem okoz kárt, a szüleidnek is, ha nem tetszik 18 évesen abbahagyod a templomba járást
És nem, az, hogy unalmas templomba járni ill. nem padizhatsz 14 évesen nem károkozás
Minden vallási fanatikus ostoba. Ha a szüleid a vallásukat választják helyetted, akkor nagyon rossz emberek, akik meg se érdemlik, hogy egy normális gyerekük legyen.
Elhiszem, hogy fáj, mert az én fiatal koromban is voltak hasonló élmények, pedig a szüleim csak katolikusok. Beirattak hittan órára gyerek koromban, azt meg se kérdezték, hogy akarok-e járni, érdekel-e a dolog. A tinédzser éveim elejére már meggyőződéses ateista voltam, de anyám ragaszkodott ahhoz, hogy templomba menjek vele minden vasárnap. Rengeteget veszekedünk és az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejemben. Csak azután hagyott békén a vallásmániájával, hogy betöltöttem a tizennyolcat. Azóta se tudtam neki megbocsátani, hogy elrabolt egy részt a gyerekkoromból és olyan dolgokat erőltetett rám, amikkel sose értettem egyet. :(
Mondjuk ő legalább képes volt beletörődni abba, hogy felnőttként az ateizmust és a teljes vallástalanságot választom, mégha nem is örül neki.
Nem volt jó a gyerekkorod kérdező?
Én gyerekápoló vagyok. Képzeld el azt a helyzetet amikor egy 9 éves kislány a szemed láttára hal meg, mert a jehova szülei a vallásukra hivatkozva visszautasítják a vérkészítmény adását... És igen, megtehetik.
Volt jehova osztálytársam is. Egy szociális analfabéta volt szerencsétlen, 18 éves korában elhúzott otthonról és soha többet nem ment haza.
De a szememben a vallási alapú körülmetélés sem elfogadható.
Én betiltanám a gyerek legalább 14 éves koráig a drasztikus vallásos nevelést. Irányt lehet adni, de ilyen szinten beleavatkozni az életébe és a jövőjébe, nem normális.
Az élet sajnos igazságtalan. Azt sem kérdezi meg senki a gyerektől, óhajt-e alkoholista szülőket, vagy hogy mi a véleménye arról, ha az anyja havonta új pasast költoztet a nyakára. Elhiszem, hogy vacak, de a hülyeséget nem lehet betiltani.
Ha ennyire utálod, csak arra kell odafigyelned, hogy rád ne tudják kényszeríteni a keresztelkedést. Ha nem keresztelkedsz meg, akkor nyugodtan elhagyhatod a vallást, a szüleid szóba állhatnak veled utána is, kiközösíteni ugyanis nem tudnak olyat, aki hivatalosan be sem lépett. De ezt elvileg neked is tudnod kell.
Amit viszont betiltanék, az a kiskorúak belekeresztelése ebbe a szektába. Rémes, hogy akár 9-10 éveseket is rávesznek, akik aztán egész életükben viselhetik ennek a terhét. Nagykorú emberek úgy cseszik el az életüket, ahogy akarják, a gyerekkeresztséget ebben az esetben viszont államilag betiltanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!